Bil instalira novi OS ili ipak ne?

Na računalu mi je squeeze iako je wheezy već davno vani. Ne triba ni spominjati da mi računalo radi zvjerski dobro. Sad san u nedoumici. Bil instalira wheezy samo zato šta je novi? Il da ostane ovako kako je?

ja mislio Bil Gejts instalira novi OS…

1 Like

A Bil Gates je u penziji ko i ja. Isti smo. Ko mene i njega više gleda?!

Instaliraj Windows :slight_smile: :slight_smile:

Nisan još popizdija. Kad si ti vidija umirovljenog sistemca da se igra?!

Ja volim imati bleeding edge na osobnim računalima tako da bi instalirao najnovije šta se nudi, mada nisam upućen u Debian, pošto koristim Ubuntu na laptopu, a CentOS na serveru.

A ubuntu je kopija teating verzije Debiana. Ja preferiram stable. On ima jako stare pakete sigurne stabilne i pročiščene od svih bugova. Debian je najbolji OS na svitu. Koristi ga NASA na zemlji i u letjelicama. Al je gadno kompliciran! Kod prve instalacije je kompletno neiskonfiguriran. Tako da tu ima posla i treba znanja.
Svaka vrzija Debinana ima budžet u visini HR državnog proračuna. U pogonu su uvijek 3 verzije, stable, testing i SID (steel in development). Toga SW gurmani najviše volu! :slight_smile: Pogotovo ako su aktivni u kontaktiranju sa developerima.
Ubuntu je jako jwednostavan i zovu ga dječji Linux. Inače je kopija testing Debiana i jako je nestabilan.
Centos je odličan izbor za poslužitelj.
Fedora je poznata po korištenju najnovijih stvari iz svita open-a. Nju Linus Torvalds ima na svim računalima, kućnim i poslovnim.
Ako te zanima Linux evo moja jako jednostavna stranica za potpune početnike:
http://freeweb.optinet.hr/~dbergam3/qwyx/linux/