Brisanje zapisa

Nako što se izvrši ekšn <a href="?action=obrisi&id=<?=$redak["id"]?> "> zapis i dalje ostaje na ekranu… kako da refresham stranicu i da se zapis makne? :slight_smile: Sori malo sam zelen!

Ili moras redirektat stranicu ili korosti AJAX i uz to neki fancy efekt nestajanja retka sa stranice.

Tipa ovoga?

Pa kao što je rekao CreatifCode, AJAX i Javascript. Lijepo uzmeš jQuery ko svi moderni momci današnjice (nosarcasm i ja ga koristim :D) i lijepo izvedeš neki super lijepi efekt. Tipa eksploziju. [size=4]Dobro sad ga serem.[/size]

Recimo da imaš ovako nanizane rezultate:

[html]

Sadržaj prvog reda (Ukloni)
Sadržaj drugog reda (Ukloni)
Sadržaj trećeg reda (Ukloni)
[/html]

Pomoću jQueryja bi mogao izvesti ovako nešto:

[php]
/* pricekamo da se DOM ucita */
$(document).ready(function(){

/* na svaki klik <a> elementa koji ima klasu "delete" */
$('a.delete').click(function(){

    /* saznamo ID tog reda */
    /* njega smo totalno sakrili kao id <div> elementa */
    var r_id = $(this).parent().attr('id');

    /* malo ga pocistimo od ove "row_" gluposti */
    r_id = r_id.replace(/row_/i, '');

    /* i izvrsimo ajax zahtjev */
    $.post('akcija.php', { act: 'ukloni', id: r_id}, function() {

         /* kad je to sve super proslo, dakle kad smo u dokument akcija.php */
         /* poslali POST metodom id ($_POST['id']), uklonimo taj redak */
         $(this).parent().slideUp(function() {

                /* ukloni element iz DOM treea */
                $(this).remove();

         });

         /* ovo zadnje gdje smo prvo povukli element pa ga uklonili nije nuzno potrebno */
         /* to je cisto eye candy. Mozes i samo napravit $(this).parent().remove() ali onda */
         /* nema super efekata od kojih celjust dodirne hladne plocice */

   });

});

});
[/php]

Disclaimer: na moru sam i jedini razlog zašto sam online je taj što sam u Milni i mogu ili pisati ovo ili slušati kako lokalni VIS sintićem pokušava skinut Dire Straitse, tako da biram ovo prvo :slight_smile: uglavnom, ako mi se negdje zalomila greška, ja ju trenutno ne vidim al vjerujem da će ostali forumaši pronaći i ispraviti ju. Sry ak sam stvarno negdje fulao :slight_smile:

EDIT: I nek neki mod ovo pukne u JS podforum, unaprijed zahvaljujem

Dobra ideja, ali ipak je potrebno staviti i link na akcija.php (ako netko ima isključen JS) i raditi sa get metodom da bi se dobio multiiskoristiv kôd. :smiley:

Graceful degradation je za pi*€$, pravi momci koriste JS za sve. Al da, salu na stranu, u pravu je Hrvoje, dodaj jos i href element sa starim nacinom brisanja polja, a ukoliko korisnik ima JS, da ne bi pokrenuo akciju koju href navodi, nakon sto pobrises pomocu AJAX-a na kraj dodaj return false;

[quote=“nitko”]Pa kao što je rekao CreatifCode, AJAX i Javascript. Lijepo uzmeš jQuery ko svi moderni momci današnjice (nosarcasm i ja ga koristim :D) i lijepo izvedeš neki super lijepi efekt. Tipa eksploziju. [size=4]Dobro sad ga serem.[/size]

Recimo da imaš ovako nanizane rezultate:

[html]

Sadržaj prvog reda (Ukloni)
Sadržaj drugog reda (Ukloni)
Sadržaj trećeg reda (Ukloni)
[/html]

Pomoću jQueryja bi mogao izvesti ovako nešto:

[php]
/* pricekamo da se DOM ucita */
$(document).ready(function(){

/* na svaki klik <a> elementa koji ima klasu "delete" */
$('a.delete').click(function(){

    /* saznamo ID tog reda */
    /* njega smo totalno sakrili kao id <div> elementa */
    var r_id = $(this).parent().attr('id');

    /* malo ga pocistimo od ove "row_" gluposti */
    r_id = r_id.replace(/row_/i, '');

    /* i izvrsimo ajax zahtjev */
    $.post('akcija.php', { act: 'ukloni', id: r_id}, function() {

         /* kad je to sve super proslo, dakle kad smo u dokument akcija.php */
         /* poslali POST metodom id ($_POST['id']), uklonimo taj redak */
         $(this).parent().slideUp(function() {

                /* ukloni element iz DOM treea */
                $(this).remove();

         });

         /* ovo zadnje gdje smo prvo povukli element pa ga uklonili nije nuzno potrebno */
         /* to je cisto eye candy. Mozes i samo napravit $(this).parent().remove() ali onda */
         /* nema super efekata od kojih celjust dodirne hladne plocice */

   });

});

});
[/php]

Disclaimer: na moru sam i jedini razlog zašto sam online je taj što sam u Milni i mogu ili pisati ovo ili slušati kako lokalni VIS sintićem pokušava skinut Dire Straitse, tako da biram ovo prvo :slight_smile: uglavnom, ako mi se negdje zalomila greška, ja ju trenutno ne vidim al vjerujem da će ostali forumaši pronaći i ispraviti ju. Sry ak sam stvarno negdje fulao :slight_smile:

EDIT: I nek neki mod ovo pukne u JS podforum, unaprijed zahvaljujem[/quote]

Hvala drugar! :slight_smile: Bum probal!

posalji link sa id-om na drugu stanicu na kojoj ces da radis brisanje… i odma ispod izvrsenog upita uradi

redirect(‘predhodna lokacija’);

Tako sam bar ja radio, kad me mrzi da se cimam sa jq :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja