ASP.NET Mobilne web stranice

Firma se reklamira da rade mobilne web stranice. Onda navode za primjer ovo:
http://m.biotech-life.com/hrvatska/pocetna.aspx

Ovo je u biti obična asp.net stranica, samo što nema fiksnu širinu tabela, tj. divova, nego okviri prate rezoluciju ekrana.

Smatrate li to dovoljnim ili mislite da bi trebalo na još nešto obratiti pozornost kad su u pitanju mobilne web stranice?

[quote=“Dr_Ante”]

Smatrate li to dovoljnim ili mislite da bi trebalo na još nešto obratiti pozornost kad su u pitanju mobilne web stranice?[/quote]

To je to:)
Radio sam sa jQuery mobile i funkcionira na sljedeći naćin, dođeš na jednu stranicu i na temelju eventa koristinka (klikom na link) učita se novo sučelje preko ajaxa.
Tako da gornjem primjeru dodaš još ajax koji učitava nova sučelja kako se navigira kroz stranicu i to je to.

Ja bih rekao da nema potrebe raditi bilo kakve različite verzije iste web stranice kad se sve to da rješiti i s običnim css media query upitom,


.

Ali da i gornja stranica funkcionira.

Ono na što bi trebalo obraditi pozornost je responsible layout.

Meni su mobilne web apliakcije interesantne jer nema izrađivanja raznih verzija za razne os-ove. Nema gnjavaže saa marketom, nema gnjavaže sa različitim verzijama istih os-eva, sa pluginovima tipa Flash-a (koji već lagano umire). Prednost mobilnih aplikacija uu odnosu na web mobilne aplikacije je jedino pristup hardveru mobitela što u nekim slučajevima znači, a u nekima ne.

Tako i kod običnih kompova puno više volim web aplikacije, nego desktop jer idu mi na jetru problemi koji su uzrokovani windowsima ili drugim programimakoji smetaju kao i problemi koji se javljaju zbog različitih verzija windowsa. Tlaka je i instaliranje na svako računalo, updateanje novih verzija koje se može automatizirati, ali može i zapeti. Kod web aplikacija toga nema. Napraviš izmjene i te izmjene idu svima, bez instalacije, bez gnjavaže, svejedno koji os…
…to je ono što će biti prava stvar i kod mobilnih web aplikacija.

Ima ganjažave samo ako koristiš framework tu gnjavažu obavi netko drugi:)

Apsolutno se slažem nema jednog razloga da se radi mobilna aplikacija koja ništa drugo ne radi nego prezentira web stranicu, a takvih apliakcija ima na bacanje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja