Codeigniter sesije problem - sesije se ne mogu "odrzati"

Pozdrav svima, imam jedan problem sa Codeigniter naime sesije se ne mogu “odrzati” tj. kada postavim sesiju npr.

To je dio forme za login, i kada me redirektuje na profil stalno mi izbacuje “ne”.
Ako neko zna u cemu je problem neka napise :smiley:

Unaprijed hvala! :slight_smile:

Radim dugo sa CI, pošalji cijeli kod (gdje koristiš $data = array()…), a ovo je sasvim ok.

Probaj ovako:

[php]if ($this->session->userdata(‘logged_in’) === TRUE)
{
echo “da”;
}
else
{
echo “ne”;
}[/php]

[quote=“jcrnkovic”]Radim dugo sa CI, pošalji cijeli kod (gdje koristiš $data = array()…), a ovo je sasvim ok.

Probaj ovako:

[php]if ($this->session->userdata(‘logged_in’) === TRUE)
{
echo “da”;
}
else
{
echo “ne”;
}[/php][/quote]

Rijesio sam problem skinuo sam verziju 2.0.3(izgleda da su nesto zeznuli bili u 2.0.2) :smiley: i sve radi kako treba :slight_smile: mada hvala u svakom slucaju :slight_smile:

Kod starije verzije CI u ie7 uopste ne radi session.

Evo da ne otvaram drugu temu…napisacu ovdje imam opet jedan problem sa codeigniter naime ne znam kako da preuzmem iz url odredjen podatak npr:

Ako je url: localhost/ci/vijest/Neka-vijest

Kako preuzeti ovo “Neka-vijest” i npr. ispisati.

Svaka pomoc dobro dosla :smiley:

http://codeigniter.com/user_guide/libraries/uri.html

[quote=“Mladjox”]Evo da ne otvaram drugu temu…napisacu ovdje imam opet jedan problem sa codeigniter naime ne znam kako da preuzmem iz url odredjen podatak npr:

Ako je url: localhost/ci/vijest/Neka-vijest

Kako preuzeti ovo “Neka-vijest” i npr. ispisati.

Svaka pomoc dobro dosla :D[/quote]

/vijest je segment(1)…itd

[quote=“HepeK”]<span class="syntaxdefault">$this</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">uri</span><span class="syntaxkeyword">-></span><span class="syntaxdefault">segment</span><span class="syntaxkeyword">(</span><span class="syntaxdefault">2</span><span class="syntaxkeyword">);&nbsp;</span><span class="syntaxdefault"></span>

/vijest je segment(1)…itd[/quote]

Pokusavao sam sa tim ali mi stalno izbacuje “The page you requested was not found.”

Pa da li imas controller po nazivu “vijest”?

I u autoload.php ukljuci $autoload[‘helper’] = array(‘url’);

[quote=“HepeK”]Pa da li imas controller po nazivu “vijest”?

I u autoload.php ukljuci $autoload[‘helper’] = array(‘url’);[/quote]

Sve ima :smiley:

Otovrim
http://localhost/ci/vijest/
sve normalno radi, ali kada otvorim
http://localhost/c/vijest/Neka-vijest

Izbaci error “The page you requested was not found.” :@

[quote=“Mladjox”]Sve ima :smiley:

Otovrim
http://localhost/ci/vijest/
sve normalno radi, ali kada otvorim
http://localhost/
c/vijest/Neka-vijest

Izbaci error “The page you requested was not found.” :@[/quote]

Ili to boldirano…valjda treba ci.

Ako nije to onda si mozda zezno sa izbacivanjem
http://localhost/ci/
index.php/vijest/

[quote=“HepeK”]Ili to boldirano…valjda treba ci.

Ako nije to onda si mozda zezno sa izbacivanjem
http://localhost/ci/
index.php/vijest/[/quote]

Ni jedno ni drugo :smiley: probao sam ubaciti index.php opet nista, a ovo sam ja slucajno uradio umijesto ci sto sam stavio c :), ugl. hvala ako ti jos sta padne na pamet javi :smiley:

postaj da vidimo kako izgleda controller.

Pazi, vijest ti je contoreller, a u tvom slucaju Neka-vijest bi trebala biti funkcija unutar controllera.

A ako ne zelis da bude funkcija nego samo podatak koji ces procesirati u index() u routes.php stavi $route[vijest/(:any)’] = “vijest”;

if ( ! defined(‘BASEPATH’)) exit(‘No direct script access allowed’);

class Vijest extends CI_Controller {
function index(){
$this->load->model(“vijest_model”);
$this->uri->segment(2);

}
}

To je vijest.php a do ovoga vijest/Neki-naslov dodjem pomocu liste vijesti koju imam, klikom na naslov <?=anchor('vijest/'.preg_replace("/\s/", "-", $row->naslov), $row->naslov); ?> otvara se vijest/naslov

[quote=“Mladjox”]if ( ! defined(‘BASEPATH’)) exit(‘No direct script access allowed’);

class Vijest extends CI_Controller {
function index(){
$this->load->model(“vijest_model”);
$this->uri->segment(2);

}
}

To je vijest.php a do ovoga vijest/Neki-naslov dodjem pomocu liste vijesti koju imam, klikom na naslov <?=anchor('vijest/'.preg_replace("/\s/", "-", $row->naslov), $row->naslov); ?> otvara se vijest/naslov[/quote]

u aplication/config/routes.php stavi $route[vijest/(:any)’] = “vijest”;

A u controller vijest:

A u views stavi if(zastavica == TRUE){prikazi tu jednu vijest}else{prikazi naslovnu sa svim vijestima}

Moze to se na X nacina rijesiti!

[quote=“HepeK”]u aplication/config/routes.php stavi $route[vijest/(:any)’] = “vijest”;

A u controller vijest:

A u views stavi if(zastavica == TRUE){prikazi tu jednu vijest}else{prikazi naslovnu sa svim vijestima}

Moze to se na X nacina rijesiti![/quote]

Hvala puno :wink:

Pozdrav svima jos jednom :D, testirajuci Codeigniter naisao sam na jos jedan problem :@, naime
kada koristim:

i kada uradim submit forme

Ime: <?php echo form_error('ime'); ?>

E-mail: <?php echo form_error('email'); ?>

Komentar: <?php echo form_error('komentar'); ?>

samo me redirektuje na test/komentar nit’ ubaci u bazu podatke nit’ izbaci kakav eror nista, pokusavam vec 2 dana rijesiti problem ali nista :S

kopiraj mi add_comment() iz modela.

$url = $this->uri->segment(2); //uzima naslov iz url
$naslov = str_replace("-", " ", $url);
$datum = date(“d:m:Y \u H:i”);

   $data = array(
   
   'komentar' => $this->input->post('komentar'), 
   'napisao' => $this->input->post('ime'), 
   'za' => $naslov,
   'email' => $this->input->post('email'),
   'datum' => date("d:m:Y \u H:i")
   
   );
   

   $this->db->where('za', $naslov);
   $query = $this->db->insert('komentari', $data);
   return $query;

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja