Blokiranje celebrity smeća po HR portalima

Long time no see :slight_smile:

Pozdrav ekipa! Evo jedna mala Chrome ekstenzija koju želim podijeliti jer sam i ja tražio nešto slično da me riješi muke, ali nisam našao. O čemu se radi? Surfam HR portalima na dnevnoj bazi da se informiram o najnovijim vijestima, i mic po mic mi je došlo na vrh glave koliko su postali agresivni s Kardashianima, Jurčevićima, Šuputima, Fashion guruima itd, i onda sam napravio malu ekstenziju koja bi počistila to celebrity smeće po najposjećenijim HR portalima da mogu pročitati ostale vijesti u miru bez da mi se javlja refleks povraćanja.

Znam da je to mnogima neophodno za preživjeti i kako je sam Babić rekao za Index - moraju to pisati, ali ako moraju pisati ne znači da moramo to gledati. :grin: Prijavio sam ekstenziju Googleu, oni odobrili, i evo sad link za download na njihovoj službenoj stranici - Metla - Chrome Web Store

Funkcionira vrlo jednostavno, teška je svega 37kb, ali pomaže - automatski mi uklanja sve vezano za tu garnituru modernog jet-seta za koje nemaš pojma čime se u životu bave, ali zato znaš što su danas jeli za ručak.

Palo mi na pamet u idućoj inačici se riješiti i članaka u kojima spominju ustaše i partizane, ali o tom potom. :grin:

3 Likeova

A vi koji koristite mozillu, možete koristiti ovu ekstenziju https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/procon-latte/

Nisam skinuo i ne planiram dok ne vidim na storeu par screenshota ili video kako radi, ali imam par pitanja.

Zasto tako puno?

Nadalje, volio bih znati kako funkcionira - sto se dogodi s prostorom na kojem se nalazila vijest o Kardashianki? Jel ucitas neku drugu vijest preko RSS feeda i tu postavis, jel ostane prazan prostor ili nesto trece? Na koji nacin detektiras koja vijest je “smece”?

1 Like

Svaka čast baš isprobam sutra :slight_smile:

Screenshot čega? :slight_smile: 37kb jer je unutra jquery. Ovisno o dizajnu portala, ako je moguće onda se taj prostor u dizajnu jednostavno poništi, odmah dolazi idući element. Ako je integralni dio dizajna, onda bude prazno, kao kad adblock makne reklamu.

To što pitaš koja je vijest smeće je stvar osobne procjene. Obzirom da sam radio za sebe, ja imam svoje kriterije, što ne znači da će se netko složiti, u tom slučaju ne mora koristiti ekstenziju. Meni je smeće vijest o novoj slici Lane Jurčević na Instagramu, smeće mi je kad mi na Index naslovnici vrišti “evo što Kanye i Kim rade kad misle da ih nitko ne gleda” i slično. Show/lifestyle/cool/glamur rubrike su mi postale toliko agresivno iritantne da mi je bilo lakše na ovaj način ih maknuti nego da mi svaki put raste tlak kada mi upadnu u vidokrug dok surfam portalima.

OMG. što smo u devedestima pa svaki kb je važan?

Smiri strasti. Ekstenziju jednom skines i bok. Zanimalo me zasto ekstenzija koja targetira odredjene elemente i brise ih ima cak 37kb.

Pa ako možeš za manje što ne složiš :slight_smile:
ALi čovječe toliko iritantno netko napravi sam neku aplikaciju softwer, s ok idejom, i pitanje je zašto ima 37kb? U 2017.?
To bi mi imalo smisla da dsi pitao 2000 ili ranije, tada se radilo da se pazi na svaki kb. SJećam se toga.
Sjećaš se ti? Jesi ti pazio onda na kb, svaki kb, prije 17 godina?

Danas hrpa tzv “firmi” koje nude predobre usluge, stavljaju slike od par MB. Ne vidim da itko komentira to.

Inače pogledaj si veličine raznih appova, i 37kb nije uopće puno ni u tom obliku, tako da stvaro pitanje je bez veze, ali dobro.

Svaka cast za ovo, ja volim da napravim pauzu od posla i “prelistam” novine, ali mi je preko glave kada vidim naslove “Skinula je gace i srusila internet”, “Gore drustvene mreze zbog ovoga ili onoga”, “Necete verovati sta je sada uradila ova ili ona…” Meni se ne rusi internet, a i briga me ko kada ide u wc i sta jede za veceru.

Kako inace ostali webmajstori odmaraju mozak i na kojim sajtovima?

Moze daleko manje bez jQuery-a, ali nebitno :wink:

Moze i unutar 1kb a ne 37kb. Ne slozim jer nemam zelju za tim, niti sam neki veliki Javascript strucnjak.
Moj komentar nije bio pokuda, nego sasvim legit pitanje jer me zacudila tolika velicina ekstenzije. Cemu tolika drama jer sam postavio pitanje? Nisam nikoga popljuvao.

Ovo ostalo sto pricas - ne znam gdje developas, za koga i za koju publiku, ali danas se u profesionalnom web developmentu jako pazi na te stvari.
Optimizacija svega, pa tako i statike, jer zelis sto brzi response u sto manje milisekundi. Ako “darujes” statici desetke ili stotine kilobajta iz razloga “eto tako jer je 2017.” onda ne radis stvari kako spada, i patit ce ti useri koji imaju slabu konekciju (ako ti je uopce stalo do takvih usera).

Ali nebitno, otisli smo na web development a ovo je browser ekstenzija koju skines jednom i imas ju na svom filesystemu dok ju ne obrises, i bok. Ne planiram vise sudjelovati u ovoj temi jer mislim da bismo otisli off topic, ako je nesto nejasno posaljes mi na privat pa nastavimo.

Pa to ti ja pričam, kolega mi radi kao specijalist microsoft aplikacija platformi, njegov je posao samo dobiti djelić sekunde od koda da se obavi brže ništa drugo.

No ovdje pričamo o pluginu za webbrowser.

Još jednom super za metlu online, makar iskreno dobro bi nam došla i jedna stvarno malo vća za počistiti sva moguća sr***a oko nas koja se događaju.