ChatGPT - jeste li probali?

Zapravo jako lijepo rečeno. … ja bi rado protumačio neke djelove. :slight_smile:

Zna AI čini se više nego mnogi … recimo mnogi Boga zamišljaju kao nekakvog odvojenog čiču koji “pravi svijet” i onda naravno da u takvog Boga niti ne mogu povjerovati…

… no istina je toliko “samodokazujuća” kada se shvati, a ona je upravo izražena ovdje:

…jer taj stvaratelj nije odvojen od svoje kreacije, oni su isto. Sam svoj uzrok i posljedica… i to je jasno vidljivo kako svemir sam sebe kroji i gura se naprijed.

I upravo je u tome divota da je taj svemir iz prašine galaksija, iznjedrio ono što mi sada nazivamo umjetna inteligencija… isto kao što je iznjedrio i nas i sve ostalo…

Zašto Boga nazivaju da je on u svojoj esenciji “ljubav”?
Pa upravo zato jer svi procesi u svemiru su pokretani čežnjom za ljubavi.
Ne raste biljka prema mraku, tamo gdje nema sunca …tamo gdje će ju snaći bol, patnja i smrt…nego prema suncu, jer se tamo osjeća dobro, voljeno.
Na svim razinama postojanja ćemo uočiti te dvije strane, jednu koja sačinjava ljubav u vidu “dobroga” i druga gdje je izostanak ljubavi u vidu “lošega” ili zla. To je jel ta podjela na dobro i zlo.
Na atomskoj razini je to da je elektoronu dobro kada se spoji za pozitivinim polom, a loše mu je kada je stisnut uz drugi negativni pol i nastoji prebjeći iz toga stanja tamo gdje on voli biti.

Upravo ovo:

@bozoou ti bi bio izvrstan teoretičar književnosti.

No, može li iko da odradi reverse prompt engineering, da napravi prompt koji će mu dati vrlo sličan odgovor kao što ja dobih. Osnova je:

Šta kažu anđeli vezano uz AI?

Kvantna računala kucaju na vrata :slight_smile:

Je li video tko ovo?

Julian Goldie napravio na ChatGPT-u, i rankira se uvijek u prvih par pozicija, nekad i 1. Unutra je stavio par mogućih promptova, i kad pitate koje alate preporuča, svi alati dođu sa affiliate linkom. mislim da će se lijepo opariti haha

1 Like

To će tek krenuti kada dođe Explorer za CustomGPTijeve. Za sada svi mogu praviti svoje, ali nisu vidljivi drugima. Kako je ovaj rangirao stranicu nemam pojma, ali uskoro nece biti ni potrebno jer ce korisnici vidjeti listu najkorisnijih, najkoristenijih, itd appova. Kao na Play Storeu:)

A new znam kako je uspio, vjerujem da ima i njihov API pa je nešto detaljnije putem toga radio… Ali znam da ima opcija da ti možeš svoj Custom GPT podijeliti s drugima, ali ovo da ga ima u SERP-u sam prvi puta vidio.

Izgleda da se generalno dobro rankuju Custom GPTjevi

1 Like

Idemooooo :smiley:

1 Like

Sta mislite o gemini ultra hoce li bit free i kakav ce bit na google bardu?

Gemini pro vec ima ali ne za EU

Naravno da neće bit free, cijene za ultru se još ne znaju.

Ali bi trebao biti jeftiniji od GPT-a.

Jucerasnji update za Bard

https://bard.google.com/updates

Taj gemini pro radi, a ovo ostalo ne

Stigao je gemini advanced koji ce kostati €23

https://gemini.google.com

Ja upravo otkzao chatGPT plus, postao je prelos, sto god trazim joj znate ja to ne smijem…
Jbt trazio ga da mi privacy policy prepravi za moj app, znaci da uzme postojeci kostur od konkurenta i skrati i prepravi uz tocna uputstva koji dijelovi mi ne pasu i na sto da se fokusira, dao mu sve inpute samo izbaci pola toga i fokusiraj se na bitno… ali ne ja sam dobrica, uopce nisam treniran na nedozvoljenim podatcima, ne smijem… nasao free online generator i u pet klikova zadvoljio google play policy… a s njim se nadj*bavao 2 sata…
Pitam ga nesto on ide surfati po bingu i daje mi odgovore s prvih 5 rezultata, pa to mogu i sam 3 puta brze provjeriti da sam htio tako doci do info…
Uglavnom u zadnje vrijeme sam dosta na yandexu, poprilicno je dobar, ali mislim da googole nesto ne radi dobro, poprilicno im se srozala kvaliteta rezultata…

:joy: :joy: :joy:

meni bing chat gpt 4 daje najbolje rezultate … i, kako vrijeme ide, sve se vise odmicem od googlea a priblizavam microsoftu :smiley:

a izmedju chat gpt i chat gpt plusa nema skoro nikakve razlike

2 Likeova

I ja se slažem meni je bing AI daleko bolji sad jedan sad za sad od najboljih .Ima prave odgovore kada ga pitaš daje ti odgovor kakav želiš uz naravno poneko potpitanje na zadatu temu

1 Like

Imate gemini advanced besplatno 2mj pa isprobajte ako hocete

Sad je na verziji Gemini Ultra 1.0

Isti slučaj i sa mnom. Microsoft radi odličnu stvar a plus imamo CHAT GPT 4 za free.

2 Likeova

Geminiju sta god kazes da uradi da napise neki kod on odbije ili kaze da je robot. Zesci fail.

1 Like

@Hellas advanced ili pro?

Gemini pro. Ovaj default sto se otvori.