Cijena vizualizacije interijera? (namjestaja)

#1

Moja obitelj i ja imamo tvornicu namještaja. S obzirom da danas sve polako ide online, razmišljam o tom da što više prodaje prebacim online (iako je to u našoj situaciji dosta teško s obzirom da proizvodimo isključivo namještaj po mjeri, ne radimo nikakve serije i slično).
Osmislio sam neki okvirni plan tog rasterećenja offline kanala prodaje, pa mi je potrebna informacija vezana za vizualizaciju namještaja, odnosno vizualizaciju interijera.

Naime, potrebna mi je veća količina “slika” kao što ih imaju web stranice:
namjestaj .hr
funiture .hr
emmezeta .hr
itd
To je otprilike kvaliteta slika koje mi trebaju (namjestaj .hr je možda najbolji primjer).

Prvo i osnovno pitanje, koliko košta jedna takva slika?
Kada se izradi osnovna vizualizacija proizvoda, koliko košta mogućnost promjena boja na namještaju, promjena rasporeda polica u ormaru i slično?
Ja radim osnovnu vizualizaciju (uz sve specifikacije) u MegaCadu. To izgleda otprilike ovako

Zanima me prije svega rasprava na temu, jer pretpostavljam da je to jako skupo?

Ako se netko na forumu bavi takvim stvarima, može mi se javiti s nekom okvirnom ponudom :slight_smile:

0 Likes

#2

Iskreno, mislim da uz današnju dostupnost programa ti nebi trebao biti problem naučiti napraviti realističan 3D model.

Ti ovo gore imaš 3D model i tu je većina posla obavljena. Da si taj 3D model pravio u nekom programu koji ti nudi da na to ubaciš vrstu materijala (što je boja) …izvor osvjetljenja i tarann…imaš što trebaš.

Naravno, trebaš i neki ambijent u koji ćeš staviti taj svoj namještaj…a imaš za nabaviti već gotovih prostorija / ambijenata. Znači, nećeš morati to ni praviti.

A i da moraš…jednom bi si napravio ambijente i onda bi samo unutar njih stavljao svoje 3D modele.

Ne vidim problem :wink:

S današnjom tehnologijom ekipa pravi cijele gradove u filmovima, da gledatelj niti ne zna da se ne radi o pravom gradu…itd. Ok…to su već znalci…

Ali da napraviš jedan realističan 3D model “ormara”…to nije problem. Pogotovo što tvojim klijentima neće ni smetati ako skuže da se radi o vritualnom modelu, a ne uslikanoj slici.

P.S. vidim da MegaCad ima i 2D i 3D module. Nadam se iskreno da si ovo gore modelirao 3D tehnologijom…a ne da si crtao sa 2D alatima skicu koja je po svojoj prirodi 3D :wink: Ako si radio tako…pod hitno se prebaci na 3D. Igrarija je i zabavno je :wink:

Nekako sumnjam da si radio sa 2D tehnologijom…jer ne kužim kako bi ti gornji desni kut mogao biti tako nepravilno prikazan da si napravio 3D model??

Aaa…to su letvice koje vire prema gore. A ja mislio da je to “chamber” kuta.

0 Likes

#3

Ako je meni stari u sketchupu bez imalo znanja u par dana napravio kucu, naravno samo kucu bez unutrasnjosti tj namjestaja itd, samo zidovi, vrata, prozori i krov i kasnije je rekao da bi bez problema je opet napravio za sat vremena. Moja preoruka je skini sa neta free 3d furniture modele i editiraj ih kako hoces ili pocni sam praviti modele namjestaja, trebalo bi biti jako jednostavno uz par tutorijala s neta.

0 Likes

#4

@bozoou

A gdje je ukrašavanje, sjenčanje, efekti, renderiranje i traje.
To je cijela znanost.

@antonia

Vidi ovo.
https://grabcad.com/tiho.ramovic-1

Uglavnom tip rastura.

0 Likes

#5

Vrijeme…

MegaCad je jako moćan program i može se u njemu raditi čuda što se tiče vizualizacije. Meni je tu vizualizacija sporedna stvar.
Mi u Cadu radimo razrade za strojeve (proizvodnju). Iz Cadovog filea USB stickom projekt ide na raskrajac i CNC.

Imam vrlo slabo oko za te stvari. Na što točno misliš?
Možda te bune “rupe” koje su tu radi provjere bušenja koju će odraditi CNC?
Ili misliš na masku koja se nalazi na gornjem, prednjem rubu ormara?

Ugl. smisao svega je to da ja nemam vremena za otic na wc svaki put kad moram… a kamoli da mogu sada krenuti s učenjem nove “sporedne” vještine :smiley:

0 Likes

#6

Ne bi išao na toliku kvalitetu. Kad bi išao plaćati svaku sliku po 100€ (bubam) taj online kanal prodaje bi me previsee koštao.

0 Likes

#7

treba naći dobar omjer kvalitete renderirane slike (da vjerno prikazuje objekt) i brzine (cijene) izrade. Za namještaj nije loše odraditi virtualni studio u koji se onda mogu izmjenjivati različiti komadi namještaja. Za neke komade namještaja nije loše imati bijelu pozadinu, npr. kreveti s madracima itd. ako se žele prikazivati na webu i ako ima različitih kombinacija, boja itd…
Nekad je za renderiranje jedne slike potrebno na odličnom računalu nekoliko desetaka minuta :slight_smile: .
Svakako treba dobro osmisliti koncept slika za budući web.

0 Likes

#8

Moram reći kako o vizualizaciji ne znam apsolutno ništa.

Zanima me mijenja li cijenu vizualicije ako ja npr odaberem (kupim) na shutterstocku 20ak slika praznih prostora u koje bi se dodavao namještaj izbačen iz Cad-a sa jasnim naputcima o dekorima i ostalim tehničkim podacima o namještaju.
Olakšava li, ili pak otežava posao gotova slika praznog prostora?

U našem pogonu koriste se egger dekori (svi su online dostupni u njihovom katalogu), ali imamo i vlastitu lakirnicu sa mogućnošću bojanja namještaja u preko 2000 boja.
Koliko je teško jednom vizualiziranom komadu namještaja promjeniti boje/dekore?

0 Likes

#9

Po meni je ovo puno bolja ideja nego klasični web shop sa slikama.

0 Likes

#10

Preko moba ne radi kako treba… ne može se ništa raditi.

Ali, prepostavljam o čemu se radi.
Koliko bi tako nešto koštalo?

0 Likes

#11

svaki nova slika novo renderiranje. Fotomontaža nekad može proći no nekad je veliki problem pa ispadne jednostavnije odraditi 3d studio i zajedno s objektom renderirati. Pogotovo što se taj studio onda može koristiti više puta pa se cijenom dođe na isto.
Najbolje dogovoriti neku dugoročnu suradnju i kroz nju realizirati sve što je potrebno za jednu dobru prezentiranje proizvoda što kroz web a što kroz druge medije ako je potrebno ili kao što @bozoou kaže naučiti se dovoljno za samostalno odrađivanje :slight_smile:

0 Likes

#12

Uglavnom kupac bira namještaj, može mijenjati boje, ručke itd.
Vjerojatno dosta ako bi išao da ti netko radi custom rješenje, ali najbolje da kontaktiraš ove koji nude već gotovu aplikaciju i pitaš za cijenu.

0 Likes

#13

Poštovani,

Ukoliko već niste našli rješenje za Vaš upit možete se javiti na e-mail diz.interijera@gmail.com oko dogovora za poslovnu suradnju.

Lp

0 Likes