Bitcoin i altcoini - kretanja, analize i iskustva

Ali nagađa se :slight_smile: Isto tako riskirao bih i kupio 20-50 IOTA.

ja sam nesto btc prebacio u iota kad je imao najvecu cijenu, a iota pala i tu je trenutno za sad dobar plus to cuvam, i uzeh danas malo ovog bch kad ga je neko odje u temi spomenuo jutros i tu obrnuh na brzinu nesto i sad ga opet cekam al na 4000e mislim da ce to ujutru da bude

sto se tice eth moze da ide kao sto je dash trenutno, ali ne znam nesto mi je u to rizik ulazit u tu pricu, prije sam da se uzme btc jer mislim da ce opet da skoci posle ovog pada

A sta kazes na ovo? :smiley:

Prošlo je oko 30 sati i dalje nisam uspio prebaciti BTC sa hitbtc.com na binance.com a iznos je skinut, radi se o iznosu od oko 400 eura, poslao sam im mail ne odgovaraju. Ne znam jeli ovo normalno ali sigurno nije lijepo iskustvo. Pitanje je hoće li biti poslano.

prebacili btc sa cex.io brzo u par minuta prije neki dan, mada vidim da svi imaju nekih problema, na ovaj mrceni changelly nema vise sto da se i zamijeni makli skoro sve

Izgleda da se možemo pozdraviti sa svojim valutama na hitbtcu, čitam samo neke komentare na forumu.

HELP BTC - OVER 36 HOURS MY Bitcoin is stuck and not even in the mempool!

Same problem here, have been waiting 7 days, 2BTC. No reply from support, 10 emails. Will never trade here again. I feel completely helpless, who the hell can we speak too?

Same here been 36 hours sent BTC to Gemini and it shows the deposit on Gemini site but not confirmed.

I withdrew a large sum of XMR to another account of mine and the transaction has been pending for all day and not posted to the block chain.

@HitBTC_Support_Team Is I am very mad.HitBTC a thief? I have been waiting for 8 days.
Sending bitcoin from HitBTC to Binance and it’s been pending for 24 hours. When I checked it on blockchain.info it says unconfirmed transaction and Output is unspent and has no children… What does this mean and when should i expect it to go through?

Ovo je užas, milijarde su nestale, podrška ne radi 15 dana već, chat i forum gore, čitam neke komentare, neki su ostali bez stotina btca i ethera i očajnički na chatu traže pomoć, ja sam ostao bez 12 000 kn. Najgore od svega je što se to dešava ima 15ak dana a ja sam ušao prije 5 jer i dalje primaju novac i nitko ni tu na forumu nije napisao da je jedna od najvećih burzi pokradena, čak sam dobio i preporuku od člana sa foruma koji je i sam žrtva a koji je preporuku dobio na ovom forumu prije par dana.

Teško je nakon ovoga imati povjerenje u kriptovalute, ukradu milijarde preko noći, nitko ne odgovara, nemaš se kome obratiti, možeš samo žaliti.

3 Likeova

Svi pričaju o prednosti kriptovaluta i o tome kako će sigurno rasti jer nemaju mana, a nitko ne priča o najvećoj mani, ljudskoj pohlepi.

Koliko je mjenjačnica do sada propalo, od početka je preživjelo njih 20%. Danas nestanu milijarde na jednoj od najvećih, stotine tisuća korisnika ostanu bez love, kladim se da će nakon ovoga nitko od njih neće nastaviti sa kriptom u budućnosti, a ni njihovi prijatelji, vjerojatno sam i ja jedan od njih koji se povlači niti bi se nakon ovoga usudio nekome preporučiti kripto pa da ja kasnije budem kriv za nečiji gubitak.

Tko nakon ovoga može garantirati da neće propasti Coinbase? Ako može jedna od najvećih mjenjačnica pokupiti milijarde i nikomu ništa, propasti će i Coinbase a sa njime i sve valute doživjeti krah.

Zašto ako možeš uzeti milijarde da te nitko ništa ne pita, a uzeli su to do sada desetke mjenjačnica ne bi npr i Coiinbase uzeo svoje i nestao.

Realno, kripto je najveća prilika u povijesti za legalne krađe ogromnih količina para.

7 Likeova

Na burzi drzi samo koliko si spreman izgubiti, sve ostalo u hardware ili paper wallet.

1 Like

Praktički neznam ništa o ovome ali znam da sam na svoje oči vidio ovaj tjedan da su došle 2 “ekipice po 3 ljudi” staraca od 50-60 godine istresli su 200 000kn u cashu za rigove i da računaju da vrate u 8 mjeseci i onda da počne sa zaradama… ovo im nije prvi rig već zarađuju od toga tako da stvarno neznam ništa… :slight_smile:

e sad što je istina, a što nije…

Jel ti transakcija vidljiva na blockchainu?

