Svakako što god pročitaš, ne može ti škoditi. (barem u većini slučajeva)
No, moj savjet ti je da ne skrećeš fokus na lekcije koje ti se učine da odmiču od tih temelja.
Recimo regularni izrazi su izrazito odlična stvar u programiranju…no po meni oni ipak dolaze kasnije i nema potrebe da ti razvodnjavaju fokus u startu kad se želiš uhvatiti temelja. Ocke je vidjeti tko su, što su…no da se njih dobro savlada, ipak se treba malo pozabaviti s njima. Nikako nebi stavio u prvi plan dok izučavaš temelje.
Isto bi rekao za sva ostala poglavlja s datog linka koji se dotiču isključivo JS-a, a ne i ostalih objektno orijentiranih programskih jezika.
Ti ako si u fazi da želiš učiti “objektno programiranje”, onda se drži toga koliko možeš. Kad budeš gotov s tim lekcijama s datog linka (koje se dotiču objektnog programiranja), onda traži dalje ako će te zanimati i ako misliš da ti treba.
Naravno, sve ovisi i o tebi koliko daleko želiš ići.
Programiranje je ko sport…nebo je granica. Putem ćeš se konstantno usavršavati, i bilo bi nerealno da prvo želiš naučiti jako dobro programirati, a tek onda da se baciš na konkretne zadatke. Ipak su konkretni zadaci ti koji će te suočiti s konkretnim problemima i naučiti te kako ih rješiti… No s druge strane, bez nekog dovoljnog temelja je teži put učiti na konretnim situacijama. I tu se upravo opeku ti koji preskoče osnove i onda putem frameworka i gotovih metoda rješavaju konkretne probleme koje je netko drugi rješio za njih. To zvuči lagano da je netko drugi rješio probleme za nas…no to je teži način.
To je kao da mi netko da alat koji može napraviti cijeli auto. To je super, dok na tom autu ne zatrebam malo drugačije retrovizore…
Ako znam znanje toga koji je napravio taj alat za štampanje auta…i dalje se mogu poslužiti istim alatom i ubrzati si proces…no kad zatrebam modifikaciju retrovizora, a znam znanje iza alata…lako ću si prilagoditi alat.