Baza podataka - Microsoft Access (on the web)

Pozdrav ekipa,

Imamo neku bazu podataka uradjenu u access-u sad me interesuje moze li se ta ista baza podataka ugradit u web sajt (odnosno da se koristi access baza podataka kao urnek za kreiranje iste na webu), ono sto mene interesuje u kojem jeziku bi najbolje bilo kodirati ili probati na neki neki nacin ovu istu integrisati "Online"
Hvala vam unaprijed na odgovorima.

Evo ti par uputa kako to izvest:

https://dev.mysql.com/doc/connector-odbc/en/connector-odbc-examples-tools-with-access-export.html

http://www.bullzip.com/products/a2m/info.php

Postoje dva načina
A. Ako je Internet stranica rađena u Microsoft tehnologiji koristiš je kao svaku drugu bazu.
B. Ako je stranica u PHP-u ili nečem drugom preporučam da migriraš iz accessa u mySql zbog kasnije nagogradnje (postoje alati za migraciju)

pa najlakse bi mi bilo uradit stranicu u wordpress-u npr baza.neka.domena dot com, pristup tim volonterima bih napravio da mogu unosit podatke i naravno da mogu dodavati attach dokumenta skenirana, tako da bi ja imao uvid sta rade ako me razumijete ? Imate li jos neko rijesenje konstruktvino, mozda sklopim i sa nekim posao ovdje oko te baze.

U tom slucaju je najbolje da migriras acces bazu u mySQL i mergas je s wordpress bazom.
Nakon toga ti preostaje samo da napravis Wordpres plugin s elementima koje trebas da ti omoguce prikaz podataka iz nove baze i upis podataka u istu.

Hm malo mi je nejasno to da migriram, znaci izradjena je baza podataka u access-u (koncept kako da izgleda) ja sad to samo hocu da ubacim na prijava(dot) nekadomena (dot) com, da li cu moci imati tu neko admin sucelje da dodajem “nove volontere” koji ce unositi podatke i attach fileove ili cu morati da odmah im izradim username i password i dati pa onda tek tu bazu iz access-a uploadovati na hosting, volio bih kad bi se neko jos ukljucio, jer mozda sklopimo i neki posao da se odradi ovo (placanje MB). Naravno bazu u accessu cu ja uradit i pripremiti sve stavke koje mi trebaju.

Znači imaš Bazu u Accessu. Možeš ju ostaviti tako i spojiti se na nju i raditi s njom.
Ili ju prebaciti u mysql, mssql ili nešto treće. Jednostavno kopirati strukturu baze, tablice i sadržaj tablica.
Na tebi je da sad odlučiš kojim putem ćeš ići.
Što se tiče “sučelja”, ako ostaneš na accessu morati ćeš ga sam napraviti, ukoliko pređeš na mysql tamo bi ti mogao recimo poslužiti phpmyadmin.

stux nemoj se uvrijediti ali moramo razjasniti neke stvari
Baza podataka - mjesto gdje se nalaze tvoje tablice s podacima
Forma - Okriv unutar kojeg unosis svoje podatke u bazu

Access je hibrid. To je baza podataka koja ima mogucnost da napavis forme za unos unutar baze.
Znaci:

  • podatke u bazi i strukturu tablica mozes prebaciti u bilo koju drugu bazu (preoprucam mysql zbog dostupnosti na hosting paketima)
  • forme iz acessa NIJE moguce prebaciti u druge base ili na web. Forme se morahu programirati (HTML, FLASH, JAVA…), te se mora napraviti “backend” koji ce komunicirati izmedju forme i baze (PHP, JAVA, .NET…)
1 Like

@Pametni Upravo to me interesovalo nema uvrede druze, htio sam samo ovu bazu sto sam u access–u napravio (jako dobro znam access) prebaciti nekako u web formu na nekom od url-ova. Znaci ti preporucujes da na osnovu te baze “iskodira se na novo” neka baza podataka sa zeljenim kriterijima, znaci da nije moguce uzeti access bazu i ubacit na web hosting i da iscitava kao aplikaciju takvu.

Kao programer preporucio da se korida novo. Ne bi trebao biti problem.

Prebaciti postojece access forme web prihvatljivi format nije u pravilu nije moguce. Pronasao sam alat
http://dbconvert.com/convert-accessforms-to-web-mysql.php ali ne vjerujem da ce raditi kako je mi to zamisljamo.