Cloudflare Issues

Kada dodam CloudFlare na svoju glavnu domenu više mi nije cpanel na www.domena.com/cpanel taj link više ne postoji nego mi napravi link ovakav www.cpanel.domena.com i poremeti mi sve linkove, što je najgore kada se prijavim na www.domena.com/cpanel cPanel izgleda kao da nema style.css raspadne se sav i ne mogu ništa raditi ali kada se prijavim preko www.domena.com/cpanel onda radi.

To je vjerovatno u DNS zapisima nesto treba da se podesi samo ja ne znam kako tačno to ide, pokusavao sam iskljuciti cPanel iz CloudFlare tj. da ne prolazi cPanel kroz CloudFlare ali to nista nije pomoglo. Pa ima li neko da zna kako to da sredim.

uđi na cpanel preko IP adrese, ne preko domene?

Bas to, i ja sam imao isti problem i tako sam ga resavao.

Da, znam ja to, ali klijenti to ne znaju, klijent hoce da ukuca domena.com/cpanel a hoce da koristi i cloudflare, zato me zanima mora postojati neko rjesenje da se to disable

a da li mozes podjelit screen svih dns zapisa?

Samo da napomenem da sam pokušao isključivati i uključivati ove oblake sa desne strane i to nije pomoglo.

Isto tako sam pokušao da skroz uklonim ovo cpanel dns i to nije pomoglo.

U mene su svi “oblačići” narandžasti, da li treba tako ili? U tutorialima su čekirali sve u narandžasto, pa tako i ja :smiley:

ja mislim da ns2 ne bi trebao i mail ono ostalo sve bi trebalo

a da li si untar samog cpanela radio kakve subdomene i dns preusmjeravanje?

Ne, nisam ništa…

pa uključi oblačić kod cpanel zapisa

kod mene su svi uključeni

ja bih ti preporučio da mail prebaciš na neki drugi server, ima dosta alternativa, cloudflare skriva IP adresu tvog servera ali se preko mail zapisa može vidjet IP adresa čak i sa cloudflareom … tako da ako te neko želi ddosati može vidjet IP preko mail zapisa