Cloudflare free ili pro

Zelim da koristim cloudflare ali neznam koja je razlika izmedju free i pro.

SSL mi netreba i to nebi bila prednost, dali pro plan ima nesto sto je toliko bitno da bi ga izabra.

Hvala svima na savjetu unaprijed.

Evo usporedbe: http://www.cloudflare.com/plans

Meni free ispunjava sve potrebe, no nekome mozda PRO dobro dođe.

Da to sam vidio i nisam primjetio razliku zbog cega bi mi trebao pro plan, nadam se da free plan nema neke lose osobine, na nekim sajtovima se cesto desi da pise da je sajt offline zbog cloudflare, samo da tu nije razlika

Razlika je tocno definirana na linku iznad. Free verzija ce biti sasvim dovoljna za 99% korisnika. Ako ne znas cemu bi ti PRO verzija koristila, onda je sigurno da ti ne treba.

Mislim na to da ako free plan bude cesto offline, to jest sajt bude nedostupan, a pro plan bude stalno online onda je bolje pro plan, najlosiji sajt je onaj koji je offline

Ne znam da li je razlog tome free verzija, ali apsolutno se slažem, free često zna biti down.

Mozda vam je server nedostupan, pa Cloudflare prikaze da je down… no to ne znaci da je sam Cloudflare servis down. Ja stvarno nisam imao puno problema s Cloudflare free paketom. PRO verzija nista ne govori o tome da bi ona bila manje offline, osim sto onda sajt crawlaju svaka 3 dana, umjesto tjedno.

Ja mislim da je ovaj forum ranije bio offline zbog Cloudflare, ali sada je ok…mozda ipak pro jer 20 dolara nije puno

Forum je bio down jer je server bio down, a ne Cloudflare, s tim da posto DNS ide preko Cloudflare, onda Cloudflare prikaze da je sajt nedostupan. Ponavljam, PRO verzija ne govori nista o tome da bi s njom vas sajt bio manje down.

Kada primjetim da je offline, odem na cloudflare, kliknem pause i gle čuda - sajt je online :).

cudno, koristim cloudflare za sve svoje siteove i u slucaju da je site offline nikad nije bio problem do cloudflarea vec do nedostupnosti mojeg servera… claudflare je jedan odlican servis

Cemu sluzi taj servis :smiley:

Između ostalog, ne dozvoljava botovima na sajt. Ne search engine botovima, već onim što obično ostavljaju spam komentare i sl.

Aha dosta dobar sistem jer botovi vidim probijaju i google recaptcha

Dali cloudflare moze otkriti drugima podatke o sajtu/serveru? Recimo, postavise na server neki mp3 i autor se zali njima, hoceli oni preuzeti nesto po tom pitanju ili nece jer to nije na njihovom serveru.

Ali mora se reci da ne filtrira bas tako jako. Na wordpressu se i dalje registriraju ti neki bot useri…

Imaš opciju da izabereš koliko smije da bude rigorozan, podjeljen na tri grupe.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact