Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

1 Like

Da nije Konzum nego Amazon, vidjeli bi tih toliko spominjanih $100k prije kraja godine. Ovako, ja sam i dalje skeptičan za $100k u ovoj godini. Zapravo, po tehnikalijama izgleda zeznuto. Jučer je bio pokušaj probijanja, ali nije uspio. Stalo je na $59,176, a za početak je trebalo minimalno preko $59,398. Moguće da bude novih pokušaja. Trenutno je prva ključna razina $59,398. Iznos je po Binance burzi.

Ako probije $59,398, uz pojačan volumen, a po mogućnosti i da završi dan iznad te cijene i da sljedeći dan također završi iznad te cijene, tada bi se morala probiti granica od $60,030 koja je trenutno jedna od važnih. Ona ključna granica je $66,401. Bez probijanja te razine, čak i da cijena uskoro pojuri dobrano preko $60k, prijeti konstantna opasnost od pada debelo ispod $50k.

Da se neki ne bi zaletili, postoji mogućnost proboja do recimo cca $63k, ali da ne ide dalje. Ako bi se od te razine snažno odbilo dolje i nastavilo kliziti, u tom slučaju postaje skroz realan pad debelo ispod $50k. Ne još potvrđen, ali na putu potvrđivanja. Sve dok ne prođe $66,401 nije se pametno zaletavati sa kupnjom, osim ako je dugoročno. Može se kupiti prije, ali to je onda riskiranje jer potvrda daljnjeg rasta dolazi tek nakon $66,401.

U petak je NFP pa bi moglo opet imati značajnihih utjecaja i na kripto, u oba smjera.

U zadnje vrijeme se stvarno može dobro zaraditi sa altcoinima, ali ako BTC jako padne on povlači za sobom i altcoine. Vidim po YT da se ne prestaje spominjati $100k kao sigurno u ovoj godini. Vijesti mogu najjače pomaknuti cijenu i nitko ne zna kakve će biti vijesti ovih dana. Ako ne bude značajnijih vijesti ovaj mjesec, dok je ispod $66,401 lako je moguć debeli pad, a ne novi rekord. To je što se tiče grube TA na golom chartu, bez da ulazim u indikatore, RSI itd. Samo nabrzaka, daily indikatori potvrđuju da bi na $50k-53k mogao biti jak support, kao i resistance nakon $65k, što bi onda otežalo probijanje $66,401, ali ako bi se ipak probilo, onda bi to bio jako dobar znak.

Što se FED-a tiče, Powell je dobio novi mandat i počeo je lagano mijenjati priču. Mislim da se može očekivati neočekivano :slight_smile:

My 2 cents :slight_smile:

1 Like

Svaki bull run je dulji u odnosu na prethodni i manji je ROI od bottoma. Tako da lako moguće da ova bull finishira izmedu ljeta i jeseni 2022. godine na oko 180-220k (teško je sada prognozirati, pričam napamet bez gledanja charta). Ali tko zna što kitovi spremaju! :slight_smile:

2 Likeova

Zasto ovoliki pad BTC?


Bas litica

Cijela berza se skrsila. Sve je crveno, Nasdaq posebno krvari.
Strah od inflacije, omikrona i los “jobs report” za novembar.

1 Like

Jos malo pa vrijeme za kupovinu necega, e sad cega…

Razmisli o kupnji Tethera :wink:

Bio je novi pokušaj i propao je. Stalo je na $59,053.

Ovaj val pada je zaustavljen na nekih $51,680 i u trenutku pisanja je cijena nešto iznad $53,500 i pokušava otići preko $54k. Sad je normalno da cijena pokušava otići sve do cca $55,400-$55,800 i te razine još ne garantiraju oporavak, ali preko $56k, pogotovo u tjednu, je već dobar znak za oporavak.

Slika je od prije par sati. Trendline je zaustavio pad skoro točno u dolar. Vidi se ova donja crta na kojoj se zaustavio pad.

