ÂŽelim Biti web Dizajner

Pozdrav svima mene interesira sta mi je potrebno da ja budem web dizajner ako mi mozete pomoci molim vas.
Ovako uglavnom kada skinem neki free templ…za dizajn u dramwew cs4 bez ikakvih problema mogu njega obradjivati i slicno,mjenjati slike i slicno.Al to meni nije to.Ja hocu sve sam da radim iz korijena jer me to uzasno interesira i vlim to jer kada gledam kada netko to radi jednostavno se napijem a da nisam pijan :wink:
Sve diskusije i pomoci ce mi dobro doci :D:D:D:D

Pa gle, postoji više “disciplina” unutar web dizajna za koje se možeš specijalizirat. Ali praktički ako želiš sam znat napravit stranicu od nule moraš ju prvo nacrtat (Pošto si početnik, uzmi si adobe fireworks i s njim crtaj), tu sliku izrezati u html+css i na kraju ubaciti neki od cms-ova (Joomla, Wordpress i Drupal su ti open source i najpoznatiji.)

Besplatnih tutorijala imaš dovoljno za sve 3 “faze”.

Kreni od već više puta preporučenog W3Schools Online Web Tutorials i sretno!

Ako ti engleski jezik nije nepoznanica onda ti je sigurno najbolji način učenja putem VIDEO tutorijala firmi Lynda, Total Training, Envato…

Zanimljivo svega po malo ima i tako.No geldajte mene sljedeca stvar zanima kako bih ja sredio napr da naucim css vidim da je ne izbjezan u svakom slucaju.
Na da neduzim hocu pitati dal mije bolje joomla ili mije bolje Dreamweawer ? Dal mim mozete pustiti neki dobar Tutorijal napr da je dobro od pocetka da imaju kako raditi u gore navedenim programima.
Hvala vam na ljubaznosti!

Joomla i DW su dvije različite stvari.
DW je WYSIWYG editor a Joomla je CMS ( googlaj malo o tome).
A CSS samo kada naučiš teoriju i onda to iskoristiš u praksi.
Uzmeš neki tekst editor, npr. notepad++ ili sublime text editor i u njemu pišeš kod.

http://www.lynda.com/Design-training-tutorials/40-0.html

Drupal Training & Tutorials
Joomla! Training & Tutorials
WordPress Training & Tutorials
Dreamweaver Training & Tutorials

Ti dijete prvo moraš naučiti osnovne termine u računalnom svijetu.

Joomla - CMS - Content Management System ( Sustav za upravljanje sadržajem )
Dreamweaver - IDE - Integrated Development Environment ( Integrirano razvojno okruženje)
Dakle ako želiš biti web dizajner, ne treba ti niti jedno niti drugo, nego ti treba Adobe Fireworks, Adobe Photoshop, koji btw koštaju par tisuća kuna.

Treća stvar dobio si tri četiri kvalitetna linka na kojima ima dosta kvalitetnih materijala vezanih uz sami design. Uz to ti treba još puno, puno toga kao npr. teorija dizajna, teorija boja, utjecaj boja na psihologiju čovjeka, emocije kod dizajna, kompozicije elemenata itd. itd. itd.

Dakle najprije osnove. I da odluči se dali želišp biti web dizajner ili web developer ili oboje jer razlike su goleme.

@Uber_Gosu evo odgovorio sam u svom stilu. :slight_smile: Jel dobro? :slight_smile:

[quote=“websiter22”]Zanimljivo svega po malo ima i tako.No geldajte mene sljedeca stvar zanima kako bih ja sredio napr da naucim css vidim da je ne izbjezan u svakom slucaju.
Na da neduzim hocu pitati dal mije bolje joomla ili mije bolje Dreamweawer ?[/quote]
Joomla je CMS, kao i Wordpress i Drupal a DW je Progdam koji amateru početniku bitno olakšava rad i učenje HTMLa i CSSa.

Googlaj ovo: Dreamweaver CS5 Essential training

[quote=“websiter22”] Dal mim mozete pustiti neki dobar Tutorijal napr da je dobro od pocetka da imaju kako raditi u gore navedenim programima.
Hvala vam na ljubaznosti![/quote]

Joomlu, Wordpress i Drupal ZABORAVI u ovoj fazi, oni zahtjevaju solidno znanje HTMLa, CSSa, PHPa i ostaloga da bi s njima moga raditi teme i uređivati postojeće teme.

Uči OSNOVE (HTML, CSS)!, možeš koristiti Dreamweawer ako želiš, on će ti dosta olakšat u početku stvari ali kasnije ti više neće trebat. [color="#A52A2A"]Tek kad to prođeš onda se baci na Joomlu ili Wordpress[/color]

ili Drupal

Mislim da početnici ne bi trebali koristiti dreamweaver, već odmah početi kodirati u nekom od editora poput Notepada ili Notepad++. Tako je jednostavno lakše da nauče kako funkcionira kod. Ja ti preporučujem da počneš stvari učiti nekim redosljedom: photoshop, fireworks > html > css > jquery > usability, ux > cms

Hvala vam svima od velike ste pomoci ustvari.ako znate nekoga da bi davao instrukcije putem skype:radio bih platio isto i to.Hvala.

Svi zainteresirani mogu mi se javit na pp

Ja koji sam iskusan HTML/CSS user imam žeščih problema sa običnim notepadom jer je nepregledan, puno, ali puno bolja opcija je Notepad++, još bolja opcija je Sublime Text2 kojeg već mjesed dana koristim i nenadjebiv je.

