Bavi li se itko Youtube-om ovdje?

al treba npr za neki ok mikrofon i tako to… izadje te skoro ko ovaj TTS, a u isto vrijeme moras ti pricat i radit, znaci daleko vise kosta kad uzmes svoj rad u racunicu

EDIT: Meni je cijena za program sasvim ok iako nemam nikakve garancije da cu imat uspjeh na Youtube-u sto se tice pregleda… mene samo brine da mi ne blokiraju monetizaciju zbog tts

1 Like

onda nemoj to da radiš. Bolje i po jedan video kvalitetan nromalan nedeljno nego 100 sa tts pa na kraju bude krompirić na računu

Ja sam imao monetizovan YT kanal još od 2010 i meni su taj kanal ukinuli samo zato štoje moj jedan videoklip za 7 dana nabacio preko 100.000pregleda i samo jedan dan opaaa zzzzaaap nema kanala

Jer i sami vidite (vi koji se bavite youtube) da svaki čas menjaju i dodaju koje kakava nova pravila i poltike privatnosti i smernice za autore .Danas ovako sutra onako…

Koji je bio problem sa videom?

Jooj sad se više i ne sećam bilo je to još 2017. (ne nađoh u svom mejlu taj email) Nešto je bilo u fazonu kao zbog kao primetili smo veoma velik neobičajeno veliki trafic - saobraćaj na vašem kanalu tako nešto blbla bla

Verovatno su mislili da šaljem botove za pregled uz to još sam zaradio dobre pare na tom videu pa su mI zato ugasili kanal

Tik tak, tik tak jos malo :slight_smile:

8 Likeova

Moj novi kanal. Cilj do kraja 2022. godine +100k subs, upload 2x tjedno.
Ujedno gradnja IG profila + web platforme s korisnim tekstovima i udemy stilom za prodaju kurseva na domaćem tržištu.

P.S. znam da nije savršeno, nastojim krenuti već godinama i uvijek oću sve savršeno zvuk, video i sve, al sad sam odlučio da idem kako ide, pa ću lagano kasnije se usavršavati. Slobodno kritike i savjete pišite!

5 Likeova

Ajde odmah ovamo tema na celendzu :slight_smile:

1 Like

Srecno :grinning: Ja sam oduvek hteo da napravim slican kanal samo me koci gramatika u pricanju :grin:
U kojem programu radis video animacije, ako nije tajna?

Hvala! Nije tajna, program je: https://www.vyond.com/
999$ godišnje ako se odjednom plati. Skup je i ima malo jeftinijih varijanti, ali meni se je činio kao najbolja opcija.

@Jeronimo034 Razmišljao sam na challenge, ali moram još vidjet da li imam toliko vremena da redovno izvještavam o svemu, jer ne stižem ništa zadnje vrijeme, ali svakako ce bit updatea makar ovdje ili u zasebnoj temi pod projekti.

3 Likeova

Jel neko čuo da se poznata youtuberka Kika ubila zbog komentara, žalosno…

Bas sad bacih pogled na to…Tuzno, bas tuzno…

Onaj baka krme bi trebao odgovorati jer je sigurno da je on dobrim dijelom doprinjeo

ja juče prekjuče uzeh čitat razne portale, to odradim jednom u svaka otprilike mjesec dva, čisto da budem u toku (i vazda sebi kažem neću više). i svi pišu o ovome. greota mladog života. jel neđe ima dokaz da se ubila zbog komentara ili to mediji po svom sudu donose zaključak? ko može znat šta je u glavi te djevojke i zbog čega se ubila

1 Like

bukvalo mediji kad se uvate nečega to se gura do u beskraj na uštrb svega. ja maksimalno ignorišem medije po mjesec dva, da ne bih u glavu svakojaka ■■■■■ puštao da uđu. ali eto pratim sport i sad je to aktuelno da sportisti stavljaju na lice crvenu tačku, jer su tu akcije, nemoj tabat žene da ti se obraz ne crveni ili tako nešta. kad sam ja koji ignoriše medije na max, na sportu dva puta vidio tu informaciju znači da je to aktuelno baš. borba protiv običnog i sajber zlostavljanja žena.

jer eto 100 posto će neko ko gleda zvezda spartak vidjet te crvene tačke i od sad neće više ubijat ženu od batina i neće dozvolit da mu se obraz crveni jer je vidio na utakmici da to ne valja. indijanske akcije i samo mlaćenje prazne slame.

nek mediji malo rade svoj posao i pritišću državu i policiju da reaguje na ta zlostavljanja, da manijaci koji tabaju ne izađu poslije smiješnog perioda iz zatvora, nek odrape novčane kazne picopjevcima što se sajber kurče. a ne da dave i zamlaćuju narod sa crvenim tačkama, i glupim akcijama očekujući da će nekog šabana to prizvat pameti.

ništa napravit neće mediji naslijepo govoreći da se ova djevojka ubila zbog sajber zlostavljanja, sem zaradit sebi malo parica i provozat narod tamo vamo. možda lupam ali po slijedu događaja vrlo vjerovatno mediji izmišljaju jer nemaju informaciju tačnu no daj bilo šta da se zatalasa masa i da se mi kao dodatno borimo protiv sajber zlostavljanja. u suštini im je leglo ovo za dovuć posjete, komentara… a nikog nije briga zaista zašto se djete ubilo ili jel mu se moglo pomoć.

država treba usmjerit edukaciju i kažnjavat treba, a ne samo preko medija kenjat maksimalno i pravit glupe akcije koje ništa ne znače.

a gledam i svi smo postali toliko svileni, eo ja prvi kao roditelj ne dopušta djeci u parkiću svađe ikakve neku viku dreku na djecu, bezobrazluk ikakav, guranje, kamoli da se potuku… a valjda je i to dio odrastanja, bar je bilo kad sam ja odrastao. u ona doba kad sam ja bio klinac su se svakodnevno u školi i na drugim mjestima dešavale stvari koje bi danas na dnevniku u glavnom terminu se vrtjele kao katastrofalne. a nisam živio prije trista godina pa da se toliko toga izmjenilo, i ne pamtim odrastanje uopšte kao ružno. djeca su vazda zajebavala jedni druge, često okrutno, vazda je bilo siledžija, sad se to preselilo i onlajn, pa je manje batina a više praznih riječi koje su eto postale strašnije od pravih batina.i ako si poznat očekivano je da dobijaš gomilu debilno uvredljivo prijetećih komentara. ne znam. nekako djeluje vještački napuvane katastrofe se od medija organizacija države duvaju na maksimum, a prave katastrofe koje se mogu ispravljat se ne ispravljaju, čak i ne spominju. no daj još milijardu praznih riječi da se narod zamajava oko bilo koje trenutno aktuelne vještački napuvane katastrofe.

bezveze zađoh u sve dublje no što treba, no mi prilično na ■■■■■ idu mediji (tj države) i ozbiljno shvatanje istih

impliciras da sam ja svoj zakljucak donjeo iz medija… sto nije istina. Ne pratim nesto youtube domaci (gotovo uopste), ali sam eto nekad znao odgledat da vidim sta se desava.

Ovo maltretiranje traje godinama, i ova Kika nije jedina “zrtva”. Mislim da je ona pjesma o njoj objavljena prije 3 godine, i da je imala 10-ak miliona pregleda i bila je jedan od mnogo videa napravljenih sa tom temom (pricam samo za prase). Skinut je sa kanala al evo ima ovdje:

Malo je ■■■■■■■■ kad ti dodje hiljade ljudi, indirektno poslanih na ovaj nacin, da te sprdaju na tvom kanalu jer se nekom eto “moze”. I opet kazem, nije jedina- bio je i onaj pjevac mladi, al mu ne znam ime, ali ista stvar (prenjelo se i sa youtube-a na televiziju).

Sve je to cyber bullying koji traje vec dugo. Bio je i neki drugi domaci kanal koji je radio na isti nacin, doduse taj je lik ostao bez jednog (ili 2?!) kanala pa se morao prebaciti iskljucivo na streamove i prekinuti takav sadrzaj (upravo zato sto je sadrzaj prepoznat kao sajber zlostavljanje). Taj je isto tako uspio prekinuti “karijeru” domaceg youtubera koji je imao oko 100k pretplatnika (u vrijeme kad je tu bilo jako puno) i koji jedan duzi period zivio od toga. Siguran sam i da njemu nije bilo svejedno kad ti naleti par hiljada pratioca ovog prvog pa te ispljuju za nesto sto se nije ni desilo.

Znaci jeste slicno kao ono “u skoli”, ali bas bas skalirano, i zbog toga i mislim da je problem.

Uglavnom, sto se tice Kike, sigurno da je ovo sve doprijenjelo tome sto se desilo. Ne mora naravno biti primarni razlog al je odigralo ulogu.

kako god da si donio zaključak nebitno je, jer zaključak ne vjerujem da kršteno zna ni njena porodica, jer da su znali bi reagovali.

ne znam meni ovo sve nekako djeluje retardirana dječja svađa đe ovaj baka prase spreman svakakve gadosti izreć, a koja će donjet oboma pare. sad vjerovatno klinci ne shvataju to ko što ja shvatam. nisam previše upućen da bih znao šta se sve tu dešava. ako je to problem taj sajber buling( pogotovo masovni), a eto predpostavljam da jeste, đe iko da reaguje tad, da mediji bruje o tome. ako treba sprečavati što nije sprečeno tada (il u iljadama drugih slučajeva), no su i tad vjerovatno bile neke druge crvene tačke po obrazima i mlaćenje prazne slame. medije ne razdvajam od država ni najmanje jer to nisu. ako neće država preduzet konkretne korake da nešta ispravi koji će ■■■■■ ikakve crvene tačke il snežana borjan sa svojim storijima koji mediji prenose.

Al zakljucak nije bio da se zbog toga ubila, i samo iskljucivo zbog toga, nego da je to sigurno negativno uticalo, i jelte doprinjelo situaciji. Da je neko u depresiji, i sklon mislima da to sve prekine na ovaj nacin, sigurno da godine trpenja ovoga nisu pozitivno uticale.

Sto se tice ovog drugog oko preduzimanja neceg- svakako da je daleko veca sansa da se pokrene kad se desi nesto bas lose, nego prije toga. Eto siguran sam npr da ce taj Prase malo ohladit npr a i da bi neki drugi dvaput razmislili prije nego sto krenu istim putem. I da se ne desi nista s pravne strane, sigurno je za reci da se podigla svijest oko problema, sto je eto sreca u nesreci.

Kako svi lako upru prstom u Baka Prase za sve i svašta… a lik zapravo uopće nije toliko negativan. Samo se sprda i zaebava … ali čini se da ljude boli kako od sprdancije živi (i to bogato živi), pa ga za sve osuđuju.

Ako bi tražili negativu … u svijetu ima toliko više negative u koju bi valjalo upret prstom.

Za smrt ove cure, sasvim dobro se objasnio…

1 Like

Baka prase je teški kloc.

1 Like

I 1000 :slight_smile: :partying_face: :money_mouth_face:

Screenshot_10

10 Likeova