Brzina povećanja čitatelja

Zanima me koji bi bio normalan rast čitatelja. Napravila sam stranicu i ništa, 200 do 300 posjeta dnevno, a već je 15 dana aktivna??? Ima li smisla raditi je dalje?

Kakva je situacija bila kod vas koji ste napravili sajtove u novije vrijeme?! Kojom ste brzinom rasli? Ja već dugo nisam kretala s ničim novim, pa su se pretpostavljam vremena promijenila od zadnji put kad me to zanimalo.

bez promocije, nema ni posjete.

s dobrom promocijom mozes led eskimu prodati, dok bez promocije ne mozes ni dijamant pokloniti.

[quote=“Nada”]Zanima me koji bi bio normalan rast čitatelja. Napravila sam stranicu i ništa, 200 do 300 posjeta dnevno, a već je 15 dana aktivna??? Ima li smisla raditi je dalje?

Kakva je situacija bila kod vas koji ste napravili sajtove u novije vrijeme?! Kojom ste brzinom rasli? Ja već dugo nisam kretala s ničim novim, pa su se pretpostavljam vremena promijenila od zadnji put kad me to zanimalo.[/quote]

Ovo ti je zapravo dosta dobro za početak. Pitanje “Ima li smisla raditi je dalje?” nema smisla :smiley:

Kao što SteelMaiden kaže, bez promocije na početku ne možeš ni očekivati neki boom.

Pa sve ovisi o očekivanjima od te stranice.

Što se toga kako graditi posjećenost tiče, evo prikladan članak koji objašnjava što je sve pomoglo rep.hr-u da dobije određeni broj posjetitelja:

[quote=“bbsantic”]Pa sve ovisi o očekivanjima od te stranice.

Što se toga kako graditi posjećenost tiče, evo prikladan članak koji objašnjava što je sve pomoglo rep.hr-u da dobije određeni broj posjetitelja:


[/quote]

To sam baš citao danas, baš me zanima kako cete proci sa YouTube-om jer još nisam vidio neku hvale vrijednu YouTube kampanju na domacem webu, a potencijala sigurno ima.

On topic:

Ovisno o tematici, 200 do 300 posjeta dnevno je mozda samo pocetak tvoje nove stranice, a mozda je to sve sto mozes dobiti. Bez malo vise detalja tesko da ti itko od nas moze dati konkretan odgovor.

S obzirom da je proteklo samo 15 dana online, i nije tako loše, vremenom ce se povecavati uzlaznom putanjom,
mada i mene zanima ako bi netko ko ima vise iskustva rekao kako je poceo, kada je poceo veci rast posjeta, za koliko vremena i slicno.

Moja najposjećenija stranica ima u prosjeku 15-tak posjeta dnevno. Na moju osobnu ritko ko zaluta osim kad negdje stavim link.

[quote=“bbsantic”]Pa sve ovisi o očekivanjima od te stranice.

Što se toga kako graditi posjećenost tiče, evo prikladan članak koji objašnjava što je sve pomoglo rep.hr-u da dobije određeni broj posjetitelja:


[/quote]

Hvala na linku, ali nije pitanje bilo vezano uz taktike koje se mogu koristiti. Imam već web site koji ima 25 tisuća posjetitelja dnevno, nego me zanima prosječan tempo rasta broja čitatelja kod početničkih stranica. Odnosno, da li su ove taktike koje (ne) koristim učinkovite.

Inače, stranica rep.hr mi je odlična :wink:

[quote=“mago”]
mada i mene zanima ako bi netko ko ima vise iskustva rekao kako je poceo, kada je poceo veci rast posjeta, za koliko vremena i slicno.[/quote]

Evo i ja već primjećujem neke pomake, sada je to već 400-600 dnevno, a mjesec i par dana je od starta stranice. Ali sam vidjela kod nekih koji su u isto vrijeme startali kad i ja, samo s drugom tematikom, da im ide bolje.

Mene interesuje, vjerovatno ni autoru neće smetati.
Naime, zanima me ukoliko platite putem AdWords 500 klikova dnevno (500 posjeta) x 30 dana = 15 000 novih posjetilaca u tom mjesecu. Kakva su vaša iskustva, koliko njih se poslije opet vrati na sajt? Npr ako imate

Npr:

  1. mjesec u prosjeku 500 posjeta dnevno
  2. mjesec 500 posjeta dnevno + 500 što plaćate (AdWords npr, ili Facebook). Dakle 1000.
  3. mjesec, koliko njih se vrati ponovo pored prosječnih 500 što dolazi?

Koliko će se posjetitelja vratiti zavisi samo o kvaliteti stranice.

Nadovezao bi se na @porosa, ovisi i o kvaliteti i starosti konkurencije.

Ovisi i o targetiranosti kampanje. Možeš napraviti netargetiranu kampanju koja će donijeti puno klikova (i popapati puno novaca) ali su to sve slučajno zalutali prolaznici koji se ne vraćaju.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja