Cijene u EUR na webshopu - dozvooljeno ili ne?

Dakle zanimam me odgovor na pitanje, da li je dopušteno na webshopu imati cijene u EUR? Još sam nešto htio pitati ali sam zaboravio. :slight_smile:

Mislim da ti valuta nije bitna toliko, ako se varam nek me isprave. Da treba ti fiskalizacija za webšop, ako si to htio pitat.

Ne to me nije brinulo, jer to znam da mi treba. Nisam se još uvijek sjetio :).

Radi se o ‘domacem’ webshopu?

Ako da, procitao sam nedavno (isto ovdje na forumu) da ne smijes (ukoliko podrzavas placanje karticama) naplacivati u valuti osim kune.

Sto se prikaza tice, nisam vidio niti jedan domaci shop da to radi (cijene samo u euirma). Ne mislis da ces time odbiti jedan dio kupaca (meni je to nebitno ali ima nas svakakvih)?

Ne. Radi se o shopu koji će biti za strano tržište, većinom orijentiran na Njemačko tržište.

Kako onda naplaćivati strancima, ako mogu samo u kunama naplaćivati. Osim toga firme po novom imaju samo jedan račun i na njega se slijevaju i devize i domaća valuta. Tako da nemam pojma odakle ta informacija, ako je netko ima bio bih vrlo zahvalan da mi je proslijedi.

Što bi englez rekao, to be honest I don’t give a shit, za naše kupce, država je ionako u banani pa ne vjerujem da bih na našem tržištu zaradio i za hosting. Tako da što se kupaca mi nije važno, važno mi je radi zakonske regulative.

Ako je za strano trziste, to je onda druga prica.

No u tom slucaju ti je jos bitnije da koristis i dolare (USA market), barem ja tako mislim.

Cilj mi je prvo Njemačko tržište, a kasnije ćemo vidjeti dalje.