@vladowsky decko sve objasnio, Kada PSG ponudi 60 miliona za Luiza, tu se mesaju svi svetski mediji i komentarisu, pa to ipak ne sprecava PSG da ga kupi. Isto tako i sto se sajtova tice, komentari su potrebni, jer ce u suprotnom umesto komentara biti X tema “Taj i taj me zajebao”. Ozbiljnog kupca, koji je procenio sajt i resio da ga kupi nece odvratiti par komentara nekih debila ako je ocigledno da im komentari nisu na mestu. Drugo, ovde se zale prodavci koji ne ostave ni link, ni statistiku zarade, ni statistiku posete i jos biraju ljude na PM kojima ce dati neke informacije. I ti ocekujes da prodas nesto a nisi dao ni 10% informacija o tome sta prodajes? Dobar primer, prodajem auto, vise informacija na PM i jos biram ljude kojima cu dati model i godiste?
Prava stvar bi bila kada bi se uvela pravila za oglase. Postavi lepo link, statistiku zarade, statistiku posete inace ti se oglas brise. Ako na takvim oglasima bude debila koji ce da spamuju onda stvarno nije stvar u prodavcima nego u ljudima na forumu. Vidim ljudi kriju svoje linkove ko zmija noge? Zasto to ljudi? Imate neku revolucionarnu ideju koju jos niko nije video? Ne, nego ni vi ne znate sto krijete, 99% sajtova na Balkanu je kopija i vec milion puta vidjena stvar, tako da ne znam stvarno. Uostalom velika je verovatnoca da vam je neki webmaster vec posetio sajt tako da ta prica oko sakrivanja linka ne pije vodu. Neki ljudi kriju link zbog drugi besmislenih razloga (da mi google ne izbacuje da prodajem sajt?!?!) to vec nije ni za komentarisanje.
Vi hocete da filtrirate ljude i da razgovarate sa 100% potencijalnim kupcima. E pa to nije moguce nazalost. Postavi da prodajes telefon, auto pa ces videti koliko ce ti se ljudi javiti, i obaveza prodavca je da smatra svakoga potencijalnim kupcem. Uostalom, svaki zanimljiv oglas ce se brzo prodati, ovde pricamo o onim manje atraktivnim koji jednostavno teraju ljude da komentarisu.
Jedino resenje je da se definisu pravila na forumu, i nece biti vise ovakvih tema. Jednostavno postavi oglas po pravilima. Ako ti se ne svidjaju pravila, cao, dovidjenja, neces prodati sajt na ovom forumu, probaj na nekom drugom i resena stvar.