Cane - Ivan/Dijana Jukić - prijevara

Jabuka mu je predzadnji nick na forumu @steelmaiden provjeri molim te, jer je meni slao poruke u inbox da se javim adminima da su mu slucajno ban dali i onda mi je poslao poruku sa nicka Cane da je to on i govorio mi je da je neki programer i da ima 20-tak godina. Meni se javljo u jednoj temi na IZ forumu i pametovo nesto sto radim sajt besplatno unistavam njemu posao i njegovi korisnici misle da je to dobro, a radio sam zbog portfolia. Ja mu napiso da je on tako dobar i posten nebi ga vec jednom banovali na WM forumu i tad se iskljucio iz rasprave.

Kupio sam prije par dana od njega plugin i nije me zeznuo :slight_smile: a mislim da mu je ona tema bila samo uvertira za nesto ovako da nabere pozitivnih iskustava i vjerovatno je pravio nove nickove i pisao sam sebi da je dobar prodavac.

Da - @jabuka i @ivi su profili s istom IP adresom kao i @cane

@North mozda je i ovo njegov nick posto je i mene zavrnuo za pare ali mnogo manje nego kolegu za btc. Vidim da je pre izvesnog vremena i banovan.

Ja sam uplatio na ime Andrea Jukić, to je ova, 100%

https://web.facebook.com/juki.andrea?fref=ts

Hahaha smesno mali je gluplji nego sto sam mislio. p.s ovog malog treba dobro isamarati a onda mu ici kod roditelja i roditelja Andrea Jukic, jednostavno treba prosiriti po celoj Rijeci da je mali najveci prevarant u gradu, bukvalno da je mene ovako zajebao ocrnio bi ga 5x gore, smejali bi mu se na ulici kad prodju pored njega. i ime ove teme treba promeniti MIRKO KATIC najveci internet prevarant iz Rijeke.

Pogledaj ovu temu North je prodavo BosnaChat a prodaje ju i bc2

Da, samo sto takvi su ponosni kad prevare nekog, glume frajere, pa bi mu to samo podiglo ego.

Bananiraj i Ivija :D.

Videcemo da li ce biti frajer za 2-3 godine kad ode u neku firmu da se zaposli haha :slight_smile: Znas kako kazu sve se vraca sve se placa, nadam se da ne planira ceo zivot provesti u prevarama jer ce u suprotnom zavrsiti iza resetaka a takve kao sto je on najvise vole u zatvorima. :wink:

Hehe vjerovatno ima HR putovnicu koja vazi u EU, sad moze skakat po drugim forumima ako zna jezik ahahha

Zanimljivo je i da ga ja imam na Skypeu i pise mi da je na Away, dakle nije offline i sve budno prati :slight_smile:

Poslao sam mu par poruka, no nije odgovorio. Vrlo neobican (nepromisljen) prevarant, moram priznati.

Moja pretpostavka je da mu je ova Andrea djevojka (jer mislim da sam vidio i sliku njih dvoje zajedno jucer na FB-u), a Dijana njena stara ili sestra, ali da njih dvi nemaju pojma cim se mladi Mirko bavi :smiley:

Baš mi se ova gore mala javila na FB, bit će zanimljivo :wink:

Ako Dijana ne zna ništa o tome , kako to da joj je FB nalog zaključan za prijateljstva i poruke, isto kao i mirka katica? nisam baš siguran u to

Maloprije nešto razmišljam i prisjetim se da mi je nekad netko poslao pm : jesi li ti mirko katić .

Ne znam povodom čega… kako god. Neki sistem se treba uvesti. Reputacija, verifikacija i broj like dislajk kao i neki bodovi za transakcije.

Upisem na google Mirko katic i izade:

I zanimljivo bi moglo bit:

https://branded.me/mirko-katic

I za kraj evo njegove adrese koju sam nasao: http://blog.njuskalo.hr/novosti/kako-sigurno-trgovati

Hahahahahaha

Kako bih ja platio nekome da je mene prevario za taj novac. Svake sedmice bi se sjetio mladosti sve dok ne vrati sav novac plus kamata.

Pa ljudi ima li koga blizu Rijeke… jel mu neko bio na adresi da porazgovara do sada?

Prvo pokusas pravnim putem da to vratis, jer imas dokaze crno na bijelo. Ako to (ne)uspije, poslije ga fino isprebijaj, ili plati nekog da to odradi pa cak i kad bi dobio novcanu kaznu.

1 Like

Jedno vrijeme igrao sam se policajca i otkrivao svako malo neki profil prevaranta. Čak sam navedeno ime i prezime, Dijena i Božidar Jukić, spomenuo u postu koji je već linkan ovdje, al evo još jednom. Nije loše vidjeti cijeli post

Dakle, moglo se provjeriti, što se i moralo na taj iznos.

Kasnije sam odustao od traženja novih profila jer lik je bolestan i ima ih toliko da ih teško on može pohvatat, di ću ja.

Mnoga “otkrića” koja sada pišete u temi, davno su već otkrivena i treba biti jako oprezan kod suradnji. Meni taj Cane nikad nije ni legao, jer je bio svakom loncu poklopac, javljao se u svakoj temi i bio najpošteniji i najpametniji.

Dodao bi još da se transacije od 2,5k eura ne odrađuju tako. Bar bi ja odradio to “face to face”, bez obzira o kojem članu foruma se radi. Niti sebi ne bi vjerovao da sam neko drugi, zvao bi se na sastanak unatoč tome što sam tu 8 godina s hrpu suradnji i pozitivnih “komentara”/reputacija.

Eto, toliko.

3 Likeova