Bearish trend koji traje već skoro mjesec dana je nastavljen. Dugoročniji bullish trend još nije poništen do kraja, ali je poništen inverted HS koji je bio nada za proboj preko $59,398, za početak. Nakon pada ispod ove crte koja je ispod $56k bilo je jasno da će još jače zaronit. Ova skoro horizontalna crta je trebala zadržati da se ostane optimističan za rast, ali nije. Ako opet zaroni ispod ove crte koja kreće sa nekih $57,800 i spušta se, onda je problem, pogotovo ako ode i ispod ove crte na kojoj je sad stao pad. Ako se to dogodi, onda je vrlo vjerojatno:

Taj pad bi se mogao privremeno zaustaviti na cca $40k-43k jer bi tamo trebao biti jak support. Nastavak bi mogao biti do cca $37k (ali postoji mogućnost da support na $40k-$43k zadrži cijenu i odbije ju gore). U tom slučaju je otišlo ispod $39,600 pa bullish trend koji traje od ljeta je poništen. Znači $39,600 je jedna od ključnih razina dolje. Moguć je oporavak do cca $46k-$51k, a onda ako opet padne i padne ispod cca $36k, onda najvjerojatnije pada, malo po malo, barem na niske $20k, ako ne i prema cca $12k (ipak, malo iznad $30k ima dosta supporta). Sad je teško zamisliti cijenu ispod $20k, ali nije nemoguće. Teško da bi toliko pao, ali ipak moguće. Ima jako puno supporta i u tridesetima i u dvadesetima, pa onda i ispod $20k tako da je sve ispod $20k stvarno teško moguće, ali ne i potpuno nemoguće.

Počeo je vikend pa kretanje u ova dva dana nije presudno i važnije je ono kroz tjedan. Ako ode preko cca $56k i ostane gore, onda sve ovo gore napisano može pasti u vodu i moguć je novi pokušaj probijanja $59,398. Ako uspije, onda stoji ono što sam napisao u ranijem postu, ali uz veću vjerojatnost da će cijena uspješno nastaviti prema gore.

Može se još svašta izdogađati i kao i uvijek, nema garancije za ništa :slight_smile: Bitcoin je asset koji je u stanju čak i ako padne na recimo $37k naglo pojuriti gore i u par dana postaviti novi ATH :wink: Zato nije dobro prodavati ako se radi o dugoročnoj investiciji, ali treba biti oprezan sa dokupom jer je trenutno BTC na putu prema dolje (naravno samo privremeno jer i ako 2022. bude bearish što bi mogla biti, 2023. bi trebao biti oporavak, a 2025. godina nevjerojatno visoke cijene).

Ovakav scenarij je samo ideja na temelju trenutne situacije i TA, bez ikakvog razmišljanja o potencijalnim vijestima koje mogu promijeniti smjer. Jedna vijest može sve promijeniti. Što se tiče inflacije, logično bi bilo da je BTC hegde, ali u situaciji kada je u uzlaznom trendu, a trenutno to nije slučaj (kratkoročno gledano). Pošto trenutno nije u uzlaznom trendu i radi se o bearish trendu koji traje već tjednima i opasno prijeti mjesečnom bullish trendu, nisam siguran da li trenutno inflacija ide u prilog Bitcoinu. Danas je bilo loše NFP izvješće i tržište je iznenadilo što zlato nije skočilo, a ni BTC. Glavni US indeksi su se čak oporavili u zadnja 2 sata trgovanja, a prethodno kad su krenuli padati nije bilo odmah nakon objave lošeg NFP-a. S druge strane, ako inflacija nastavi jačati FED će vjerojatno požuriti sa povećanjem kamatnih stopa i usporavanjem otkupa obveznica. To znači i manje novca za BTC jer je ovako naglo toliko narastao baš zbog tog novca bez pokrića.

Postoji puno mogućih scenarija, nema ništa sigurno :slight_smile: Napisano je moje mišljenje na temelju trenutne situacije. Dok je ispod $59,398 ja nisam uopće optimista za novi rekord, a kamoli $100k u ovoj godini. Čak i dok je ispod $66,401. Ako u roku od par dana ne ode do barem $56k, poželjno i preko, pa onda i preko $57,600 koja je od maloprije važna razina, onda mi prevladava očekivanje koje sam gore napisao. Ipak, sve dok je iznad $39,600, zapravo nije jako strašno i može se u bilo kojem trenu desiti nagli snažan oporavak.

To je bila moja trenutna TA odmah nakon pada. Možda sam nešto previdio jer nisam još stigao detaljno pogledati malo dublje.

2 Likeova

Nadam se samo da nećeš biti upravu za ovo da ide do 12k $ hahah. Jutros je masakar bio… i traje, ali za projekte koje hodlam ovo vidim samo kao dobar popust za kupovinu :smiley:

Ako neko planira kupovinu danas, DYOR ali Saitama je potpisala ugovor sa Mayweather promotions, najavljuju najvecu marketinsku kampanju u crypto i non-crypto historiji, pola tima otputovalo za LA da prisustvuje borbi i najavljuju “nesto veliko” tamo. Sponzoriraju Mayweatherovog borca, Gervonta Davisa (skor 25-0), 100m ljudi će gledati ovu borbu :slight_smile:

Certik je izbacio progress za SaitaMask, sve bliže smo tom lansiranju, i moja pretpostavka je da će sutra na tom eventu, taj “veliki dogadjaj” biti zapravo predstavljanje SaitaMask, jer ako su već ulozili ogromne, ogromne novce smatram da će to iskoristiti na najbolji mogući način.

btw. borba ce biti u crypto.com areni / Staples centar, i mislim da će se saitama pridružiti i tu na neki način.

Zadnjih nekoliko dipova sam kupio u ovom projektu :smiley: Ako očekujete da ovo ode ispod $0.00000005 , ne bi se nadao previše

1 Like

Desilo se.

Palo na $42k.

Odrađeno.

Sad smo tu. U ovom trenutku je cijena oko $47k.

Što će biti dalje vidjet ćemo. Cijelu noć sam trejdao pa ne mogu kvalitetno pogledati jel se što mijenja, a i vikend je pa treba čekati trgovanje preko tjedna da bi bilo jasnije. Ovo do sada je sve po planu i nije ništa strašno za Bitcoin, ali oporavak na ovih trenutnih $47k je u skladu sa očekivanim. Ovaj pad je još uvijek nedorečen i ako uskoro ne potegne stabilno prema gore, ima još posla za odraditi prema dolje.

A ne, nije to sigurno :slight_smile: Ali nije isključeno :slight_smile: Još uvijek ovaj pad može biti samo privremen. Ako pukne $39,600 onda je već druga priča, ali i tada može naglo gore bez pridržavanja pravila i normi :slight_smile:
Ipak, ovo je potvrda bear trenda koji traje tjednima (unutar mjesečnog bull trenda) i ako se ne pojavi značajna kupnja cijena je na putu prema dolje.

2 Likeova

Ko jos nije kupio, evo prilike.
:grin:

Jah…

Nadam se da se isplatila treća smjena :slight_smile:

U ovu godinu ušli smo sa pola triliona $ vrijednosti mc-a, dostigli vrhunac na 2.9 triliona $ polovinom novembra, trenutno stanje je 2.2 , sumnjam da će pasti ispod 2.0

Taman se novac slijevao u eth i slijedila je faza altcoinova… Kako god, ko gleda ovo kao dugorocnu investiciju i drži se nekih projekata ili samo btca, ovo je shopping weekend :smiley:

1 Like

Uopće se ne žalim :wink:

Slažem se. Dugoročno bi bilo čudo da cijena ne ode debelo preko trenutne, ali i debelo preko ATH. Kratkoročno su ovakva dešavanja normalna. Niti prvi put, a bome niti zadnji :wink:

Jedan od vecih upada u crypto historiji se upravo desio. Bitmart je hakovan, lik izasao sa ~150M $, dosta tokena je povuceno. Bitmart je imao jedan od jacih walleta u saitami, 600T je otislo, evo lista…

pratio sam situaciju zadnjih 5-6 sati kako se to počelo dešavati i kad su krenuli dumpovi. U početku se nije znalo šta je u pitanju, ličilo je na koordinirani napad whaleova dok nije izasla info da je bitmart vjerovatno hakovan, u pocetku su njihovi admini/modovi govorili da je to fake news, ali je na kraju CEO priznao i trenutno su zatvorili sve isplate na Bitmartu

https://twitter.com/sheldonbitmart

Nevjerovatno koliko su ljudi brzo pojeli dipove, i ja sam se uspio nakačiti na jedan

Najgore je proslo, njegov wallet je ispraznjen, prije par minuta COO od Saitame je napravio call od par minuta gdje je bilo nas cca 150 ljudi, samo je sumirao situaciju i potvrdio sto se desilo. 3 koraka napred, 1 nazad. Los tajming definitivno s obzirom da će se desiti ova stvar s marketingom danas/veceras kad bude borba ali šta je tu je. Na neki način situacija je i win-win za saitamu jer ce Bitmart najvjerovatnije morati uraditi rebuy da nadoknadi tu likvidnost.

S obzirom da je saitama i deflationary token, velik burn se desio u ovoj situaciji je spaljeno preko 25T tokena, refleksije ce biti super :smiley: Imaju također i anti-whale trap, ovaj lik je platio milione samo da uradi ovaj dump.

Danas bilo vaganje, intervjui, dobar kacket :stuck_out_tongue:

Sad preostaje da vidimo sta ce se desiti na borbi veceras koliko ce saitama tu biti promovisana i da li ce izbaciti glavne vijesti sto svi cekamo i koji ce biti rezultati ove kampanje.