Dreamweaver je za AMATERA dobar, jer ti sam radi dosta stvari (ovdje se radi o osobi koje nezna osnovne pojmove) a kasnije će mu jako malo trebat za prebacivanje u N++ ili Sublime. Photoshop ako si amater NE DIRAJ, odmah na FireWorks, puno lakši program za amatere koji na toj razini daje iste rezultate kao i Photoshop.

Savjet websiteru22:
Trenutno zaborvi na CMS, Jommla, Wordpress, PHP, JS, jQuery i ostale pojmove, ti si AMATER, nauči osnove HTML-a i CSS-a!

Onda kreni na druge stvari, neme toga malo, zato tutorijal i ajmo…

@websiter22 dodaj me na skype

@Uber_Gosu Nisam čuo za taj Sublime Text2, inače koristim Notepad++, preporučuješ da se prebacim na Sublime?

[quote=“hmatić”]@websiter22 dodaj me na skype

@Uber_Gosu Nisam čuo za taj Sublime Text2, inače koristim Notepad++, preporučuješ da se prebacim na Sublime?[/quote]

Stari moj definitvno, ja sam godinama na N++ i član CC mi je preporučio ST2 i mogu ti reć nikad boljeg editora, u biti probaj pard dana pa vidi sam…:doki:

Jao svako po svojem gore navedeni clan kaze idi redom tim uci ti sada ovo.Ja neznam sta i kako da radim trazim kvalitetno kako bi krenio i ucio.Jer stvarno imam volju a i kapacitet.Gledajte ja trazim i nekoga tko ima STRPLJENJA KAO STO SAM NAVEO DA BIH PLATIO DA ME SE PODUCI OSNOVE. A nakon toga ja bih napredovao.Vec polako

Gle, ti ne znaš osnovne pojmove, sad dali ćeš koristiti ovaj ili onaj software je malo bitno, bitno je krenut sa HTML-om i CSS-om.

Piše da si član od kraja 2010…lol, 2 godine a ne barataš barem osnovnim pojmovima vezanim za branšu :rocjena:

Cijena instrukcija 1 na 1 live je 100kn/sat, e sad ako imaš novaca samo naprijed, a ako te to stvarno zanima i novac ti ne raste na drvetu onda imaš gore korisne linkove i informacije. :sherlock:

Ako je čovjek pitao kako da postane web dizajner onda mislim da se podrazumjeva da prvo nauči napraviti html stranicu a ne temu za wp ili joomlu ili ja nisam u pravu?
Skini dreamweaver, on će ti pomoći da lakše naučiš html.

[quote=“Uber_Gosu”]Gle, ti ne znaš osnovne pojmove, sad dali ćeš koristiti ovaj ili onaj software je malo bitno, bitno je krenut sa HTML-om i CSS-om.

Piše da si član od kraja 2010…lol, 2 godine a ne barataš barem osnovnim pojmovima vezanim za branšu :rocjena:

Cijena instrukcija 1 na 1 live je 100kn/sat, e sad ako imaš novaca samo naprijed, a ako te to stvarno zanima i novac ti ne raste na drvetu onda imaš gore korisne linkove i informacije. :sherlock:[/quote]

Ma ja sam bio registiran samo vamo razumijes.Al tek sam krenio sada ofenzivno da krenem uciti sa itme nista strasno na nauciti cu nije problem danas se sve ans vijetu nauci.Ma ja sam htio instrukcije iz osnove

[quote=“Bugi”]Ako je čovjek pitao kako da postane web dizajner onda mislim da se podrazumjeva da prvo nauči napraviti html stranicu a ne temu za wp ili joomlu ili ja nisam u pravu?
Skini dreamweaver, on će ti pomoći da lakše naučiš html.[/quote]

Ako je čovjek pitao kako da postane web dizajner, onda HTML i CSS nikakve veze nemaju sa ovom temom. Dizajn je crtanje, a sve ostalo je development.

:sprst:
Riječ design na hrvatskom ne znači samo dizajn, u tehničkom jeziku ona znači izradu (LINK), bilo kako bilo HTML i CSS imaju veze sa izradom i dizajnom jer kontroliraju dizajn. HTML i CSS je samo djelomično točno nazvat “programiranjem” u biti to je 90% krivo, programiranje je PHP. ASP, JS. .NET i sl.

Web dizajner je osoba koja mora znati:
[list=1]
[:g7r7llf8]izraditi idejnu skicu i po njoj dizajn predložak (po PS-u .PSD fajl sa svim layerima).[/:m:g7r7llf8]
[:g7r7llf8]taj .PSD fajl pretočiti u funkcionalan dizajn (HTML i CSS).[/:m:g7r7llf8]
[:g7r7llf8]po potrebi sve ostalo integrirati (obično gotove module jQuery, Flash, JSitd).[/:m:g7r7llf8][/list:o:g7r7llf8]
Posao dizajnera (ne WEB nego samo dizajnera) je dizajnirati stvari tipa logo, djelove layouta, čak i gotove layoute (.PSD fajlove) ali nikako znati to pretočiti u HTML i CSS.

Tu je osnovna razlika, u biti posao web dizajnera i web developera se bitno isprepliće i poznavanje obje branše bitno diže brzinu rada i kvalitetu projekta. Danas gotovo svi (i ja) web dizajneri zanju barem osnove JS-a, PHP-a, jQuery-a, Flash-a itd iako je to možda više u domeni web developera.

websiter prvenstveno treba naučiti ideju dizajna (samo s boxevima u bojama za početak) pretvoriti u funkcionalni HTML fajl sa odvoenom CSS datotekom, to je početak i temelj za sve ostalo.:doki:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja