Cena oglasnog prostora

Može li mala pomoć? Imam sajt sa prosečno 10k jedinstvenih posetilaca dnevno, sajt je star 3 meseca i poseta stalno skače. (pre par dana sam tražio veći host za njega) Sada sam dobio ponudu ozbiljne firme iz Srbije za prodaju reklamnog prostora (baner 728x90px) i to uz ugovor na 6 meseci. U maloj sam nedoumici oko formiranja cene koju da im ponudim. Ne znam koliko je realno tražiti, a opet da ne bude previše jer ne bih da odbijem takvu ponudu, s druge strane ne bih da se zeznem. 3 adsense banera sa sajta mi donose oko 300 evra mesečno,koliko bi bilo realno da uzmem za ovo? Hvala unapred

Edit: baner je na svim stranicama sajta

Vidi koliko zarađuješ sa tim 728x90 i prema tome formiraj cijenu :slight_smile:

Hvala ti, ali u tome i jeste problem. Isti kod responzivnog banera koristim na sve tri pozicije, i onda nemam uvid u taj vid statistike. Pozicija koju ova firma zeli da zakupi je vrh sajta, zaglavlje.

Ne znam kako je kod drugih , ovo ti pisem iz licnog iskustva. Taj baner na vrhu je kod mene obicno donosio najmanju zaradu , ali imao je najvise pregleda logicno. Napravi da su sve reklame odvojeno tipa ( ad1,ad2,ad3 ) pa vidi koliko ti donosi leaderboard ako ga vec imas. Ako nije nesto znacajno previse onda se dogovori sa njima, ako pristanu onda mozes tu sto si koristio za leaderboard ubaciti negdje unutar posta ili na neko bolje mjesto.

1 Like

Problem leaderborda/billboarda je problem ljudi iz tiska koji su završili u webu pa ne razmišljaju da vrh sitea korsnik često zaskrola čim se krene učitavat jer želi što prije do sadržaja, beneru treba neko vrijeme da se učita i dok se on učita “ode baba s kloačima”.

Spusti ga ispod prvog folda (pol ili čitav ekran ispod navigacije) i vidjet ćeš bolje rezultate.

@Chema
Traži ne manje od 150E/mj.

Argumenti su ti da ide na sve pageove, da je velik i da je pri vrhu sajta.

1 Like