Article marketig

Ima li kod nas nekih stranica tipa hubpages i slicnih gdje se odvija neki article marketing, ima li smisla to kod nas radit?

Sumnjam da se isplati, iako bi bila dobra fora za nakupljanje long tail traffica.

Ja bas razmisljam da tako nesto napravim, ne znam ocu li moc sve sam ali cini mi se kao projekt koji bi mogao biti novo ime na hr trzistu.

Dobro napisao sam post inace prije spavanja, vrlo sturo.
Slicno mislimo, sto znaci da ak ces to i napravit, bit ce konkurencije :wink:

Naravno da inace to vrijedi napravit jer otvara nekoliko zgodnih prednosti. Koje su to, napravi analizu, pa ces vidjet. Osobno vec kuham slicno u glavi nekih mjesec dana, i cini mi se zasad interesantna stvar.

Smisla ima, ne vjerojatno ko vani, ali manje vise sve sto radis na netu je win (ili tako trea gledat da bude), tako da imati sistem s articlima na trzistu gdje toga nema je vrlo zgodno, jel? :slight_smile:

Jasno mi je za prednosti, problem je jedino kolicina ulozenog truda i povrata novca, trebat ce kontrolirat sve te unose rucno, drugacije ne mozes ili ce biti svega. Znaci nekog platiti da to radi i polako vec pocinjes raditi biznis za kojeg moras onda imat sredstva za investirat.

Vidim da smo i sami u ovoj raspravi. Mozda bi bilo bolje da se udruzimo? :slight_smile:

Postoje Kristali i jos par nekih u pokusaju.
Ulozeni trud u to je oooooogroman, potrebno vreme da se to monetizuje moze jako varirati ali kada bi sve to progutao i dosao u poziciju da polako to monetizujes - uzivao bi kao kralj.
To je jako obiman posao, potreban ti ogroman novac da ulazes konstantno ako zelis da to izgradis u veliki i konkurentan ozbiljan projekat. Dalje, treba ti jako dobar seo, jako dobar marketing svuda, da si neverovatno socijalna osoba i da imas dobru komunikaciji sa ljudima, da nadjes dosta pisaca, stalnih i povremenih, da to guras maximalno predano da bi kasnije od toga mogao jako jako lepo zaradjivati.
Ja radim nesto slicno donekle, mada su clanci ipak malo uze ciljani i tacno znam kakav je to put. Ali veruj mi, vredi svakog minuta i svakog ulozenog $.

Kakva je razlika izmedju article directorya i hub pagesa? koliko vidim oboje su neki tip article directorya ali ako sam dobro skuzio hub ti omoguci da i zaradis clancima od reklama, ima li jos razlika?

Hubbers (HubPages autori) mogu da zarade novac objavljivanjem svojih Hub-ova kao i prikupljanjem prihoda od oglasa (koji se dele sa HubPages). Artikli mogu da uključuju pisani sadržaj, originalne slike, video, slide-show i još mnogo toga. HubPage zapravo deli pozamašan deo oglasnih prihoda sa autorima, dajući Hubbersima 60 odsto prihoda.

Dali hub pages daje mogucnost i postanja linkova i ako da zasto bi onda iko stavljao na ove article directorye koje ne placaju ako mozes staviti na ove koje ti daju dio zarade?

Martko pitao si postoje li kod nas article directoriumi, evo sada da ti kažem i za ovaj koji je isto jedna vrsta article direktorijuma:

http://www.kakopedija.com/

A o zaradi putem pisanja članaka, možeš više naći na:
http://www.kakopedija.com/zaradite-pisanjem

Pored toga, imaš i
http://www.kristali.rs
i
http://www.sveosvemu.com/

Svuda možeš dodati svoj članak lagano.

Imas i
http://www.internetsvastara.com

I ja sam planirao nesto tako, ali za Dojčland i Italiju.

A za nesto slicno hubpages moras imati dogovor sa google adsensom (API? ), a takodjer i sa amazonom i e-yeb-om (lol).

Interesantno je da je pisajne artikala 3 posao po trazenosti na Elance, upravo sam citao njihov izvjestaj o top 100 poslova po trazenosti.

daj link o svih 100 :slight_smile: