Broj lajkova po slici na 10.000 pratitelja

Pozdrav, Koliko lajkova, komentara i podjela dobijate po slici na stranici od oko 10.000 lajkova, zanima me pošto sam objavljivao po 7 slika u 24 sata i imao reach od oko 3000 sa po 150 akcija po slici, gdje sam nakon dostizanja 10.000 lajkova na stranici za 24 sata izgubio reach i akcije skoro 3 puta.

Broj like-ova (pratitelja) stranice uopste nije bitan za reach, niti za aktivnost na objavama. Bar po mom iskustvu.

Znalo se desiti na preaktivnoj stranici od 55k+clanova reach bude 3 4k i 50tak lajkova na slici(objavi), dok na stranici od 4k ta ista objava sa manjim reachom ili istim ostvari bolju rezultat.

Da, kažu da je neka normala 6% reacha, ako sam dobro izračunao trebao bih imati oko 600 reach na 10.000 pratitelja, sada je na 1000, a prije je bio oko 3000, pretpostavljam da mi je FB sam dao malo više podrške dok nisam došao do 10k, kao da hoće reći eto stavio sam te na noge sad moraš sam :wink: puno zavisi od vjernih fanova, ali idemo na 100k svakako, postam samo kvalitetno, 7 postova u 24 sata, da li misliš da će mi smanjit reach po slici ako povećam na recimo 14 slika?

Vjeruj da sa fb nikad ne znas na cemu si, niti kako da radis…

Ja sam se vodio zadnjih 6 mjeseci time da idu 3 linka dnevno i 5-6 slika koje zahtijevaju angazovanje publike.

To je prolazilo…

Al opet pogledaj vece stranice tipa ekskluziva,klix…

Oni svakih 30 40min objavljuju…pa sad…

Nema formule izgleda.

Kad si već spomenuo Ekskluzivu - skoro 2 miliona fanova, a max po 50 lajkova prosjek na Postovima (linkovima)… slike idu malo bolje, ali i to ne kao nekada.

S druge strane imas Pageove do 200.000 fanova, npr Vijesti.ba (cista politika) i imas tamo i po 400 ili 500 lajkova po Postu (link).

I sta sada tu zakljuciti, jel “nerad” na Ekskluzivi (vidim da su usporili dobro, po par sati nema Objava) ili “targetiranje” uskog kruga publike s ovog drugog portala.

Ja se prvi vodim da je manje kvalitetnije. Tako da manje ali preciznije i kvalitetnije objave svakako da mogu donijeti isti rezultat kao 20 takvih na dan, a vise si vremena potrosio. To stoji.

A sto se tice tih lajkova na ekskluzivi.

Vjeruj da to nista ne znaci, bar ne za sadrzaj koji oni rade. Ljudi ne lajkaju (skoro da je to i pravilo) objave iz kategorija show biz, reality , i ostala njesra , ali citaju masovno…

Sam sam jedno vrijeme radio reality, znalo se desiti objava nema 5 lajkova, ima 200 ulaza preko linka na web…tako da broj lajkova nije bitan.

1 Like

Sve ja to znam, po sebi ako nista, ali za Ekskluzivu govorim sta se desilo, opao broj lajkova po postu (a koliko vidim po internim izvjestajima i broj pregleda koliko imaju dnevno ukupno po Analytics).

Generalno je svima opao taj broj lajkova po postovima, nema veze jesu li showbiz ili ne…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey