Brzo!

Imam pitanje tj. zadatak koji treba rjesititi u HTML-u. Znam rjesenje u PHP-u, ali bas ga hocu rjesitit u HTML-u. Zadatak glasi :
Ako znamo gdje treba gledati u toj mapi treba ispisati sve fajle koje imaju ekstenzije .jpg
Hvala !!! :slight_smile:

[quote=“php_lovro”]Znam rjesenje u PHP-u, ali bas ga hocu rjesitit u HTML-u.
[/quote]

Kao prvo htio bih te pitati o čemu ti pričaš? il daj malo pojasni što želiš!

PHP je jedna “vrsta” jezika tj. ServerSide, HTML nije! Ne možeš uspoređivati drvo i ciglu.

[Citat iz wikipedie]
HTML je kratica za HyperText Markup Language, što znači prezentacijski jezik za kreiranje web stranica. Da bi se web stranice mogle oblikovati, stvoren je HTML.

Znaći da bi izlistao datoteke na serveru potreban ti je HTML plus! server side script, da li to bio PHP, ASP [CSharp, VisualBasic]… ili pak JavaServerPages

[quote=“php_lovro”]Znam rjesenje u PHP-u, ali bas ga hocu rjesitit u HTML-u.
[/quote]

Kao prvo htio bih te pitati o čemu ti pričaš?:ljuger:

PHP je jedna “vrsta” jezika tj. ServerSide, HTML nije! Ne možeš uspoređivati drvo i ciglu.

[Citat iz wikipedie]
HTML je kratica za HyperText Markup Language, što znači prezentacijski jezik za kreiranje web stranica. Da bi se web stranice mogle oblikovati, stvoren je HTML.

Znaći da bi izlistao datoteke na serveru potreban ti je HTML plus! server side script, da li to bio PHP, ASP [CSharp, VisualBasic]… ili pak JSP

[quote=“php_lovro”]Pozdrav
Buduci da se moram predstaviti evo nekoliko o meni…
-vrhunski programer u PHP-u,HTML,CSS-u,JS
[/quote]

nisi mi baš jasan,:hmmmmmm:
sori al bilo je jače od mene:zub:

Cekaj
Evo koda u PHP-u

<? 
$d = dir("slike/");
while (false !== ($entry = $d->read())) {
$k=strlen($parth);
 if (substr($entry,$k-4,4)== ".jpg") 
	{
    $lovro=$entry;
	}
	
										}
	?>
	[align=center]
	<?
	echo("<img src=slike/$lovro>");
$d->close();
?>

Samo tu i iscrtavam sliku B-)
Moze li se to nekako sinkonizirati u HTML ili JS??
Je li sada malo jasnije?

da, sada je jasnije, jer si napisao da želiš izlistat slike SAMO u HTMLu,

Citira se: php_lovro
Znam rjesenje u PHP-u, ali bas ga hocu rjesitit u HTML-u.

Je li znas rjesenje?

enloz ti pokusava objasniti da je to nemoguce odraditi u html-u…

pošto ti je toliko hitno a ne javljaš se na pm,

imash rešenje:

http://www.twospy.com/galleriffic/

samo što u while funkciji (u ovom kodu što si gore napisao)

dodaš
<a class=“thumb” name="$ime-slike" href="$url-slike…

i taj kod ubaciš u galleriffic

tako imash javascript galleriju, koju možeš povezati sa php-om tj da ti izlista direktoriji ili mysql_query…

pošto ti je toliko hitno, neisplati ti se nabrzinu sam pisat kod od nule - nebuš ništa pametnog napravio, ovaj source je čisto pristojnog kodiranja i radi normalno na svim browserima, te lagano izbaciš ono što ti ne treba

ma sve pet, ja pokušavam pomoći čovijeku, al jednostavno nikak da se izjasni što točno želi,:smiley: valjda mu ovaj gore post pomogne

Pokusao sam tvoju ideju ali ta ideja prikazije slike sa nekoga url-a

To se nikako ne može riješiti čistim html-om niti je html tome namjenjen.
Serverski skriptni jezici baš tome služe.

ok ne može pomocu HTML-a , ali je li moze pomoc js ili ajaxa?

Znaci li to ne? :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’( :’(


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja