ASP.NET C# i PDF

Može li pomoć oko generiranja pdf-a (link na tutorial, primjere itd.)? Konretno, na webu se prikazuje katalog artikala i htio bi dodati mogućnost kreiranja pdf-a za pojedini artikal.

prvo se moraš odlučiti za koji engine, mislim da sa Visual studiom dolazi neka slabija verzija crystal reportsa, inače to je dosta opširna tema… Uglavnom prvo napravi report (Crystal Report) vidi kako ćeš se snalazit, pa se onda javi opet ako ga nećeš moći generirat na webu.

OK, vidjet ću Crystal reports i kako se s time radi.

googlaj itextsharp bioblioteku, ako želiš raditi s pdf-om teško ćeš to zaobići u c#. Crystal reports služi za izradu reporta.

Gledao sam malo itextsharp i Reporte. Što se ne bi dao napraviti report (podaci se čitaju iz baze) i onda ga poslati korisniku kao pdf?

Pa to se u većini slučajeva i tako radi :))

itextsharp je komplentan besplatan library u s kojim imaš neograničenu kontrolu u izradi PDF-a, a ako želiš dovući hrpu koda za reporte kako bi dobio pdf (koji se vjerojatno na kraju oslanja na isti taj itextsharp) samo daj

A što li je pdf na kraju nego report (izvještaj)? Mislim u 95% slučajeva report se i exporta u pdf.

Upogonio sam itextsharp, ali imam problema s HR slovima. Web stranica koristi UTF-8 i sve se dobro prikazuje prilikom čitanja iz baze, no kod konverta u pdf fale “đ”, “č” i “ć” iako font koji koristim ima te CE karaktere.

EDIT: dodao “BaseFont.CP1250” i sada je OK.

Na koji način mogu listi definirati stil (imam definiran stil, font, boja fonta, veličina)? Za paragraph, phrase i chunk radi, ali ne znam kako koristiti za listu.