Backorder domene?

Moze mi tko objasniti backorder domene? kuzim da je to aukcija. Pise mi 20$ na godaddy za neku domenu, dali je je mogu dobiti mozda za 20$ ili samo time idem na aukciju ali ako je ne kupim pusim tih 20$ a domena moze biti puno vise para ovisno o aukciji?

Ne ne pogresno si ti svatio sve to mozes ga kupiti za tolko koliko pise nema nikakve aukcije nece ti pare propast :slight_smile:

http://www.godaddy.com/domainaddon/domain-alert.aspx

“All backordered domains go through an auction process. If you are the first to backorder a specific domain, we will use your backorder payment to place the opening bid - no additional charges are made. However, there may be multiple people who have backordered the same domain. If you are not the first person to backorder a domain, you will be notified when the domain goes to auction.”…

To je najobičnija navlakuša, te domene uopće nisu na prodaju, a oni ti kao prodaju mogućnost ako netko ne produži tu domenu i bude deleted da će je oni probat prvi ugrabit za tebe.

Možeš mislit.

Onda je ovo bitno.

“If you are outbid in the auction, you will be notified that you can either place a higher bid or move your backorder credit to a different domain - backorder credits do not expire.”

@Ivxor, bit ce da je onda fora da te navuku, ne dobijes domenu ali moras potrositi pare na neku drugu pa je njima opet dobro jer rade dodatnu prodaju time.