Banovan URL odnosno clanak od google-a

Ovako stoje stvari, jedan clanak mi je pretpostavljam banovan od strane google-a. Razlog isto pretpostavljam da je agresivno gradjenje linkova na nov URL odnosno clanak.
Problem je u tome sto ja te linkove ne mogu da disavow posto ih nemam u WMT. Kako izvuci clanak, tj kako skinuti ban u mom slucaju?
P.S. Sa 130 mesta sam dosao do 35tog za nekoliko dana, greota da propadne jos je mnogo jak buying kw…

Javis onom ko ti je gradio linkove da ukloni link, ili da ti zameni nekim drugim URL-om.
Moja preporuka je da, ako hoces da rangiras post, da ne gradis linkove ka njemu, eventualno jedan ili dva u roku od 12 meseci. Gradi linkove na homepage i ostale random clanke.

Pa gledao sam konkurenciju i oni za svaki clanak imaju minimum 10tak ref domena koji daju link ka clanku. Pa sam odradio isto i ja, doduse sa manjim brojem ref domena, ali sam poranio. Treba ipak sacekati nedelju-dve pa krenuti lagani link building na post…
Inace ja sam te linkove gradio pa cu da pogledam da li mogu da ih izbrisem. Pa cu da javim rezultate.

Nemoj ništa dirati, za tih par dana nisi ni mogao vidjeti učinak tih linkova, pričekaj neko vrijeme, možda se vrati.

1 Like

Probaj fetch like gugle u wmt za taj link

1 Like

Da li je URL skroz nestao, nema ga u Google-u? Mozda je i Google dance sto kaze NeedHelp, a svakako uradi i ovo sto kaze anja1 da ga indeksiras ponovo.

1 Like

Pa i meni je cudno da su toliko brzo dobili uticaj. Pricekacu onda koji dan a prvo cu da uradim ovo sto mi anja kaze, pa javljam.
Nema ga u 300 vec dva dana, a bio je na 35. mestu posle samo 5 dana od indexiranja. A linkovi su bili social bookmarks.

Social backlinkovi nisu backlinkovi. A drugo,google je ovih dana malo poludio,citam na webmasterworld forumu o tome. Svi su ludi,nikome nista nije jasno i cekaju da se google ustabili,a pritom gube na zaradi. I meni je slicna situacija,ne znam sta da radim, stranica koja je recimo bila prva dvije godine sad je nestala iz googlea i za glavni keyword je nema u prvih 300 rezultata.

Kako bookmarks nisu linkovi? Ahrefs ih cita kao linkove. Vidos to nisam znao da je tako, danasnji dan mi je izgleda predvidjen za ucenje :slight_smile:
Inace meno se malopre pojavila ta sporna stranica pa opet nestala…I samo taj jedan post zeza, ostalo je hvala Bogu stabilno.

Social backlinkove google ne smatra backlinkovima,jer da je tako nastala bi ludnica.

Mislio sam na linkove npr. sa ovog sajta https://del.icio.us .