Button onclick poprima neki vrijednost

Pozdrav, htio bi napravit u skripti sa buttonom da kad kliknem da button da mi se pokaze neki tekst, znam da se to moze radit sa javascript i drugim nacinima od onoga za hide pa nesto stavim pod div pa onda prikazuje cijeli div ili show i slicno ali bi ja zelio napravit da kad kliknem na button da se dobije neka vrijednost i da onda dole stavim neki tekst unutar if-a, if(button!=null) ili nesto tipa if(klik==1) da se izvrsava nesto sta sam ja stavio unutar if-a. Ne mogu nac negdje di to ima dobro napravljeno, meni inace to treba da imam button za promjenu passworda, i onda bi ja dole stavio kad kliknem na taj button da mi se dole izlista forma za stari password i da upisem novi password, to znam sve napravit ali ne znam napravit ovo da mi na prvi button kad kliknem da mi pokaze ovo dole.

Hvala :slight_smile:

onda si to dodaj kao dodatnu formu, pod drugim nazivom ako ima i neka druga…

mozes odmah kreirati formi i polja pa ih staviti na hidden, ali isto tako mozes samo ostaviti prazan div pa u njega s javascriptom insertirati html kod za formu.

ali evo objasnim ti ukratko s vec praznim divom:
[HTML]



[/HTML]

javascript:

function pripremi() {
    var divZaFormu = document.getElementById("DivZaTuFormu");
    var gumbNaKojiKliknes = document.getElementById("Gumb-na-koji-kliknes");
    gumbNaKojiKliknes.onclick = function() { // na akciju klika na gumb idemo insertirat formu
        divZaFormu.innerHTML="<form action="reset-lozinke-forma.php" method="post" name="reset-lozinke">
Stara lozinka: <input name="staralozinka" type="text" />
Nova lozinka: <input name="staralozinka" type="text" />
<input type="submit" value="Postavi novu lozinku"></form>";
    }
}


window.onload = function() {
	pripremi();//da budes siguran da je cijeli DOM ucitan, tako mozes staviti javascript file gdje zelis
}

ovo je forma koju insertiram sa javascriptom(divZaFormu.innerHTML…):
[HTML]

Stara lozinka:

Nova lozinka:

[/HTML]

Znaci ovo ti je primjer gdje sve odradis sa javascriptom, premda bi ja ovo napravio samo drugacije u slucaju da netko nema javascript ukljucen i to tako da bih odmah kreirao formu, ali bi ju stavio na display:none; i onda ju na klik na gumb samo prikazao, tako da ti je to skoro isto koda javascripta, razlika je samo sto onda ne insertiras html s javascriptom nego samo display mijenjas…

nadam se da je ovo ono sto si trazio, mozda sam nesta krivo shvatio…

Ovo je korisno al bi ja htio bez javascript, ja bi to htio napravit kad kliknem na gumb koji je u nekoj formi pa makar bila prazna da radi nesto ko tipa if($_POST[‘submit’]) da se obavlja nesto ali bi htio da to bude na istoj strani, znaci da mogu uzet neki if da se to prikaze ili izvrsi. Klikom na taj button promjena lozinke bi se dole pojavila forma koja bi to radila i onda da na istoj strani (makar ne mora) da ispise uspjesno ste promijenili lozinku, a to bo htio i upotrijebit za login, kad upisem login i budu dobri login podaci da mi ispise uspjesno ste logirani taj i taj…ak me kuzis sta ocu rec :slight_smile:

ne mozes bez javascripta… kad se jednom izvrsi php kod onda je gotovo, ne mozes ga ponovno generirat(html) bez da se ponovno ne ucitava starnica, interaktivnost stranici daje javascript…

ne razumijem problem koristenja javascripta?

Da li se to moze radit na nacin da ja to od forme saljem na php skriptu tipa login.php i na kraju napravim javascript koji radi redirect nakon par sec recimo i vraca na profil i pocetnu stranicu…ja sam mislio tako napravit ali ne znam kako da mi onda napravi da umjesto login forme na vrhu stranice pise dobrodosli ili nesto da nema toga logina i da bude logout button, sam mi je problem kak da maknem tu formu kad se logiram, da je neki if ispred te forme koji provjerava dal je logirano i da mi to ostane u bufferu tako da imam id zapamcen za sve ostalo.


Kod nije testiran i moguće da neće raditi od prve.
Sve ti je to na jednoj stranici, formu submitaš na tu stranicu na kojoj se forma i nalazi.
U slučaju da je $login varijabla true onda će se ispisati tekst log out, a inače će pisati login.

Kod nije testiran i moguće da neće raditi od prve.
Sve ti je to na jednoj stranici, formu submitaš na tu stranicu na kojoj se forma i nalazi.
U slučaju da je $login varijabla true onda će se ispisati tekst log out, a inače će pisati login.

I od kud on cita ovaj $login? Sa cim se njemu javi dal je taj login true ili false?

Ovo uradi nesto i logiraj korisnika to stavim onu provjeru za bazu podataka da li je ispravno ono sta saljem iz forme za login?

[quote=“wot”]I od kud on cita ovaj $login? Sa cim se njemu javi dal je taj login true ili false?

Ovo uradi nesto i logiraj korisnika to stavim formu na to mjesto od login?[/quote]

Ni od kud.
Taj login je na vrhu stranice postavljen na false, ukoliko je submitana forma i korisnik je ulogiran onda će ta varijabla poprimiti vrijednost true.
Formu stavljaš u else dio, a u ovom prvom dijelu provjeravaš da li je forma submitana i ako je onda provjeravaš korisnika i u koliko korisnik postoji i ima dobar username i password logiraš ga i varijablu $login postavljaš na true.

Pa forma se ne moze stavit u php ako je to html forma?

Evo uspio sam napravit nesto tipa ovo
http://www.phpeasystep.com/phptu/6.html
, moze mi netko sad rec kako da napravim ako imam sve ove iste varijable da mi se gore na pocetku forma koja je od login da mi se ne pojavljuje kad se prijavim nego da mi pise Dobrodošli $korisnik ili nes tog tipa i da mi pamti id od tog korisnika sve dok se ne odlogiram, da negdje tipa update korisnik set pass= 123 where id= i da mi sad od tog id ostane onaj sa kojim sam prijavljen, a ne da bude onak koji pisem…da se sprema taj id u neku varijablu dok se logiram i onda da se ta varijabla samo tu ucita…

I jos nes, meni forma na pocetku koja je za login mi salje na check_login.php i onda on ako sve dobro prode mi otide na profil.php, kako da ja na profil.php uzmem ovaj email recimo iz baze i da taj id koristim za ispis podataka, $query = “SELECT * FROM korisnik WHERE Email=’$email2’”; , znaci nes tog tipa pa da mi uzme podatke iz toga reda, ja sam mislio nes tipa $email2 = $_GET[‘email1’]; ali ne znam kako da stavim da od kud uzima, iz koje forme…kako da to sredim?

Kako ne može???

Jel ti reće da pohađaš neki tečaj ili školu za programera?

[quote=“wot”]Evo uspio sam napravit nesto tipa ovo
http://www.phpeasystep.com/phptu/6.html
, moze mi netko sad rec kako da napravim ako imam sve ove iste varijable da mi se gore na pocetku forma koja je od login da mi se ne pojavljuje kad se prijavim nego da mi pise Dobrodošli $korisnik ili nes tog tipa i da mi pamti id od tog korisnika sve dok se ne odlogiram, da negdje tipa update korisnik set pass= 123 where id= i da mi sad od tog id ostane onaj sa kojim sam prijavljen, a ne da bude onak koji pisem…da se sprema taj id u neku varijablu dok se logiram i onda da se ta varijabla samo tu ucita…[/quote]

Pa napisao sam ti kako. Spremiti varijablu možeš u Cookie(kolačić), Session(sjednicu) ili u bazu.

Savjetujem ti da prođeš ovu stranicu
http://hr.php.net/manual/en/
vezano uz PHP, a ovu vezanu uz baze:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/index.html
, a ovu za HTML
http://www.w3.org/standards/

I sve zajedno:
http://www.homeandlearn.co.uk/php/php.html

[quote=“wot”]Evo uspio sam napravit nesto tipa ovo
http://www.phpeasystep.com/phptu/6.html
, moze mi netko sad rec kako da napravim ako imam sve ove iste varijable da mi se gore na pocetku forma koja je od login da mi se ne pojavljuje kad se prijavim nego da mi pise Dobrodošli $korisnik ili nes tog tipa i da mi pamti id od tog korisnika sve dok se ne odlogiram, da negdje tipa update korisnik set pass= 123 where id= i da mi sad od tog id ostane onaj sa kojim sam prijavljen, a ne da bude onak koji pisem…da se sprema taj id u neku varijablu dok se logiram i onda da se ta varijabla samo tu ucita…[/quote]

Napomena: Napisani kôd nije za uporabu u produkcijskom okruženju nego služi isključivo u svrhu demonstracije. U ovom kodu postoje mnoge sigurnosne rupe koje nisu predmet rasprave te stoga nisu ni spominjane u kodu.

Di da stavim session_start();
$_SESSION[‘user_email’] = $_GET[‘email’] kod login-a ili?

Ma to ucim za faks, studiram racunarstvo i nije mi ovo toliko bitno jer mi to izborni predmet, a ja zelim napravit projekt prije roka pa zato toliko pitam i sve, sad smo dosli tek do forma i baza, u iducih 2 tjedna cemo ovo sve prolazit ali bi ja htio prije to proc…a profesor stavlja pdf-ove i sve to tek kad su ta predavanja pa nemam bas materijala puno za to dok ne dodemo na faksu do toga :slight_smile:

[quote=“wot”]Di da stavim session_start();
$_SESSION[‘user_email’] = $_GET[‘email’] kod login-a ili?

Ma to ucim za faks, studiram racunarstvo i nije mi ovo toliko bitno jer mi to izborni predmet, a ja zelim napravit projekt prije roka pa zato toliko pitam i sve, sad smo dosli tek do forma i baza, u iducih 2 tjedna cemo ovo sve prolazit ali bi ja htio prije to proc…a profesor stavlja pdf-ove i sve to tek kad su ta predavanja pa nemam bas materijala puno za to dok ne dodemo na faksu do toga :)[/quote]

session_start() stavi prije $_SESSION[‘user_email’] = $_GET[‘email’]

Jadni nam IT sektor ako ste evi jednaki. Na internetu ima 3 milijarde tutorijala na ovu temu, a ti kažeš da nema baš puno materijala za to. Ako si tako ne snalažljiv najbolje da se okaniš tog faksa i odeš studirati nešto što te uistinu zanima. No hard feeligns.

Ako trebaš još štogod samo pitaj.

Ja se bavim programiranjem a ne web dizajnom, ovaj predmet sam dodatno upisao i nije dio moje struke, to rade informaticari :slight_smile:
Ja uzimam materijale koje da profesor jer su dobro objasnjeni i puno su kvalitetniji od onoga na netu…kazem ti, ovo ovako radim jer me zanima a ovo ucim mozda tjedan dana i dosta toga sam napravio u malo vrijeme, sa vremenom cu naucit sve to sta mi treba :slight_smile:

A ovo gore sam mislio di da to stavim, na koju stranicu?

[quote=“wot”]Ja se bavim programiranjem a ne web dizajnom, ovaj predmet sam dodatno upisao i nije dio moje struke, to rade informaticari :slight_smile:
Ja uzimam materijale koje da profesor jer su dobro objasnjeni i puno su kvalitetniji od onoga na netu…kazem ti, ovo ovako radim jer me zanima a ovo ucim mozda tjedan dana i dosta toga sam napravio u malo vrijeme, sa vremenom cu naucit sve to sta mi treba :slight_smile:

A ovo gore sam mislio di da to stavim, na koju stranicu?[/quote]

Ovo nema veze s web dizajnom. Ovo je čisto programiranje. :wink:

A ovaj session_start i sve to stavi na stranicu di ti se nalazi forma, odnosno ovaj kod je komplet na jednoj stranici.

Na programiranje sam mislio na C, C++, C#, java i ostalo, ovo sta radimo za sad nam ne treba jer sam tek druga godina, prvo trebam baze podataka proc i sve to pa onda mogu razmisljat o ovome ostalome jer mi to tek sad ucimo, a ovo sta ja pokusavam jos nismo radili i ima jos tu puno posla :slight_smile:

btw. hvala :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja