Kako isključiti recenzije u Google Business?

Pozdrav,

Dali netko zna da li je mouce isključiti recenzije u Google Business ?

Klijent je dobio jednu lošu recenziju… to ga je toliko naživciralo da želi izbrisati (iskljuciti) sve recenzije tj. zablokirati da se recenzije ne mogu pisati/prikazivati …

Da li uopce postoji ta opcija na Google Business ?

Mislim da ne postoji.

Koliko je samo vlasnika apartmana ili restorana pomislilo na takvo sto :slight_smile:

1 Like

Nazalost ne postoji :smiley:

Ili na srecu. Ima toliko odvratnih mjesta koja imaju stotine kupljenih recenzija. Naravno, ima i obrnutih stvari, ali u puno manjoj mjeri.

Ako je recenzija stvarno neopravdana, tj. namjerna, mislim da moze zatraziti brisanje.

2 Likeova

Moze zatraziti brisanje no to ne znaci da ce recenzija biti uklonjena. Zapravo jako je mala sansa da ce biti izbrisana

recenzije bi trebale biti i smele biti objavljene samo uz FIXALNI RACUN date usluge sa datumom pruzanja usluge, dakle samo i iskljucio od osoba koje su bile u nekom restoranu hotelu kaficu ,i da se odnose samo na pruzenu uslugu , sve ostalo je teska MANIPULACIJA MEDIJA,

8 Likeova

Zatražili smo brisanje recenzije prije mjsec dana ali još nije maknuta…
Problem je u tome šta je to teško dokazivo za Google i uvjek je na strani ljudi koji pišu recenzije.

Klijent se bavi vodoinstalaterstvom … krpali su neke puknute cijevi na ulazu u jednu zgradu i to su odradili korektno… za par dana se javio susjed da je i njemu pukla cijev ali kao posljedica njihovog popravka… (taj susjed je 50 metara dalje od mjesta iskopa gdje je kasnije locirano puknuće…)
Ali je taj susjed napisao ovu recenziju:

Izrazito nekorektan, lazljiv i nepouzdan. Prilikom kopanja i popravka cijevi susjedu ostetio cijev naše zgrade te presutio. Kada se pokazalo puknuce cijevi, odbija istu popravit te izbjegava javljanje na telefon.
Ako vam treba netko za kopanje i povravak, bjezite od ovog lopova.

ako ne uspijemo maknuti recenziju vjerojatno cemo pokušati maknuti cijelu firmu iz Google Business-a ako je i to uopce moguce.

Mislim da bi trebalo biti moguce, imas opciju u postavkama nesto tipa zatvori poduzece

2 Likeova

Samo mu ostavite odgovor i ne opterecuj se oko toga. Uvijek ce ti toga bit znas koliko konkurencije ima da daje lazne recenzije pa sve je smijesno.

Kad bi se to dalo, bilo bi odlicno. Npr jedan restoran, mislim da u Zadru, je par dana nakon otvorenja imao vise recenzija nego izdanih racuna. 🤦

1 Like

Upravo to, objasnis cijelu situaciju u odgovoru koji je isto vidljiv kao i recenzija.

Puno je trolova na recenzijama a google ne reagira. Konkretno meni se u turist branši par gostiju mojih i tuđih javilo s negativnom ocjenom s razlogom da ne dozvoljavam posjete osoba koji nisu korisnici smještaja. Lipo im ljubazno odgovorim da su bili upoznati sa kučnim redom koji je istaknut na mom webu te da imaju plažu i kafiče za druženje s prijateljima. Za drske još stavim u odgovoru upozorenje za iznajmljivače na navedenog gosta :grinning:

O tome da ne pricamo koliko je laznih recenzija, dje udju samo i ostave ocjenu nista ne napisu. Jer si nisi imao slobodan termin cak ti i nisu bili gosti, ali sta da radis bolesnici sve. Ne treba se puno oko toga opterecivat samo im napises odgovor i to je to.

Kako nema, piše ostavite recenziju i ocjenu i forma se prikazuje…

Upravo tako, ima recenzije. Ne vjerujem da uopće postoji mogućnost da se uklone recenzije.