Codeigniter da ili ne?

Pozdrav, može mi netko reći ali iskustveno više, da li sajt s codeigniterom vredi što? Je li onda sajt profesionalan ili je core php ipak bolji , prava stvar?

Kakva je sigurnost kod njih dvoje?

Što se događa s codeiginter sajtom ako imam malo više prometa i materijala ?

Dal je codeigniter bolji od joomle i wordpresa.?

Čitao sam da je osnova codeignitera tek PHP4 jel to puno lošije od 5?

Kakvi su ti sajtovi s codeigniterom kasnije ? Da li ih treba updatat i jel to kompleksno. Kakav je ako bi se nadograđivale funkcije…

Jednom riječju da li je bolje da se sajt razvija na core php ili codeigniteru. Radi se o online servisu , plaćanje …

Molio bih odgovore asap i unaprijed zahvaljujem na ljubaznosti.

U kojem smislu?

Sajt je profesionalan onoliko koliko ga ti učiniš profesionalnim, bez obzira na to koje alate ti koristio! Codeigniter je framework koji ti omogučava rapid development, a koji je temeljen na PHPu. Da li je bolje koristiti jedno ili drugo je stvar toga koliko si upoznat s jednim i s drugim i što ti treba, a ne da li je jedno profesionalnije ili ne, jer da bi iskoristio CI do krajnjih granica moraš poznavati i PHP, i to jako dobro.

U CI je ugrađena određena sigurnost, kod aplikacije rađene isključivo sa core PHPom za kompletnu sigurnost moraš se sam pobrinuti.

Isto što i s bilo kojom drugom aplikacijom. Znam da CI može izdržati jako puno.

Miješaš kruške i jabuke, CI je framework, a Joomla i Wordpress su CMSovi.

Gdje si to čitao? Server Requirements : CodeIgniter User Guide piše tamo PHP 5.1.6 ili viša verzija.

CI core je jako “elastičan”, dolazi sa već gotovim funkcijama koje su dostatne u 99% slučajeva, ali njegova snaga je upravo u tome što se vrlo lako nadograđuje sa novim funkcijama. Ukoliko želiš sigurnost update corea od CIa je vrlo jednostavan: Upgrading from 2.1.1 to 2.1.2 : CodeIgniter User Guide jednostavno zamijeniš system folder i index.php file i to je sve.

Opet ponavljam to ovisi o tome koliki si ti znalac. Evo neke od stranica koje su razvijene sa CIom pa sam prosudi: BAMify Ads | CodeIgniter - News

No frx.

Veliko DA.

Veliko NE! :slight_smile:
Izmedu cistog PHP-a i Codeigniter-a definitivno izaberi Codeigniter, ali ako nisi prisiljen koristiti Codeigniter, postoje puuuno bolji PHP MVC frameworci.
Pogledaj Symfony 2 - Download - Symfony i Zend 2 (jos je u beti ali vrijedi pogledati) - Zend Framework 2
Nemam sad vremena nabrajat zasto CodeIgniter nije dobar framework, uglavnom ako radis nesto do cega ti je stalo i ima potencijala za rast i da bude velika skalabilna aplikacija, nemoj koristiti CodeIgniter. Za neke male prljave poslove je on sasvim uredu al ni onda ga nebi koristio :slight_smile:

Za svaku zvjer treba prvo pravilno oruže odabrad za odstrjel. Po meni ako je to kvalitetno napravljeno i uslišane želje klijenata nebitno kak je to napravljeno.

Bitno je jer određuje cijenu projekta. U sa čistim PHP-om sigurno više treba.

Ono šta mene odbija kod frameworka općenito šta npr. Code Igniter za “Hello World” čita 22 fajla sa diska i poziva 491 funkciju. To meni zvuči suludo, al tako kažu
http://www.ruilog.com/blog/view/b6f0e42cf705.html

(Trenutno se mislim između između Yii i CodeIgnitera…)

[quote=“Digital01”]Bitno je jer određuje cijenu projekta. U sa čistim PHP-om sigurno više treba.

Ono šta mene odbija kod frameworka općenito šta npr. Code Igniter za “Hello World” čita 22 fajla sa diska i poziva 491 funkciju. To meni zvuči suludo, al tako kažu
http://www.ruilog.com/blog/view/b6f0e42cf705.html

(Trenutno se mislim između između Yii i CodeIgnitera…)[/quote]

Eh, ali za framework ti treba više predzanja. I ako se pokušava ostati unutar filozofije frameworka nečesto se događa da se na to mora potrošiti vremena i vremena.

Isprobao sam i jedan i drugi, stime da CodeIgniter prije jedno 4g i nisam baš znao što bi trebao očekivati od frameworka, no sada kad ga pogledam, bio je malo previše fleksibilan. Od frameworka očekujem malo “strožu filozofiju razvoja” jer time se ubrzava rad.
Vjerovatno se puno toga promjenilo no CI barem koliko čujem još uvijek je ostao dosta fleksibilan framework.
Fleksibilan u smislu da u njemu možeš raditi što hočeš.

Yii mi se svidio no ipak mislim da je malo prekompleksan za izradu jednostavnijih stranica.
Iako na prvi pogled izgleda “fine i jednostavan” ipak su djelovi frameworka pristojno razdvojeni (loose coupiling) a to dovodi to doga da implementacija je opet kompliciranija.
Iako YII izgleda kao neki simpatični frameowork sa puno JS widgeta mislim da se ustvari radi o prilično kompliciranijem riješnju što se tiče frameoworka.

Uzeo bih Yii da trebam izabrati ali samo zbog razloga što sam prije radio sa frameworkom od autora Yii i kod od toga lika je (OOP) na vrlo visokoj razini.

No trenutačno radim sa CakePHP i za primjer dodavanje novog elementa u formu.
Kod CakePHP samo dodaš novo polje u bazi i html. I to je to ako je jednostavniji unos, nemaš više što raditi.
Kod Yii bi trebao već prije dati do znanja da se radi o Model Form (znaći novi objekt na serveru koji govori da je forma u biti i model iz baze) te dodati polje u bazi i na serveru spojiti request sa Modelom.

Isto kao i kod Zenda. Znaći u razini je sa Zendom, samo što Zend ima dodatnih komplikacija, što je u biti sama forma zasebni objekt a ne dio view-a.

Tako da Yii definitivno ne spada u jednostavnija rješenja iako tako izgleda (ili se pokušava predstaviti) na prvi pogled.

Isto tako nebi htio reći da je CakePHP jednostavan već da sa poznavanjem frameworka se dolazi do bržeg i jednostavnijeg rada.

[quote=“Digital01”]Bitno je jer određuje cijenu projekta. U sa čistim PHP-om sigurno više treba.

Ono šta mene odbija kod frameworka općenito šta npr. Code Igniter za “Hello World” čita 22 fajla sa diska i poziva 491 funkciju. To meni zvuči suludo, al tako kažu
http://www.ruilog.com/blog/view/b6f0e42cf705.html

(Trenutno se mislim između između Yii i CodeIgnitera…)[/quote]

Ako moraš napraviti “Hello World projekt” onda nemoj puno razmišljati. Napiši to u jednom php fajlu. Framework ti sigurno neće trebati za takve stvari.

Framework je dobar onoliko koliko se često održava i koliko zajednica sudjeluje u cijeloj priči. Mislim da su svi spomenuti dobri. Zadaj si neki jednostavniji zadatak, uzmi dan-dva i testiraj par njih koje si odabrao. Ubrzo ćeš skužiti koji ti najviše leži. A prednosti frameworka ćeš vidjeti nakon nekoliko tjedana rada kada skužiš koliko je rezultat brži, kvalitetniji, pregledniji i modularniji.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja