Taj kanal mi ne služi za biznis, nego kao cloud za osobne filmiće.
Kanal koji će se držati određene niše će biti drugi. Konkretna tematika će biti “sky-droper”. Ili ti ga bacanje različitih stvari iz drona…sa visina i do 500m. (Zakonski limit zone slobodnog leta)
Kanal će biti zabavno edukativnog karaktera. Od zabavnog djela će tu biti zanimljivo posmatrat kako se neke stvari raspadnu nakon pada sa tolike visine…i kako se ponašaju tokom padanja. Tipa mogu postavit svjetski rekord u najdužem letu aviona od papira…itd.
Od zabavnog dijela će tu biti i zanimljivih prankova, tipa:
- gađanje ekipe vodenim balonima
- misteriozno grudanje ekipe iz visine (pošto drone koji leti iznad 200 metara, sa zemlje ga se ne vidi niti čuje)
Imam za prank i jedan zanimljiv smišljen sketch gdje fake prosjak u publici poludi i krene se derat na Boga da mu baci pare…i onda iz ničega sa neba krenu padati pare.
Ideja uglavnom imam pregršt…bit će i zanimljivo grudanje ljudi usljed ljeta sa umjetnim snijegom.
S druge strane će tu biti i edukativni dio oko robotike/mehanike i fizike. Koji će prikazat kako u DIY izvedbi napraviti te uređaje koje radim kao ekstenzije dronovima.
Te kako te prankove izvesti sigurno. Jer realno te mogu ubiti stvari koje padaju sa tih visina…pogotovo dron da se pokvari i da pljusne na nekoga. U tu svrhu razvijam padobran koji se automatski otvara ako dron krene nekontrolirano ponirati.
Uglavnom kanal će pokriti i taj dio robotike … a bavit će se i istraživanjem pozadinskih procesa iz toga padanja. Npr. izračun impakta udarca tijela u vodu prilikom slobodnog pada …te će mnogim pokusima prvo prethoditi kinematički izračuni, tek zatim testiranja u praksi i uspoređivanje teorijske fizike i praktične. Nešto tipa “mit bustersi”.
I još radi overall sigurnosti, vrlo moguće da neću nikome letiti iznad glava bez nj. suglasnosti…tako da će prankovi nažalost vjerovatno biti fake ili ti po koreografiji.
Nadam se da si zadovoljan planovima. 
I ne dijeli me od realizacije puno…sve spomenute gadgete razvijam ili sam ih već razvio. Nekidan baš šutirao vodene balone sa 300metara…i vjetar koji se pojavio na 300m visine mi umalo (opet) oborio drona…jer sprava za bacanje nije bila dovoljno aerodinamična. Tako da sigurnosti nikad dosta…i bit će tu konstantno izazov razvijati nove stvari.
No za kanal me dosad najviše sputavala nemogućnost snimanja. Vrlo vjerovatno neću s tim ni krenut sam, nego ću morat plaćat kamermana da ide samnom. Pomaže puno i ova kamera na glavi…pogotovo za indoor snimanje.
Isto tako, montaža filmića mi je također neželjeni utrošak vremena…evo, tek se sad krenuo sa tim igrati. Iskreno se nadam da i to neće biti moj zadatak u budućnosti.
I ono najbitnije…primarno to radim iz gušta…isto tako iz gušta želim da to bude trajno obilježeno filmićima. Neidem stoga u tom smjeru da radim pare na taj način…ali kako znam da od toga može bit para, potrudit ću se držat nekih okvira “good pratice” youtubera. Pa ako bude uspjeh i u tom smislu, neću se bunit.