Ne gledajuci na ovaj problem sad, token se odlicno drzi u odnosu na druge u ovoj situaciji ovih dana, u prosjeku +10/12% u odnosu na btc/eth…

trenutno 270K holdera

2 Likeova

Ja bas juce kupio saitamu za 500$ na bitmartu, nadam se da sve biti ok, sve mi stoji na nalogu…

@mitok

Vidim btc se dobro drzi na 49k, neke predpostavke jel idemo dole ili gore? :slight_smile:

Ne koristim bitmart ali sam vidio da su odmah zatvorili sve isplate do daljenjeg, sad se ceka sta ce biti… rekli su da je ovaj wallet bio samo mali dio njihovih asseta. Da su skroz pukli, sumnjam, ali trebali bi ubrzo ovo nadoknaditi i vratiti balance. Ne znam da je ijedna mjenjacnica nakon ovakvih propusta nadoknadila izgubljeno. Da sad kupe, platili bi više nego duplo u odnosu na prvi put, i gledajući samo saitamu npr. 600T nije baš mala cifra.

Ti i da hoces isplatiti, ne mozes :smiley: vjerovatno je i trade iskljucen, ali nemoj to da radis, cuvaj sto si kupio, nema veze sto je bilo prije dumpa, nisi izgubio sve dok ne prodas po nizoj cijeni, a ovo nije uopste velika razlika. Cuvaj bar do proljeća iduće godine, imat ćeš profit već za par dana…

Da preporučim još jedan projekat, Metahero price today, HERO to USD live, marketcap and chart | CoinMarketCap
Ovo ocekujem iduce godine da eksplodira.

Metahero brings to the market 3D scanning and modeling technology that generates ultra-realistic 3D avatars and virtual items to be used across games, VR, social media, and online fashion. The tech also allows for the creation of NFTs from real-world works of art and collectibles.

1 Like

Pogledaj bas ovaj coin i reci mi sta mislis, coin je brand new

Deluje mi kao da ozbiljan tim stoji iza ovog coina a trenutna cena je ja mislim najmanja koju cemo ikad videti. :slight_smile:

Ne znam :smiley:

Sad je BTC u zoni. Vjerojatnije je da će prije ispod $42k nego preko $56,700. Kao i uvijek, nema garancije :slight_smile:

Može potegnuti još gore, ali ne preko $56,700, pa onda pasti ispod $42,000. Možda neće puno gore nego ode ispod $42k. Možda je u šumi :slight_smile:

Kao što rekoh, ništa strašno se nije dogodilo, ali je u čistom bear trendu (već tjednima) unutar duljeg bull trenda. To znači da ima tendenciju daljnjeg pada (uz povremene uspone) i poništavanje bull trenda pa ulazak u dugoročni bear market.

Mislim da će otići ispod $42,000, svejedno da li će prije na $50k+ (ali ispod $56,700), a onda će te tek biti malo jasnije što dalje. Može i nakon pada ispod $42,000 potegnuti gore i postaviti novi ATH čak i u ovoj godini. Teško, ali nije nemoguće.

Sad nakon 1am počinje novi tjedan pa ćemo vidjeti što će se odigrati kroz tjedan. Ameri će vjerojatno od ponedjeljka popodne dati svoj doprinos.

Meni trenutno prevladava mišljenje (koje mogu promijeniti ako me market uvjeri da je potrebno) da ako moram birati što će biti prije, $56,700 ili $42,000, da će to biti 42,000. Jedna od ove dvije cijene bi se trebala ostvariti najkasnije u roku cca mjesec dana, a najvjerojatnije prije Božića. Može biti i već sutra :slight_smile: Moguće su i obje cijene, ali mislim da bi prvo trebala biti $42,000.

Dok ne probije $39,600 nije veliki problem. Ako probije, onda je problem, ali ni u tom slučaju nije isključen brzi oporavak. Ima puno supporta dolje.

Trenutno, bez obzira na moguće privremene uspone, BTC je na putu prema dolje, moguće do cca $24k-$26k u nekom kraćem roku.

Ako ipak ptegne preko $56,700 onda se otvara ono što sam ranije napisao za smjer prema gore. Postaje opet aktualna ključna razina od $59,398, pa $60,030, a najvažnija $66,401. Svaka od tih razina bi bila test i na svakoj BTC može pasti i vratiti se jače dolje. Nakon $66,401 ipak mislim da bi morao postaviti novi ATH.

2 Likeova

kada kobayashi (mt gox) pocinje prodavat?

1 Like