[quote=“Mladjox”]Evo da ne otvaram drugu temu…napisacu ovdje imam opet jedan problem sa codeigniter naime ne znam kako da preuzmem iz url odredjen podatak npr:
Ako nije to onda si mozda zezno sa izbacivanjem http://localhost/ci/ index.php/vijest/[/quote]
Ni jedno ni drugo probao sam ubaciti index.php opet nista, a ovo sam ja slucajno uradio umijesto ci sto sam stavio c :), ugl. hvala ako ti jos sta padne na pamet javi
if ( ! defined(‘BASEPATH’)) exit(‘No direct script access allowed’);
class Vijest extends CI_Controller {
function index(){
$this->load->model(“vijest_model”);
$this->uri->segment(2);
}
}
To je vijest.php a do ovoga vijest/Neki-naslov dodjem pomocu liste vijesti koju imam, klikom na naslov <?=anchor('vijest/'.preg_replace("/\s/", "-", $row->naslov), $row->naslov); ?> otvara se vijest/naslov
[quote=“Mladjox”]if ( ! defined(‘BASEPATH’)) exit(‘No direct script access allowed’);
class Vijest extends CI_Controller {
function index(){
$this->load->model(“vijest_model”);
$this->uri->segment(2);
}
}
To je vijest.php a do ovoga vijest/Neki-naslov dodjem pomocu liste vijesti koju imam, klikom na naslov <?=anchor('vijest/'.preg_replace("/\s/", "-", $row->naslov), $row->naslov); ?> otvara se vijest/naslov[/quote]
u aplication/config/routes.php stavi $route[vijest/(:any)’] = “vijest”;
A u controller vijest:
A u views stavi if(zastavica == TRUE){prikazi tu jednu vijest}else{prikazi naslovnu sa svim vijestima}