Kad sam sinoć pročitao tvoj post i po forumima što pišu išao sam povući ono što imam tamo. Držim samo malo po burzama, ali tvoj post me ponukao da napravim withdraw sa HitBTC. Krenem sam LTC i stanem na njemu jer nije prošlo. Dobio sam TX ID, ali transakcije uopće nema na Litecoin exploreru. Trebalo je kroz 10 minuta biti prebačeno, a evo već 10 sati ništa. Depoziti koje sam radio na HitBTC posljednjih desetak dana normalno su prolazili. Prije 4-5 dana sam napravio jedan LTC withdraw na drugu burzu i isto je normalno prošlo. Vidim da se već najmanje mjesec dana priča o problemima sa povlačenjem, ali velim, meni je prije 4-5 dana normalno prošlo, a i prije. Ali evo ovaj od sinoć ne prolazi.

Vidim da se puno njih žalilo na isti problem prije desetak dana i postali su TX ID. Išao sam pogledati, i vidim da im je ipak prošlo, ali tek nakon par dana. Nešto očito smrdi, ali ja ipak vjerujem da će biti ok, uz kažnjenje od nekoliko dana. Nemam puno tamo, ali ću sve povući ako ću uspjeti :slight_smile:

Inače, ako ne Nano Ledger S, onda barem poslati glavninu coina na wallete koji su na nekom kompu koji je offline i koji ide na net samo kada treba primit coine. Pass phrase imati na papiru i negdje posebno skriveno.

Vezano za hitbtc, ni prva ni zadnja prevara vezana za kriptovalute, oni koji su duže u ovome sjećaju se gomile scamova:

  • ltcgear
  • criptsy
  • gaw mining
  • paycoin (XPY)
  • itd

Ja sam bio te “srece” pa sam na svakom od navedenih scamova barem nesto love izgubio, to mi je bio okidac da se ostavim kripto valuta, istina danas sam mogao imati tonu novaca, ali nema veze ugodnije spavam i nisam pod stresom :slight_smile:

2 Likeova

@bugi strasno mi je zao sto cujem, nadam se da ce se tvoj problem nekako rijesiti, no nije problem u kripto valutama nego u pohlenim ljudima kojih ima svugdje a ne samo u kripto svijetu…

Moj svajet ti je da velike kolicine novaca drzis na svom walletu i samo kad kupujes nesto posaljes na burzu…

Ovo je stvarno uzas i deprimirajuce :confused:

Ja se jos sjecam i:

BTC-e
Mt. Gox
coin-swap
cointellect
hashie

Od burza, mjenjacnica, mining i loan sajtova, pa i cijelih coina, vecina se na kraju pokazala kao scam ili ponzijeva schema. Od ovih starijih mjenjacnica jos jedino bitstamp vidim da je ostao aktivan (coinbase onda nije bio jos velik).

Evo sad imam problema i s povlacenjem bitcoina s genesis-mining.com, vec mi mjesecima ignoriraju tickete, na skype mi daju neke genericke odgovore, uglavnom cini se da su i oni scam, a za njih se govorilo da su legit… jer su kao njemci, i jer su sami direktori posjecivali razne bitcoin konvencije i mnogi ih upoznali i osobno.

Coine je dakako najsigurnije drzati na walletima, po mogucnosti offline, ali i na taj nekonvencionalan nacin cuvati velike novce meni je bilo poprilicno stresno.

Imam dosta Ripplea na Bitstamp. Gdje bi ga bilo najsigurnije čuvati?

ljudi jako mi je žao, dosta je ovakvih primjera i nepotrebno je govoriti da je ovo sve nesigurno

ipak je to samo kocka

anonimnost koliko je dobra toliko je i loša

Ja jos cekam da mi legne sa changelly btc, a ovi sa binance su mi odma poslali za sad oni i cex.io su mi jedini stabilni jedino sto su makli da mogu da povucem novac na visa karticu gdje je bila najmanja provizija

To si upravu u potpunosti jedan primjer

1 Like

Damn…

20 znakića

Gledam ovaj jubito i nemozes vjerovat na cemu dobivaju subove, jako rijetko tko napravi video ciji je ico jos u tijeku, a ostatak kupi coine kad je u tijeku ico, onda napravi video tipa ovo je super coin za ulozit, za vrijeme ico bio je 1 cent=1coin, a sada je na 30 centi, rast ce jos, jos nije kasno za kupit… Koje jubito kanale vi pratite?