Bežični alarm

Pozdrav,
imao sam provalu na viksi i sad bi postavio bežični alarm.
Znači išla bi gsm centrala sa 3 kontakt senzora za vrata i 1 senzor loma za staklo. Na netu nalazim ok izbor, al cijene dosta variraju pa nebi htio kupiti neko sranje. Pa ako se netko bavi sličnim poslom, bio bi zahvalan da dobijem nekakav savjet prije kupnje ili gdje kupiti.

Hvala :mini:

A kombinacija paljenja vanjskog, dvorišnog svjetla na senzor + web-kamera?

Prvo procijeni imovinu koju štitiš unutar objekta. To je glavni kriterij za odabir (cijene koštanja) zaštite…

Paljenje vanjskog svijetla postoji, ali im ne smeta. Što se tiče web kamere, ne mogu je ugraditi jer nemam pristup interneta niti telefona. Razmišljao sam o videonadzoru, al pošto se radi o narkomanima, šteta bi bilo da mi i njih skinu :slight_smile:
Neznam točnu vrijednost imovine, al da su mi spraznili kuću kao kod susjeda, šteta bi bila cca 70k kn. (ostali samo zidovi)

Razmišljao sam uzeti ovo :

http://www.njuskalo.hr/ostala-bijela-tehnika/alarm-gsm-kucni-bezicni-oglas-663407

Btw,
jučer dok sam otvarao ovu temu, javljeno mi je da su ušli još u jednu kuću :ljuger:

Imam prijatelja koji radi dugo u toj branši i pred neko vrijeme sam imao sličan razgovor sa njim.

Kao što je tsereg rekao, prvo izračunaš kolika je vrijednost koju želiš zaštititi, vidim da je to odgovoreno. Vidim da ciljaš na nekakav alarm za GSM dojavom. Sad se zapitaj što misliš učiniti kada ti jednom ta dojava i stigne?
Zvati ćeš policiju? Policija često ne izlazi na takve dojave, a vrlo vjerojatno ne na vrijeme.
Zvati ćeš susjeda? Sigurno ga želiš poslati da se nađe oči u oči sa moguće naoružanim provalnikom?
U stvarnosti, ostaje ti da slušaš kako te pljačkaju jer vidim da uređaj ima i opciju prisluškivanja.

Jedino potpuno rješenje je instalirati alarmni sustav i platiti uslugu nekoj od tvrti koja ima 24-satni nadzor i ljude koji izlaze na teren po dojavi. Ne znam koliko je to izvedivo na toj lokaciji niti izplativo, međutim ako je to nerješiv problem i pogođeno je čitavo susjedstvo, pokušajte se svi zajendo dogovoriti i mirno spavati.

Gsm dojava mi je najbliža jer je policija 3 min od moje kuće. Znači, nakon poruke zovem ih i na krovu bi se oglasila brodska truba. Neznam kak da im drugačije dam do znanja da su tu trenutno provalnici. Zaštitari i njihove dojave ne isplati mi se jer to je selo, nebi mogli tako brzo reagirati…
Isto tako ako se alarm pokaže pouzdan, mogao bi ga ugrađivati i na okolne kuće i napraviti mini biznis. Mora čovjek na sve misliti :slight_smile:

Ok, u tom slučaju ima smisla. U stari najbolje je staviti zračnu sirenu da to ni susjedi ni službe ne mogu ignorirati a otjerat će i uljeze. :slight_smile:

Nagaznu minu postavi :wink: i samo će još jednom pokušati obiti…

1 Like

kameru koja će snimati na pokret.
postavije na nevidljivo mjesto riješio si problem

Stavi zvučnik, pa se dereš: “Ko je vani? Uzimam pušku!”

[quote=“kromaser”]kameru koja će snimati na pokret.
postavije na nevidljivo mjesto riješio si problem[/quote]

Kamera se postavlja na vidljivo mjesto (osim u posebnim okolnostima). Postavljanjem kamere na nevidljivo mjesto se ne postiže željeni psihološki učinak (npr. odvraćanje od provale). Takvim postavljanjem kamere dobiješ jedino nejasnu sliku osobe i to vrlo vjerojatno po noći == beskorisno…

Ko onaj “Sam u kući” :bljesak:

Odustao sam od kamera jer bi ih trebao najmanje 5 komada, dosta skupo jer bi trebao uzeti vodootporne IR. Komad cca 100eura, gdje je još snimač i hard… Naručio sam centralu sa detektorima, čovjek mi objasnio i stiže drugi tjedan :slight_smile:

Također nemoj zaboraviti naljepnice: “prostor je pod video nadzorom”, i naljepnice za upozorenje na alarmni sustav… Na takav način imaš šansu odvratiti lopova od provale, jer inače baš i nemaš koristi od tih sustava (čak i da ih uhvate ili ništa ne ukradu, oštetiti će ti otvore), a kad vide takav natpis većina će ih odustati odmah, ili nakon prvog puta.

Ok zatražit ću da mi pošalju i naljepnice, hvala!

Pozz ljudi ! Pred par mjeseci sam otvorio kiosk, malo bi se proširio i možda bi uz to i neku mjenjačnicu otvorio, ali to ću još vidjeti… zanimalo bi me… šta mi je bolje uzeti… i dali je isto ili ima svojih prednosti i mana, bežični alarm ili običan žičani alarmni sustav? Neznam dali bežični radi jednako dobro kao žičani, nekako mi ne djeluje toliko pouzdano iskreno, pa da pitam?..Na netu sam našao svašta i gdje ima za kupiti http://www.krobel.hr/t_11_ALARMNI%20SUSTAVI.htm, ali me zanima i jeli netko od vas zna nešto ipak malo povoljnije, a da je opet dobro? Hvala društvo ! :smile: