Eto došao je i taj dan…Usljed posljepodnevnog chill-anja pred televizorom stiže mi na mobitel email od Youtuba, nisam još ni otvorio mail a hladan znoj me lagano oblio…
-Frende tvoj Youtube kanal trenutačno više NE ispunjava uvjete za unovčavanje…
Šta da kažem, jedna od nočnih mora svakog Youtubera je stigla i mene… jedino gore od ovog može biti kompletno brisanje kanala.
Neki ovdje na forumu možda i znaju da je moj YT kanal Smartphone tematike, pretežno slideshow-i nadolazećih i konceptnih smartphonea, sa oko cca. mjesečno dvije recenzije sponzorskih mobitela snimljene u vlastitom aranžmanu, video recenziju je pratio text to speech software, i svi su bili zadovoljni i sponzori i publika…ali po novom uvjetima pružanja YT usluge, izgleda da je text to speech software postao meta progona od strane youtuba, isto kao i slideshow videi…
Iako mi je YT kanal jesenas bio na dodatnoj verifikaciji na Youtubeu i njihov operater u chatu mi je osobno potvrdio da je kanal u redu i po pravilima… danas eto druga priča…
No dobro, da ne duljim… imam 30 dana da odlučim što ću sa kanalom prije nego ga pošaljem na ponovnu provjeru i zamolbu za ponovnu monetizaciju, a očito da ovako više ne može. S obzirom da mi engleski baš tako dobro u govoru i ne ide da bih mogao odrađivati recenzije a i zbog dva – tri mobitela mjesečno mislim da nema smisla držati kanal ovakvim kakvim je sada…
Kanal trenutno broji preko 317 000 pretplatnika i možda bi se to moglo iskoristiti kako god…mislim bolje i to nego da krećem od nule…
Razmišljam da jednostavno od temelja promjenim niche kanala i počnem s nečim totalno drukčijim, nešto što bi možda moglo proći na Youtubeu a bilo bi mi relativno jednostavno za odraditi.
Primjer:
Dragi forumaši, slobodno iskažite svoje cijenjeno mišljenje bio bih zahvalan…