Avatar hmm

nisam neki forumaš pa me interesira jel postoji već neko ustaljeno pravilo mjenjanja svog forumskog avatara, odnosno kolko često to treba odradit a da se ne ubuđavi !? :sismis:

Osim ako je kao tvoj avatar freaky :)))

Ili kad se ublatis na forumu pa se pokušavas sakriti hahha

Mijenjaj koliko hoces :wink:

U slučaju da želiš izgraditi nekakvu online reputacije nekakvo nepisano pravilo je da se avatar ne mijenja i da se na svim stranicama gdje je njegovo korištenje omogućeno koristi isti. Kako vidiš kad bi išao mijenjati avatar na jednoj stranici po gore opisanom pravilu trebao bi ga promijeniti i na svim ostalim stranicama gdje aktivno sudjeluješ. Također se priča da ukoliko želiš ostaviti ozbiljan dojam bi trebao koristiti osobnu sliku.

Svakih 455 dana. Inace te pogodi grom iz vedra neba.

No, normalno razmišljam o reputaciji i otvoreno o tome pričam, samo na forumima slabo viđam vlastite slike na avataru i kad ih vidim nisam siguran jesul’ to neke poznatije face iz javnog života za koje opet pa neznam ili su to slike originala.
Psihologija i ljudski nastup i ego, zanimljive teme za razmišljanje, ja kad vidim svoj avatar nekako se uozbiljim :slight_smile: :slight_smile: nekako ko da sam pametniji, mudriji :slight_smile: a moram priznat tera me da kad ga vidim (svoj avatar) moram zapalit cigaru.
ps: razmišljam ostavit cigare pa mislim možda da promjenim avatara nekako će mi biti lakše

Fakat, načuo sam da hara sanitarna inspekcija po forumima i kontrolira avatare. :zub:

možda mi lupe kaznu za reklamiranje pušenja :eu:

Kod tebe @ivan.skugor vidim psihološki vrlo dobro odrađen avatar dapače odlično.
Nasmijan, vedar, mlad, samopouzdan iznad glave ti stoje lampe (sugestija na imam ideju odnosno četiri ideje), nenametljiv, onako sa strane, normalno s izgrađenim stavom (položaj ruku).
Hm zanimljivo
PS: zaboravih dodati i što je je originalno

Baš me interesira jel iko ikog prepoznao po slici avatara u realnom životu?!
razmišljam, imao sam par dogovora oko posla (dogovoreno preko web-a) i kad smo se trebali nać (sastanak u kafu hotela) nije bilo nimalo jednostavno, pomislih j… trebali smo dogovorit da nosimo svaki ružu iste boje :slight_smile:

E sad nešto ozbiljno ‘mudro’ izgled može dobrano zavarati pogotovo prikazi i prezentacije preko web-a, imao sam slučaj (poslovni) gdje sam skoro otkanto klijenta jer mi je djelovo neozbiljno po nastupu kad ono posao višemjesečni, lova dobra itd.
izgla’ vodim monolog

Samo ti daj, dobro ti ide.

tolko sam se naradio danas da mi najbolje prija birtija, e viš’ idem nać neko pićence pa nastavim dok mi glava ne padne na tipkovnicu. :slight_smile:

Ako se dobro sjećam znao si mlatit po nekom šampanjcu? :slight_smile:

Avatar može donijeti više štete nego koristi. Najbolje je imati neku neutralnu sliku, bez ikakvih konotacija.
Logo svojeg sajta isto nije loše.

da :slight_smile: definitivno al ponestalo u podrumu, sad sam na domaćem crvenom vinu.

ja od početka druženja na ovom forumu (a više se ni ne sjećam koje je to godine bilo) imam isti avatar

PS: vidim da sa strane pise 2004 godina

Zato ljude ne treba suditi (samo) po izgledu.

Reputacija se gradi znanjem, izgled avatara je jedna sitan detalj koji nikako ne bi trebao biti kljucan, mozda tek prepoznatljiv.