Cijena izrade nativne android aplikacije - newbie

Pozdrav ljudi…
Imam pitanjce vezano uz naplatu izrade Android aplikacije.
Naime u razgovoru sa jednom osobom oko nekog posla, pitao me čovjek da li bi mu mogao napravit jednu njemu specifičnu aplikaciju i rekoh idem vidjet.

Manje više sam uspio riješiti što je tražio. Radi se o manjoj aplikaciji (6-7 acitvity-a) koja se spaja na njegov uređaj preko bluetootha, prikupi dijagnostiče podatke i onda ih spremi u sqlite bazu i iz nje se vuku podaci i prikazuju u tablicama i grafovima, Uz to je još dodana opcija spremanja reporta u pdf obliku.

E sad, pošto nikad do sad nisam radio u Javi i Android Studiu trebalo mi je malo vremena da se naučim tako da sam ju radio nekih 3-4 mjeseca, ali efektivnog stvarnog posla ima možda nekih mjesac dana.

Ali, nismo se u startu dogovorili za cijenu izrade i kad sam mu pokazao dosad odrađeno, lik mi je rekao da mu kažem cijenu da mi plati. Malo bedasta situacija jer sam novi u tome i uopće ne znam kako se kreću cijene izrade takvih aplikacija, pa bih molio ljude sa iskustvom u izradi da me savjetuju koliko se kreće iznos takvog nekog posla.

S time da si razmišljam da mu idem malo ispod te prosječne cijene, jer je lik ok i s njime psotoji mogućnost dodatnih takvih poslova “u fušu” :slight_smile:

Hvala unaprijed na dobrim dušama koje će odgovoriti :wink:

Sati rada x cijena po satu.

Znači ako ti je cijena po satu 100kn, a naplatit ćeš samo mjesec dana, a radio si 8h dnevno na tome, onda dođeš do cifre (8h dnevno x cca 22 radna dana ovaj mjesec x 100) = 17 600kn.

Vidiš koliko si otprilike dnevno radio, kolika ti je satnica i hoćeš li naplatit sva 3 mjeseca ili samo mjesec dana efektivnog rada.

zahvaljujem puno na odgovoru… :smiley:
znači satnice se otprilike kreću u tom iznosu?.. mislim za početnike neke… vjerujem da ljudi na ozbiljnijim projektima si određuju veću satnicu…