Cloudflare pitanja početnička

Nije da nisam čitao postojeće teme na forumu i guglao, ali pošto nisam siguran ja bi opet provjerio sa vama koji bolje znata oko podešavanja Cloudflare. Aktivirao sam preko hawkhost cpanela cloaudflare za jedan sajt (valjda sam to dobro odradio) samo mi je tražilo da promjenim nameservere i to sam učinio na godaddy. I onda skenirah i valjda je to to.



Ova podešavanja ostavim ovako?




sekjuriti lewel sam smanjio na low da ne drnda svakoga
Trebam li šta od ostalih polja označavati, mjenjati?

Trebam li još šta učiniti? Instalirati njihov plugin ili nešta drugo? Ne znam jel bitno to ovaj cloudflare sam aktivirao na amz aff sajtu. trebam li još možda šta znati?


dobijam ovaj eror na gt metrixu i vjerovatno nešta trebam sa ovim ssl uraditi a nisam.

na operi mini na telefonu neki članci mi dostupni neki nedostupni
na chromu na telefonu i laptopu sajt radi


kad provjerim homepage radi, kad provjerim unutrašnju stranicu ne radi. eto tako.

Pokušaj purge cache, pa vidi hoće li ti to pomoći. Ovako na prvu mi izgleda standardne postavke sa kojima bi trebalo sve da radi.

1 Like

Nikako ne instalirati plugin, samo preko DNS-a.

Security level na medium je standardno. SSL zavisno od podešavanja na serveru, ako je instaliran neki poput Let’s encrypt onda odabrati Full SSL ako ima kupljeni sertifikat onda Full (strict). U svakom slučaju treba proći neko vrijeme (možda 24 sata) da se to aktivira, do tad može izbacivati greške tipa nesigurna konekcija i sl.

Auto Minify sve tri opcije kod mene uključene. To trebaš testirati, ako ne pobrka nešto na sajtu onda ostaviti uključeno.

Ako ne ažuriraš sajt svakodnevno ovaj Browser Cache Expiration možeš staviti npr na 24 sata.

Ako je Wordpress u pitanju, možeš podesiti i Page Rules:

Znači:

domena.com/wp-login.php*

i

domena.com/wp-admin*

To je bi bilo to.

EDIT: Testiraj sajt nakon barem 24 sata pa uporedi rezultate.

1 Like

što se tiče plugina ja imam cloudflare plugin 2 godine i nikakvih problema :smiley:

složio bih se sa svim što je flex napisao, uz mali dodatak kako podesiti ssl sa cloudflareom

ja sam nešta uspio sjebati pa mi ne radi kako treba. ne otvara mi sajt sa telefona preko opere mini, a radi preko chroma. drug je pogledao sa njegovog kompa i niđe ne otvara sajt. pokušao sam i preko nekog anon surfa sajta i ne otvara sajt. kod mena sa telefona i laptopa radi na mozili i chromu.

a ssl imam na sajtu preko hawkhost sajta i ništa dirao nisam. kad pogledam serverve piše da je na cloudflare. ostaviću do sutra pa ako ne bude radilo vraćam na staro. sreća pa testiram na prilično nebitnom sajtu. a kako sam uspio sjebat nešta ko to zna. ativirao sam plugin iz hawkhost cpanela i skenirao sajt podesio nameservere i ništa mi više nije traženo da uradim i piše da je cloudflare aktivan.

Po cijenu da to zvuči možda drugačije nego će netko očekivati, priznati ću da je sve moje websiteove koji su na cloudflareu prebacio – hosting provider. :blush:
Ispričavam se, nastavite vi slobodno svoju diskusiju, :+1: ali svejedno mislim da je najjednostavniji način prebacivanja na cloudflare – napisati prikladno pismo “Dragi Hosting provider, molim te to i to…“, :blush: metoda radi provjereno i na Hawkhostu, ujedno je uz garanciju. :o:

1 Like

Pa đe si ranije da mi kažeš to, ne ja da lomim glavu :slight_smile: Hvala na informaciji, nisam znao da su radi to da odrade ovi sa Hawkhosta. Mada opet ne znam đe sam uspio sjebat jer nema puno prostora za grešku.

A kakva su tebi iskustva nakon povezivanja na cloudflare? Jel brži sajt, jel brže učitava, ima li problema nekih, kolko treba da sve proradi, ima li pomjeranja na googlu i sl?

2 plugina samo za Cloudflare? :smiley:

Meni smanjio učitavanje za 2 sekunde jer je većina posjeta iz Srbije i regiona a imaju svoje servere u Beogradu i Zagrebu. Takođe manje opterećenje servera jer većina prometa ide preko Cloudflare-a.

Nećeš ni primijetiti ništa, sve će se posložiti kako treba i biti će bolje nego prije. :+1: Dakle, ništa negativno neće biti, ali ako bude opet ćeš se obratiti njemu. :blush: Uglavnom, kad mu prvi put pišeš o tome, hosting provider će ti odgovoriti s “to je dobra ideja, napravit’ ćemo tako“. :blush: :o:

pa ako je plugin ne znači odmah da usporava sajt :smiley:

nekad jedan plugin usporava sajt kao 5 drugih