Cijena održavanja Wordpress sajta

Koliko bi ste naplatili mesecno odrzavanje Wordpress sajta klijentu?

Pod odrzavanjem se podrazumeva apdejtovanje, redovno pravljenje backupova, optimizacija brzine, podesavanje sigurnosti sajta itd.

U cenu ne bi ulazili pisanje clanaka.

U pitanju je strani klijent,

Ne vrijedi puno, max. €50, realno ne košta ni toliko.

Do neki €25, pa čak i €0. A i ne znam zašto bi to naplatio? Sve se to riješi u par minuta. Bolje mu objasni… Neke hosting tvrtke to rade za jako male cifre “kao u planu” €3-€5 mj…

Naplati onoliko koliko misliš da to vrijedi. Koliko ti vremena oduzima? Koliko često radiš backup? Di ga sve pohranjuješ? Garantiraš li nekako sigurnost podataka klijentu? Sve to utječe na cijenu. Mislim, ne može i ne smije to bit neka nebulozna cifra, ali nemoj to raditi besplatno.

Zašto bi radio to besplatno? I ništa nije par minuta, pa tako ni to.

Je, pa kad i ako nekaj sjebe, oćeš mu besplatno popravit?

Hm, a kad hosting kompanija izgubi tvoje podatke, šta onda? U TOS-u se oni uvijek ograde kod takvih stvari. Svoje podatke je uvijek dobro i sam čuvati na svojem računalu (pa i na više načina i mjesta, ako su vrlo bitni podaci).

3 Likeova

Hoću, jer nije sve u novcu kako ti misliš :frowning:

Naravno da nije, ali ako ta stranica donosi taj isti novac njenom vlasniku, ne vidim zasto ti ne bi naplatio svoje usluge, kad si ti sam zaslusan za njeno ispravno funkcioniranje, i kad dajes samom korisniku sigurnost ?

1 Like

Antun bolje nemoj tako raditi biznis. Jer ces onda raditi zabadava. Ja nekom tko nije upoznat sa time nebi uopce niti ponudio da sam ide to raditi. Da, u pravilo sve to lijepo zvuci, covjek nauci i onda radi, a u praksi to izgleda totalno drugacije, imao sam X primjera gdje su oni dobro radili, da dok je doslo sranje sam se pitao, sto je ovo meni trebalo…

I ne samo to, nego sam se sam uvalio u sranje i jos sam se osjecao krivim.

Plati ti to lijepo meni i boli te dalje briga, ja cu to odraditi maksimalno profesionalno… od dalje tako.

3 Likeova

Pobijedio si…

1 Like

Cijeni svoje znanje i vrijeme, izracunaj koliko ce ti vremena oduzimati odrzavanje sajta i ponudi neku okvirnu cijenu za koju mislis da je ok

1 Like

Da nije u novcu sve. Ali taj covjek mozda ima stranicu na kojoj djeli novce siromasnima. I sad si mu ti ponudio da on to sam radi nekako, i kad dodje sranje, sve ode kvragu, sto onda.

Ili naprimjer, stranica donosi zaradu 1000$ mjesecno, a on sav veseo sam si sve odrzava, dodje sranje, i on je nesto zeznuo i nema backup, odnosno backup je los tamo iz proslog stoljeca. Sto ces mu onda reci?

hebiga, sam si si kriv sada vise nezaradjujes 1000$ mjesecno.

1 Like

Bio sam ironičan u prošlom upisu. Šta da odgovaram na takav argument? Je, stvar je u novcu.

Nitko ovdje ne priča o održavanju nečega u humanitarne svrhe, pa da kao “nije sve u novcima”. Priča se o održavanju stranice za klijenta. Zašto bi to bilo besplatno?

Naravno, možeš i moraš ponudit da si klijent sam održava stranicu i vodi brigu oko backupa i svega. Pa čak mu možeš i pokazat “for free” da ga skineš…, Ali se ograditi od svega za ubuduće, u tom slučaju.

A priče da je to par minuta neću niti komentirat. Očito da nemamo isto poimanje termina održavanja sigurnosti i sigurnosnih kopija (backupa) stranice. Ako je to nekome jedan klik na neki WP plugin koji radi backup, onda bravo za njega i sretno mu s takvim poslovanjem. To čak nije niti za besplatno, to treba kazniti.

IT guy koji mora imat ohohohoh kakvo znanje, ne samo u WordPresu za koji mnogi klijenti nisu ni culi, nego i opcenito o svemu drugome sto ide uz to. On svoje znanje nebi smio naplatiti jer nije sve u novcu, a Vulkanizer koji odsrafi 4 srajfa i zamjeni gume ima satnicu vecu nego doctor!

1 Like

Nema potrebe raspravljati s tobom. Ni ti si skontao poantu priče a toliko si negativan.

Upravu si. Ja ovo ne radim, da budemo iskreni. Samo sam htio našem mrcini dokazati, da nije u pravu i nema potrebe da se ponižava.

Tvoje razmišljanje je dobro da se informiraš o cijenama, ali stav ti je loš. Naime tako ćeš sam postati price dumper, i smanjiti si sam cijenu.

Dakle, računaj po satu koji ti je toliko ili toliko za takve poslove, i na kraju mjeseca ispostaviš račun.

Nakon par mjeseci vidiš šprancu, koliko posla ima na mjesečnoj bazi.

Nakon toga ponudiš pretplatu, daš im 10% popusta ako pretplate se za cijelu godinu i to je to.

Sad sam dobio svoje. :slight_smile:

Negativan sam kad ljudi koji nekaj ne rade savjetuju nekome koliko to što ne radi treba naplatit.

1 Like

Bravo! Dobro si sebe opisao.:thinking: