Certifikati

http://www.milanpopovic.com/
Ma pogledajte koliko je ovaj certifikata pokupija!! To je neka zvir!

Sve te certifikate imam i ja identicno nije nikakav problem i nije nista zivotinjski zasto?

Plus imam za razne backup sisteme, antivirus.

Kad radis u velikim firmama kao sto sam ja da bi ta firma dobila neki posao na tenderu mora biti zadovoljen broj certifikata da bi se pokazala strucnost samim time firma te salje na polaganje certifikata. Ali sve u svemu ti silni certifikati nicemu ne sluze ako nemas iskustva - znaci iskustvo je majka u svemu.

Ono na sto sam ja naletao je to kad bi se prijavio za poziciju system inzenjera da bi mi rekli da sam prekvalificiran, ljudi se boje silnog iskustva i certifikata jer znaju da ako ne platis i ne odnosis se dobro prema toj osobi otici ce vrlo brzo :slight_smile: Znas koliko puta mi se to dogodilo, pokusao sam cak da skinem pola i tad su me vise zvali.

Ironicno je to sto sad gdje zivim nema bas dosta posla za system inzenjerima ili trziste je takvo pa radim kao programer :slight_smile:

A čuj kad spominješ iskustvo, stvarno je praksa najbolja škola. Ali šta će tip sa tolikin uvjerenjima? Ja san ih svojevremeno ima 5 pa mi je bilo previše.

Pa generalno to znaci pratiti tehnologiju … windows 2003 i windows 2008 sa serverske strane su dosta razlicite platforme imati certifikat za 2003 ili za 2008 nije ista stvar. A i pokazuje da si kao up 2 date sa tehnologijama. I svakako je pomoc pri zaposljavanju.

Nalazim se u situaciji da ja u firmi vodim razgovore za posao i cesljam CVeve, naravno da imaju prednost oni sa Zend certifikatom ili bilo kakvim strucno vezanim certifikatom - to mi pokazuje da su ulagali u sebe !

to pokazuje da su imali para platit za certificiranje

Svak ima para za to ko se iti malo bavi ovim sportom :slight_smile:
Pogledaj koliko para trosimo na izlaske (alkohol cigare) i na ostale gluposti … ja sam pola svojih sam platio, radom i stednjom :slight_smile:

baš sam htjeo napisati… garant nema curu :stuck_out_tongue:

Pa da, ono što bi potrošio izvodeći curu, može potrošiti na certifikate. :slight_smile:

Ma ovi tečajevi nisu nikakav problem za položiti, mislim pogledajte više manje svaki bolji administrator pa čak i programer koji se više bavi računalima ovo sve položi bez da na tečaje i hoda. Jednom malo samo prolista, ako mu je di što promaklo i to je to.

Nije to neki problem položiti certifikate, pogotovo ako radiš s time.
Čovijek zna windowse ali pogledaj molim te stavio je mail@mpopov.com tako da ga skeniraju pa mu šalju spam.

:doki:

[quote=“GoP”]Nije to neki problem položiti certifikate, pogotovo ako radiš s time.
Čovijek zna windowse ali pogledaj molim te stavio je mail@mpopov.com tako da ga skeniraju pa mu šalju spam.

:doki:[/quote]

To sto poznaje windows servere nema nikakve veze sa njegovom mail adresom… mislim kakve pizdarije pricate … cisto da bi se nesto reklo ha?

položiti sve te silne ispite gdje se ispit svodi na pisanje ispita na računalu, a pitanja su na zaokruživanje je čista glupost, nisu samo win ispiti u pitanju nego i drugi.

jedino red hat ima praktično polaganje ispita.

[quote=“Lola”]položiti sve te silne ispite gdje se ispit svodi na pisanje ispita na računalu, a pitanja su na zaokruživanje je čista glupost, nisu samo win ispiti u pitanju nego i drugi.

jedino red hat ima praktično polaganje ispita.[/quote]

Ne lupetati stvari o kojima nisi 100% siguran. Vecina ispita jesu na klick i zaokruzivanje sto opet znaci da makar si se teoretski pripremio … sto i ima smisla. Takodjer Microsoft, Cisco isto tako imaju prakticne ispite za neke certifikate tako da to ‘jedino red hat ima’ mozes macku o rep direkt.

Potpisujem, mada se nisam htio uključivati u ovu raspravu. Cisco ima dosta praktičnog rada u lab-u.

Ne pricamo o samom kursu nego o ispitima.

a što ti vrijedi teorija i naštrebano znanje, ako to neznaš primjeniti u praksi?

Ako znas teoriju znas makar odakle krenuti, gdje poceti, sta bi mogao biti problem i sl. Bez toga nemas pojma odakle poceti right?

to ne vrijedi za sve koji steknu certifikate.:lula::lula:

ljubomorna :slight_smile: mislim reci mi samo jednu negativnu stranu certificiranja ako mozes? Ne razumijem taj tvoj stav al eto.

ja sam muško, stavio sam taj glupi nick, ali nema veze.
znaš što mene smeta?

mene smeta to što svakakvi rade u IT-u,a dosta njih nema pojma.
programeri koji nisu čuli za višeslojne aplikacije, koji sql query-e trpaju na događaje, koji neznaju što su normalne forme kod baza itd…
win admini koji misle da su Bog i batina samo zato jer znaju prčkati po windowsima, a pola toga im ne radi kako treba.
što se mene tiče, ja sam sposoban i mogu bilo što naučiti i nije mi problem, ali windows serveri me ne zanimaju, a niti ih želim znati.
sad spremam rhce certifikat i nadam se da ću ove godine to položiti kao i neke druge.
meni su draži linux/unix/bsd sustavi (solaris,freebsd, a od linuxa: debian).

što se tiče programiranja, radio sam u .net-u, ali se mičem od .net-a, ono čemu sam trenutno posvećen od programskih jezika su: haskell i ada i možda ću samo malo pogledati golang od google-a.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja