Bug na FB ili 'Suspicious Activity'?

Hteo bih da pitam da li jos neko ima ovakvih problema. Na svim fb stranicama svi profili koji su imali admine su onemoguceni na 2 nacina.

4 profila su

Your account has been disabled
For more information, or if you think your account was disabled by mistake, please visit the Help Center.

Svi profili su pravi, nista nema od laznih, svaki je od prave osobe, poslati pasosi, licne karte, vozacke dozvole, nema odgovora 4-4 dana. Pre ovog gasenja je trazilo da se posalje slika, sve je uredno poslato, posle oko 24h profili su ugaseni. Da napomenem samo se preko jednog profila radilo (redjani linkovi) ostali profili nisu korisceni nego su postojali admini za svaki slucaj. Slali smo 3-4x licne podatke na svim mogucim formama za vracanje profila i nista,

Na ostala 4 profila se desila neka greska:

Your Account is Temporarily Locked

We’ve detected suspicious activity on your Facebook account and have temporarily locked it as a security precaution.

It’s likely that your account was compromised as a result of entering your password on a website designed to look like Facebook. This type of attack is known as phishing. Learn more in the Help Center.

Over the next few steps we’ll walk you through a security check to help secure your account, and let you log back in.

Kada se klikne “continue” nista se ne desava, ucitava samo i to je i isto traje 4-5 dana. Sve mislim neka je greska, proci ce, ali greska je idalje prisuta, slao sam tiket u formi " report a login issue" i naveo problen i nema odgovora, kao sto nema ni za ove silne poslate pasose.

Da li je neko imao iskustva sa ovim i ako jeste da li je resio to nekako?

izgleda da se neko dokopao vaših profila …

Svi imaju dvostruke zastite, nista se sumnjivo nije desilo, sve radi normalno (stranice). Evo moj rodjeni brat je postavljen za admina pre petnestak dana , u zivotu nikad nista nije objavio taj profil. Svi profili su skroz zasticeni. Ja kapiram sad je na fb krenula borba protiv laznih profila, to razumem i podrzavam, traze i za prave profile slike lica, i to podrzavam, ali ako vide da je profil pravi ne razumem zasto bi ugasili taj profil, jos uz to ne koristi se za objavljivanje clanaka. Nije mi jasno sto je tako.

Ovo nije videlo phishing, sad kad je ovo stiglo sam i saznao sta je to

Pando isti problem ima naša čitava redakcija… Uspeli smo nekoliko da vratimo tako što smo na neke kliktali na opciju “nastavi” bez preterivanja 15 minuta. Neki veliki bag je u pitanju i traje kod nas već preko 4 nedelje, be znam šta se dešava ovo sa fejsom, ali pola stvari im uopšte ne radi. Užasni su postali.

Kolegi iz nemacke sam dao username i pasword da proba i njemu lagano potvrdi continue. Prepoznavanje prijatelja ide posle toga ili prepoznavanje komentara. Kada se sve odradi stigne : vas identitet nije potvrdjen, pokusajte ponovo kasnije. A na jednom profilu je na kraju stiglo da se posalje identifikavioni dokument.

Nešto se jako čudno dešava poslednjih nedelja. Ne zna niko da objasni

Takodje ista stvar, isto licni profil star 10 god nikad nikakvih problema i samo u sekundi nestao i tako jos dva prof na kojima su bile stranice, ima oko 3-4 nedjelje, ista stvar slala pisala mailove svasta nesto nikakvog jos odgovora nema niti se nadam njihovom odgovoru :joy:

Zato stranice stavite na business manager

Ne mozes da se ulogujes ili je nestao?

Kakve veze ima busines menager i tu se isto desava

A 3,4 profila pravih je ugaseno skroz, disabled bez ikakvog razloga, sa tih profila nije objavljivano, korisceni su samo privatno. Poslate zalbe, ali naravno ne odgovaraju nista.

da li su te profile koristile 3-4 osobe ili jedna osoba? ako si ti ulazio na 3-4 profila žao mi je …

Prate naše ip adrese, tačno se vidi sa kog mesta si prijavljen. Ako te fb provali da su više naloga prijavljeni sa iste adrese jbg onda

Normalno je da ulazus na fb gde stignes, ali uglavnom su sve razlicite lokacije, to su sve prave osobe, svako ima svoj profil. Ne koristim ja 10 naloga

Nije tu nista bez razloga, svi vi znate sta radite. Ne mozete vi Facebook ili Google prevarit nema sanse kad znaju sve o vama.

Ok ja sto sam objavljivao neka ode, iako i tu nema razlog i nista nije stiglo, zasto mom bratu koji fb i ne koristi, samo za neke konsultacije za fakultet, imao je admina na stranicama i nista vise. I sad ispada da je on pravio neke gluposti?

ja sam zbog toga stranice prebacio na bratov fb da moj ne ugase hahahhahah šalim se

Ma svi profili koji su eksploatisani razumem da odu i da kacis cvece na njih, ali sta kome smeta neutralan profil :rofl: i ovi acc sto su disabled sto bar ne posalju na mailu krsis to i to i cao. Evo moj licni profil pre 2 meseca ugasen, razlog neki govor mrznje, ok mozda sam nekad i okacio neku glupost na stranicama, ali pre tog gasenja ja nisam koristio moj profil za stranice oko 7 meaeci :rofl:. Ali kazem to i razumem sve, ja sad na tom profilu posaljem licne podatke, zalim se, stigne automatski mail da je ugasen trajno

meni profil ugašen što sam dijelio propalestinske snimke … big brother is watching

Evo i ja da napise danas mi je vracen jedan profil nakon 15 dana molbi pisanja zalbi mailova silnih slika od svih mogucih dokumentata nisu mi ni na jednu poruku odgovorili samo ga vratili tako da budite uporni, borim se za jos jedan :roll_eyes::relieved:

Slao si mnogo puta ili jednom?

1 Like