Čime se baviti - mišljenja

Daklem, već me neko vrijeme (godinama) muči ista stvar, pa me zanima što baš vi mislite.

Pitanje je jednostavno :smiley:

Čime se baviti? Ponuđene opcije su:

  1. Kreiranje poslovnog softwera i nuditi kao SaaS (programirati u PHP-u)
  2. Kreiranje poslovnog softwera i nuditi kao SaaS (programirati u ASP.NET-u)
  3. OpenERP i nuditi kao SaaS
  4. Neznam, raditi web stranice…

Dilema je jer godinama stalno nešto radim, a ništa. Dosta zajebancije, idem se usmjeriti, pa da vidimo ima li tako više vajde.

Što se Vama dugoročno čini kao pametnija opcija?

Kakve veze za tvoj business case ima hoćeš li programirati u PHP-u ili ASP-u?

Kakav to programer već nema posao u nekoj firmi? Ako misliš da možeš samostalno zarađivati za kruh, onda si traži posao u manjim firmama, timovima, dok ne nađeš ekipu s kojom ćeš zajedno stvoriti biznis i imati svoj udio u dobiti poduzeća.

php ti je definitivno najbolja opcija

Hobistični programer. Nedavno prešao na ASP i relativno uspješno svladao, ali i dan danas mi samom nije jasno zašto…

Svaštarim i to mi ide na k* pa me zanima mišljenje.

Podseca me prica na detinjstvo, kada sam od 7-10 godine, menjao cesto hobije, prvo sam hteo kosarku, pa fudbal, pa stoni tenis, pa posle su mi se svideli izvidjaci. Tada nisam imao obaveza i ziveo sam kod roditelja pa sam mogao da se zezam a i emocionalno nisam bio zreo da bi mogao da znam sta mi lezi i sta zelim.

Eeee toooo, samo što imam 30-tak :blush:

Ja razmisljam o prelasku s programiranja na Knauf i unutarnja uredenja.
S obzirom da si u dilemi najpametnije ti mozda bilo da se zaposlis u nekoj firmici i da tamo odradis 1, 2, 3 godine i onda da razmislis o tome sto dalje hoces.

To ljepo zvuči ali teško izvedivo, pokušavam već poprilično vrijeme. Imam i nekoliko aplikacija iza sebe i fora mi je to radit, pa nek i ostane u hobi formi ako baš mora.

Imam ja svoju preferenciju i ljubav - PHP, ali me zanima što ostali mislite, diskusije radi. Znam ni da diskusije ASP vs PHP ne završe na dobro, ali isto

ja sam se preporodio otkako sam s kemijskog inženjerstva prešao na tarot i webmasterizam…pitanje je zasto sam sebe ogranicavati nekom tehnikom… zabrij pa budi senior software architect ili ceo ili serif…stogod donosi kruha i dinara…

1 Like

ASP.NET MVC sve ostalo su igracke.