Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

vidi stvarno imate tužilaštvo samo za vtk hahaha nisam vjerovao

to onaj vtk što im je prije nekoliko godina šifra na sajtu bila admin admin? :smiley:



IMG_0033
IMG_0035

Imaju.

Hah. Izgleda da su to oni bili.

:smile:

Strano, nema razloga da se ogranicavam na nase govorno podrucje osim što mi je eng katastrofalan. A niš, barem bude zabavno mljet na lošem eng, haha.

Ma imam tu par opcija. Mozda govorit na hr i titlovat na eng ili davat nekome da sinkronizira na eng. A možda ja stvarno i progovorim eng.

Ima posla…al ne zuri mi se. Necu ni forsirat tempo sa filmićima…kako dodje prilika, ići će epizoda. Znam da nije zdravo tako za kanal, jbga.

Ono što mi je najteže, teško je uhvatit u kadar svašta nešto što radim. Brze su to scene, a ako ne uhvatiš…uglavnom je “piši propalo”. Ovo što sam do sad snimio, zrelo je samo za smeće.
Nekako mi se čini da ću takve filmiće i puštat van…tko će pratit, znat će se što radim…ali daleko od toga da će the point of video biti ugodno snimljen…

A valjda ću putem i otkriti neke tehnike kako što snimat…pa možda i bude nešto. :slight_smile:

1 Like

Pitanje za youtubere.

Da li ima razlike u monetizaciji ako se video gleda na YT-u ili kao embeed na site-u? Da li je CPM manji?

I da li je bolje imati embeedan video sa neke druge platforme u vidu zarade od pregleda?

Mislim da nema razlike. Jedina mozes na toj nekoj drugoj platformi da imas jos reklama pa da ti to donosi dodatnu zaradu pored reklama od yt

1 Like

Možda pitanje: Zeli li se tko početi baviti vloganjem u duetu?
Posjedujem GoPro. Nekako mislim da je Vloganje u duetu nekako zanimljivije. Inače iz ZGa sam. Ali ne govorim o vloganju u klasičnom smislu nego posjećivati zanimljive lokacijice oko/u ZGu gdje ljudi ne ide često i ne vide često

Jel imas kanal koji ispunjava uslove za monetizaciju,ako nemas imam ja neaktivne kanale koji ispunjavaju uslove.
Mogu ti ustupiti kanal pa pola pola zarada.

Nemam, ne razmišljam o zaradi trenutno. Treba prvo dobit ljude kojima se sviđa content

Youtuberi, kazite mi kakva je situacija sa klipovima koji imaju “robote” kao naratore (http://www.fromtexttospeech.com/). Ne interesuje me AdSense monetizacija, interesuje me sa strane rangiranja, da li ovo moze da pravi problem prilikom rangiranja?

Cini mi se da je negdje pomenuto da ce se takve stvari u buducnosti sankcionisati ali samo u smislu gubitka monetizacije.

A recite meni ovo. Sta mislite bi li yt skonto da se uploaduje neki film ubrzan duplo i onda na pocetku filma samo natpis postavite reprodukciju stavite na duplo sporiju. Mislim na one njihove robote koje garant imaju da te kopije traze i brisu bi li se na ovaj nacin moglo sakrit. Vidim npr da prolazi kad neku npr seriju stave u jedan dio ekrana 1/3 npr, ne na cijeli ekran. Ne mislim za monetizaciju no cisto ovako. Ne bavim se yt, no me strasna pitanja muce

ako robot ne nađe naći će neki copyright agent … ako ne sklone u roku od pola sata skloniće u roku od dan-dva

Ovakvih ima tona. Eo god dana stoji. Ako je fora ta sto nije preko cijelog ekrana i to prolazi, onda bi ovo jos lakse prolazilo, samo usporis reprodukciji, a bilo i gledljivije no ovako ko ovo gore

fol je što samo ta dva snimka ima na kanalu

vjerujem da ih je bilo još …

Moze biti. Nisam upoznat. No vidjam bas masu ovakvih snimaka kad trazim neku seriju, emisiju. Rucno logicno da se skida, no mene je cisto interesovalo sa strane automatike, bi li se ubrzavanjem kopiran video sadrzaj uspjesno sakrio od robota

Ako i bi, rjesenje nije stabilno. Jer nemas garanciju da robot nece za mjesec dana ili godinu dana biti nadograđen da prepoznaje i to.

Težiti rješenjima koja nisu stabilna je sizifov posao.

1 Like

Nebi trebalo imati utjecaj na rangiranje. Imam jedan takav kanal koji uspjesno raste, ali ukinuta je monetizacija. Stime da nisam nakon toga uplodao niti jedan video.

1 Like

Dali ovo youtube testira nesto novo vidim da nekoliko jakih kanala sa preko 500 hiljada pratilaca imaju od 1 do 8 hiljada pregleda bas malo pregleda za tako jake kanale, domaći kanali.

Istina, to je strašno, navodno u skoroj budućnosti neće biti organskog pregleda, odnosno, on će biti samo 1% od ukupnih pratitelja. Morati ćeš sam slati promet preko društvenih mreža i weba i slično na svoj yt kanal kako bi zaradio. Pazi, ja imam sveukupno 700.000 pratitelja i broj pregleda po videu u zadnje vrijeme mi je oko 10.000. Ipak, gura mi stare video materijale tako da ni sam ne znam što je i u čemu je stvar ali mi je apsurdno da mi je po videu broj pregleda onaj koji ja pošaljem na youtube, organski 0 ili 1% samo

Uvijek će biti organskih pregleda, dok god postoji YT tražilica i preporuke sastrane. Da li će ih biti više ili manje, to je pitanje, ali suludo je pomisliti da će cijela tražilica biti plaćeni klipovi ili da će sve preporuke biti oglasi.

Ako je kanal tech reviews i netko pogleda jedan video i klikne pretplate, ti pretplatnici na tom kanalu ne vrijede gotovo ništa. S druge strane, ako je netko osoba koja privuče gledatelje i oni kliknu subscribe, oni će i bez pretplate redovno posjećivati kanal te osobe da vide njegove videe.