Asp.Net galerija i skinanje menu kontrole

Dobri ljudi pomagajte,prijatelj me zamolio da mu napravim jednostavnu stranicu za firmu koju vodi.Problem je u tome što ja jedino znam nešto napraviti u Flexu,a to ovdje stvarno nije potrebno.

Znaći treba mi par web formi(O nama,galerija slika,kontakt forma,itd.).Odlučio sam se za Asp.Net pošto znam neke osnove C#-a,i za sada sve ide ok ali imam par problema.Naime,treba mi nekakva image galerija da mogu u nju staviti razne slike,to u Flexu napravim lako i postoje razna gotova rješenja,ali kad uguglam Asp.Net image gallery uglavnom se nude neka komercijalna rješenja,pa ako nije problem da me neko uputi na neku free galeriju za Asp.Net koja nije komplicirana za implementirati.

Moje drugo pitanje se odnosi kako radite izbornike za navigaciju Asp.Net stranicama,da li CSS-om mijenjate izgled menu kontrole,ili postoje neke druge tehnike?

Za menu mozes uvjek koristiti jQuery, koji od Ul Li liste radi neki menu. Ako ti ne treba dropdown menu, onda nemoj koristiti gotovu kontrolu nego samo iscrtaj linkove. Ako bas moooras koristiti asp.net menu, onda pazi da koristis onaj iz asp.net 4 koji radisa ul/li listama, a ne tablicama. Te liste mozes lakse stilirati. Kako radi neznam, jer koristim uvjek jquery menu;)

Kakvu bi ti to galeriju htio? Korisnik se logira i uploada fotke?
Ja sam uvjek radio da korisnik uploada fotke u neki folder, onda na stranici ja prođem kroz folder i od slika napravim thumbnailove sa nekim lightbox efektom otvaranja. Nikada mi jos nije trebala gotova galerija!

Za pojedine kontrole uvjek mozes naci neki video tutorial na


(

) , predpostavljam da ne radis sa MVCom …

Ovo za menu sam znao da je stilizacija od verzije 3.5 pojednostavljena jer se ne koriste tablice,ali ipak uz malo guglanje našao sam dosta lijepih izbornika.Upravo radim(kopiram:)) jedan koji koristi Prototype framework.

Ma problem je u tome što ja jedino znam nešto u Flexu,gdje je večina stvari več gotova i koliko toliko lijepo izgleda,i nisam uopče bio svjestan da za sve što malo bolje izgleda i ima neku funkcionalnost trebaju razni JavaScript frameworksi.Mislim,znao sam ali me nikad nije bilo briga.

Što se tiče galerije,našao sam neku Lightbox 2 skriptu koja kao daje neke efekte kad klikneš na sliku.Nego,ako može neki savjet,pošto sam ja dosta vizualan tip,možeš preporučiti neki Js framework za efekte,UI i tako to(nešto što je built-in u Flexu i Silverlightu) a da nije preeeekpomplicirano.Vidio sam da postoji Jquery UI,any thoughts?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja