College-sport.hr

Stranica koju sam napravio prijatelju:

http://www.college-sport.hr

Sugestije, kritike…
Radio sam u Joomli. Preokrenuo sam jedan template skroz, preveo na engleski, izmislio logo, tako da mogu reći da ima dosta mog dizajna. :ljug:

Stranica je pretežito informativnog sadržaja.

Moja sugestija je da si nađeš neki templajt, ako se već ne baviš web dizajnom
ili se potrudiš malo bolje, pogledaš neke stranice takvog tipa i probaš napraviti nešto u tom stilu.

Stranica ima stvarno dosta sadržaja i mogao bi se lijep dizajn napraviti.

Ovaj trenutni dizajn nebi komentirao :slight_smile:

[quote=“Joochy”]

Ovaj trenutni dizajn nebi komentirao :)[/quote]

Sta je tako loše? :cmolj:

Ajde estetika nije mi jaca strana, ali barem mogu reci da sam se potrudio. :slight_smile:

[quote=“vanja_istra”]Sta je tako loše? :cmolj:

Ajde estetika nije mi jaca strana, ali barem mogu reci da sam se potrudio. :)[/quote]

Pa gledano prema današnjim stranicama, loše je.
Nije sad toliko loše, nemoj me krivo shvatiti :slight_smile:

Trud se cijeni, drugi put će biti bolje :wink:

Kako da je malo podignem? Vec kad sam sate i sate izgubio htio bi ovaj dizajn doradit na neki ljepsi nivo.
Iskreno i meni izgleda jako dosadno. Kad je dizajnerska masta u pitanju, nije mi to jaca strana. :slight_smile:

Gledaj malo tutorijale kako vec rade ili daj nekom liku da ti uradi ima ih jeftinih( ne bih da reklamiram). ALi posto vec neznas da dizajniras web stranice mogao bi naci neki extra tamplate i doraditi ga. Pogledaj na
http://www.rockettheme.com
(mislim da tako ide) i nemoj da te zezne cijena uvijek ces naci nulovanu temu.

Smislit ću nešto sam. Pogledat ću malo po netu slične sadržaje.
Hvala.

Meni smeta što je header neupadljiv u odnosu na BG.
BG prebrzo prelazi u bijelo.
Imaš sadržaja ali bi preporučio još neke elemente sa desne strane jer djeluje prazno, a tekst kratak.

Sad sam vidio da fali i dio lopte. Nogometaša sam slabo izrezao.
Tek kad ti netko da koju kritku skužiš neke stvari…
Da li je pametno da promjenim boju (neku nijansu tamno sive) i veličinu (smanjim) fonta?
h1 tagovi su banana, kako da ih uklopim u tekst?
Slike su mi najgori dio svega. Kako da to sredim?
Meni moram drukčije napraviti.
@trnac
I mislio sam malo suzit tekst i stavit nešto na desnu stranu.
Gradient na bg lako produžim.
Header ne bih mijenjao, jer prijatelj je s njim super zadovoljan (moram i njega malo slušati ;)), jedino me na njemu živcira šta se skuže na nekim mjestima pikseli.

Na kraju si sam recenziram stranicu… :slight_smile:

Malo sam pogledao kod, izgleda da GA kod imaš i u gornjem i u donjem dijelu.

Ono je neki zaostatak. Sad sam ga maknuo.
Ostalo mi je nešto “krnjeg” koda dok sam nešto isprobavao.

Ovak, imam jedno pitanje…
U kodu od Vanje vidim da upotrebljava tablice, a na netu čitam da ih valja izbjegavati zbog veličine koda te ih zamjeniti sa div-om ako je moguče.
Kaj je od toga istina? Nama početnicima je dost teško jer ima različitih informacija sa svih strana od neta pa do knjiga :hmmmmmm:

Ja bih definitivno promjenio žutu traku gore i dole, probao sam kod sebe ublažiti žutu (doobrano sam dodao bijele boje) i sasvim drugačije izgleda sve. Ta traka nekako razdvaja stranicu i previše je upadljiva tako da grafike gore ne dolaze do izražaja.
samo naprijed prepravljaj i uči.

Ovo sa žutom nije loša ideja.
A i otkrio sam još jednu sitnicu, za koju nisam previše znao: CSS3!

Tablice su dio joomlinog “motora”, kad vježbam, radim neki svoj template, ne koristim tabele

lupio sam screencapture tvojeg sajta i kad sam prekrio žute trake sve se nekako vizualno normaliziralo.
Možda malo i linkove s lijeve potamnit?

Stavio sam #4d4d4d boju za linkove, smanjio Level na onom žutilu i povuko malo niže body_bg i stvarno izgleda sasvim drukčije. Hvala!
Još samo da malo sredim font teksta i h1 tagove, jer su jako loši. I bit će odmah druga priča.
Koji se još font može koristiti osim standardnih Arial, Verd i Hel?

Kod fontova ti je problem što ti možeš podesiti koji hoćeš font da prikazuje na stranici ali taj font pretraživač povlači s kompjutera korisnika koji gleda stranice.
Znači ako ti staviš jedan font a ‘gledatelj’ nema taj font instaliran u windozama onda će taj font zamjeniti sa drugi navedenim u css-u ili ako nema ni jedan onda prikazuje neki standardni nemam pojma koji.
Ali ima fora s fontovima mada neznam (kolko je to validno i pametno) a zove se cufon. S tim javascript generatorom fonta možeš prikazati razne fontove na svom sajtu. Malo je komplicirano ali da se odraditi. Ja sam ga šibno na ženin forum i sad imamo Segoe script font na webu.

Stavio sam genevu i odmah se sve promjeni. verdana je bila malo retro.

Setio sam se, kad tako radiš prepravke, znaš za firebug u firefoxu. Meni je to super dodatak s kojim možeš stranice koje su na web-u privremeno prepravljati i on ti sve te prepravke prikazuje?

Imam ga instaliranog. To je super stvar. Od tih stvarcica najvise koristim webdeveloper addon i notepad++. Kad radim template imam ga u localhostu, tako da samo na npp stisnem crtl+s i u firefoxu Ctrl+F5 i odmah vidim rez.
Za firebug sam znao, ali nikad nisam koristio tu mogucnost. Probat cu. Hvala.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja