Anketa: Kojoj religiji pripadate?

Danas imamo 3 glavne i nekoliko manjih religija. Glavne su Microsoft, Apple i Google. Pripadate li kojoj ili koja vam je najsimpatičnija?
I zašto u svakoj ima toliko fanatika (talibana)?

Ne pripadam nijednoj. Od svih jedino ne volim Apple, baš zbog toga jer se i ponašaju ko religija :))
A mišljenja sam da čovjeku treba religija isto toliko koliko i ribama bicikli :smiley: NHF vjernici

Microsoft ne volim baš al nemreš pobjeć od njih, moraš koristit njihove proizvode, sviđalo se to tebi ili ne.

Apple ne volim iz istog razloga ko i Kečko. Al od Applea možeš pobjeć i nemoraš ih koristit.

Google ima šareni logo i daju proizvode za džabe tako da njih volim.

Sto se tice programiranja definitivno Microsoft i .NET, iako sad na poslu samo php, ali imaju privatni projekti :smiley:

Mobilna platforma definitivno iOS (mobiteli i tableti), jednostavno imaju ubjedljivo najveci broj aplikacija, a i samo sucelje je daleko od konkurencije.

Takodje volim i Google, samo reci Gmail i dosta je :D, njihove aplikacije (API) dosta koristim, samo ne volim Adsense u zadnje vrijeme, postao je skroz losh.

Stoga ja sam multivjernik :smiley:

[quote=“nike”]Sto se tice programiranja definitivno Microsoft i .NET, iako sad na poslu samo php, ali imaju privatni projekti :smiley:

Mobilna platforma definitivno iOS (mobiteli i tableti), jednostavno imaju ubjedljivo najveci broj aplikacija, a i samo sucelje je daleko od konkurencije.

Takodje volim i Google, samo reci Gmail i dosta je :D, njihove aplikacije (API) dosta koristim, samo ne volim Adsense u zadnje vrijeme, postao je skroz losh.

Stoga ja sam multivjernik :D[/quote]

Pogan :smiley:

Ja sam .NET, ali ne Microsoft .NET nego ALT.NET (“alternativni” frameworkci i nacin rada sa .NET framworkom - sto znaci ne onako kako MS kaze da bi trebalo, nego onako kako ja mislim da treba, sa velikim utjecajem i upotrebom open source-a).

IMHO, treba biti maksimalno strucan u svojoj “religiji”, ali prihvacat druge ideje i religije, proucavat ih u cilju prosirivanja znanja. Ne postoji “golden bullet” religija (ma koliko RoR ekipa tvrdila da postoji), ali se moze pribliziti tome kombinirajuci najbolje prakse razlicitih platformi.

Živim bez Applea i ne osjećam da nešto propuštam.

Veliki sam Microsoft fan, ali i kritičar. Doduše, smatram da se kritike unutar porodice trebaju iznositi unutar kuće, a nikako u javnosti.
Smatram da je to kompanija koja je izvršila najviše utjecaja na čovječanstvo u povijesti, ne samo IT povijesti… Također, smatram da je osnivač te kompanije (Bill Gates) možda i najvažnija osoba u cijeloj povijesti čovječanstva.

Apple mi je sve draži i draži, prije svega jer je to kompanija koja približava vrhunske tehnologije i običnim ljudima. Na jednostavan i pristupačan način, a često bez kompromisa (!).
Jobs dokazuje moja osobna uvjerenja o potrebi čvrste autokracije i piramide na uštrb neučinkovite demokracije.

Google mi je na početku bio simpatičan i svrhovit, ali sad bih bio najsretniji da nestanu.
Ta mi je štreberska filozofija potpuno strana, a odsustvo iti kakvih osjećaja i vizije te ogromna količina poluproizvoda jest sve ono što ne volim.
Međutim, skidam im kapu: uz toliko jasno licemjerstvo u ključnim proizvodima, stvorili su vojsku fanova koji su im spremni dati i zadnji novčić, makar i na beskamatni kredit…

Ja sam ateist po tom pitanju! hehe

agnostik

Google :slight_smile:

Microsoft, cijeli dan klikam po njemu.

Google, nema interneta bez njega a ni kruha za mene. Jednostavno bi internet bio na manjoj razini bez googla.

Apple, olakšava život svojim tehnologijama koje samo oni mogu izmisliti prvi. Jedini izbor što se tiče zabave preko ekrana.

???

Nema nevjernika kad je prava frka posrijedi!

Što je čudno tu, dok apple ne izmisli touch screen neće nitko drugi. Dok ne izađe ipad nema tableta u svijetu i sl.

Mislio je pretpostavljam da niti jednu od tih stvari nije prvi osmislio Apple.
To doduše vrijedi i za MS kao i za Google.

Možda nije izmislio, ali dok nije patentirao to nitko to nije koristio niti se znalo široko da to postoji.

To je već rečeno u threadu. Na korak si do jihada. :smiley:

Postojali su touch screen smartphone-i i prije iPhone, HTC i Sony Ericsson su imali nekoliko

Apple je jako malo toga izmislio, to što prepakiraju stvari koje postoje godinama pa ih reklamiraju kao nešto revolucionarno je druga priča, naime Apple nije izmislio miša-> Xerox je, Touchscreen mobiteli postojali su pred 10godina. Za video poziv opće neću ništa komentirati :)) Samo fanboysi mogu nešto takvo izjaviti :))


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja