Antikapitalisticko-prrotestno-okupljanje

AntikapitalistiÄŤko protestno okupljanje - Pritisak odozdo - H-Alter

Neznam što prosvjedovati protiv kapitalizma, treba ga urediti.
Neka netko objasni zašto autrija, njemačka, švicarska i barem još kojih 10 zemalja nemaju problema sa kapitalizmom.
I bio pogledao ovaj dokumentarac i kako je kriza nastala, to nije bilo moguče od kraja drugog svijetskog rata do tamo kraja 80-ih.

A razlog je jednostavan, financijski sektor je odlučio zarađivati novce ne radeći takorećeno ništa.

I sad nam se guzica trese jer budućnost ovisi o našem rejtingu a gledao svijedočenje jednog od tih likova što radi u tim kućama i na upit nekog senatora kako su mogli junk kreditima davati rejsting AAA+, on je na to hladno odgovorio, to je samo mišljenje…
A vaš problem ako prihvatite to mišljenje, zar ne?
Zamisli sad da budučnost ove zemlje ovisi o tome.

Nije kapitalizam stvorio to da svaki 6 zaposleni radi za državu.

Stvarno mi idu na živce ovi koji u Hrvatskoj viču “Dosta nam je liberalnog kapitalizma!”, a u Hrvatskoj nije uopće uveden ni kapitalizam, a kamoli liberalni. Ovo u nas je neka jadna kombinacija feudalizma i socijalizma u kombinaciji s običnom pljačkom.

Kapitalizam se probio i uspijo jer kako posljedica 2 svjetskog je ostalo razrušeno gospodarstvo cijele Europe (Njemača, Francuska, Britanija), a Japan je sravnio SAD koji je imo netaknutu ekonomiju. SAD je mogao trubiti kak je kapitalizam super jer do 70-tih je imo monopol tek negdje 70-tih godina su usspjeli oporacit ta gospodarstva točnije izgradit ih iz nule jel su sva bila sravljena sa zemljom.

Britaniju je Sravnio adolf, francusku i njemačku su sravnili Saveznici neumornim bombardiranjim, SAD je vlastoručno sravnio sa zemljom Japansko gospodarstvo. Svim tim Gospodarstvima je trebalo prvo da dođu na stanje prije rata (70god.), a tek onda da se uhvate sa konkurencijom (SAD-om koji je imo monopol). Kolko je SAD imo kvaalitetne proizvode u odnosu na ostala gospodarstva o tome se da raspravljat.

Što se tiće banaka sve je počelo kod napoeleona kad su bavarske banke finacirale i englesku i napoleona i tu i im je prvi put dopušteno da izdaju kredit za koji imaju samo 10% pokriča (izdaju fiktivni kredit), a nakon napoleona su uspjele bankrotirat Britaniju inflacijom koju su prouroćile, al pametni revolucionari u americi su odlućili dignut bunu i zabranit ulaazak stranim bankama u ameriku, čak su rekli ok osnuj banku, al za sve odgovarš svojim kapitalom pa ko voli nek izvoli.

kasnije su donjeli i zakon da ovi kockari od bankara nesmiju dirat osobne račune dakle banka smije samo mešetarit sa svojom lovom. 1800 jedan je čak životom i dvobojima se borio protiv bavarskih banak da neuđu u ameriku, al su naposljetku uspjele. čak imaju ponovo pravo mešetarit osobnim računima. Najbolje u svemu je da sve banke u americi moraju tražit novac od federalnih rezervi koja je u biti bavarska banka, dakle oni dižu kredite da bi ljudima dale novac koji je država tiskala.

Banke su legalni zelenaši koji žive od kamata, a izdaju kredite za koje nemaju novce i pokriće zato je i došlo do krize, odjedanput se počeo vrtit preveliki novac, a da država to može pratit mora tiskat još novca , pa raste inflacija itd. itd.

Kapitalizam je divna stvar u teoriji da društvo regulira kapital no kako biva sa ljudima onaj ko ima kapital oće zarađivat i neradit ništa.

kolko god komično sve istinito pogledajte [video=youtube_share;F07wihWYkbM]http://youtu.be/F07wihWYkbM[/video]

Nije problem u kapitalizmu nekog nasem mentalu koji je iskljucivo lopovski… ■■■■ me boze ak u hrvatskoj bar svaka druga firma nemuti bar neku maglu.

A da ne spominjemo legalan softver u njima poćevši od windowsa pa nadalje. Problem kapitalizma i komunizma nije u teoriji već u praksi. Oni su divne teorije i super modeli teško je reć koji je bolji model no neodrživi su u praksi uvjek će se stvorit elita koja će provodit volju nad većinom.

Tema premještena u ispravan forum.

Vecernji.hr - Petrina sutkinji: Ti si prasičetina, možeš pušiti k… popovima, Aktualno, hrvatska

I ovo je dio borbe! Petrina je genijalac!!

Stipe Petrina - je li to frajer koji je jedini gradonačelnik koji je mobilnim operaterima naplatio korištenje javnih stupova za postavljanje antena? Pri čemu je dobio sudsku presudu, a nakon toga niti jedan gradonačelnik ili župan nije niti pokušao učiniti isto. Kojem su operateri ponudili jednokratnu naplatu, ali ju je odbio i rekao da njegovom mjestu više vrijedi svaki mjesec i nešto malo novaca, pa tako dovijeka, nego odjednom neka mala veća svota. Koji je rekao da će vodovodu naplatiti za korištenje javnog prostora za postavljene cijevi. Koji je prokazao čovjeka koji bespravno gradi, a suci i vlast na to šute? Za kojeg građani kažu da boljeg gradonačelnika nisu imali, a komunalci su voljni raditi i prekovremeno bez plaće da odrade zadaće na vrijeme?

Nije to borba protiv kapitalizma, ali jest protiv ove balkanske bratije što je treba što prije istjerati tamo kamo ta bratija baca stare štednjake. Što ćeš ti Gigolo znati kamo.

Ako to jest taj čova, onda je dobro napisao jedan komentator na linkanom članku da čovjek jednostavno za govoriti riječnikom koji jedini ta bratija može shvatiti i s kojim se može korelirati.

[quote=“Gigolo”]Vecernji.hr - Petrina sutkinji: Ti si prasičetina, možeš pušiti k… popovima, Aktualno, hrvatska

I ovo je dio borbe! Petrina je genijalac!![/quote]

Ali to nije borba protiv kapitalizma.
Ako netko živi u najtrulijem kapitalizmu a.k.a americi neka kaže jel netko može “upasti” u njegov stan i tražiti televizijski prijamnik bez ikakvih papira.
Možda Jim Carrey može…

[quote=“Gigolo”]Vecernji.hr - Petrina sutkinji: Ti si prasičetina, možeš pušiti k… popovima, Aktualno, hrvatska

I ovo je dio borbe! Petrina je genijalac!![/quote]

zbilja treba biti genijalac rusiti vlastitu egzistenciju i sustav koji te hrani.
Genijalno :slight_smile:

Vas je 1%, a nas 99%. Provjeri na netu ako ne viruješ.

ali tih 1% ne treba 99% pa mogu razvaljivat i rusit trgovacke centre
kao jucer u spanjolskoj i nakrkat se kolko ih je god volja. Bit ce im
zbilja posljednja vecera


http://img214.imageshack.us/img214/9348/screenshot100812223352.png

Uploaded with ImageShack.us

Naroda ima toliko da nemože biti u krivu!!

treba zadovoljiti neke preduvjete da bi dobio status naroda. Po meni su
samo talj-svab vazali koji traze nesto na krivom mjestu

prvo su ih vlasnici kurili da prcaju one koji su im osigurali stanove, diplome
i radna mjesta kako ce jednog dana gospodariti sa hrvatima u ime i za racun
stranjske djece. Sada je situacija da su se oni na selu rjesili viska i misle
si “nek ih vode i rade s njima sto ih je god volja kaj bu meni bezemljas
gospodaril” za sto imaju bilo koje pravo i utemeljenjenje. Oni pak koji su im
bilo sto dali su ih prokleli u 7 i 10 koljeno i spremaju se potrazivat od domicilnih
stranaca kompenzaciju za pederluk njihovih koji su provodili na ovdasnjem
teritoriju

Da, vise manje nedefiniran ljuduski materjal bez buducnosti sa mastanjima
o svom statusu, imanju/nemanju, mogusnostima, htjenjima, zeljama …

I evo, s par dana kašnjenja, vidim koliko se naroda okupilo.
Čak je i Pernar ovo propustio.

[attachment=1]0179007.55.jpg[/attachment]


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja