Copyright instrumentali

Pozz svima,
Prije svega jedna pohvala: ovaj sajt je ekstra!!!
E ovako, moj problem je u tome sto imam web stranicu na kojoj su zastupljeni instrumentali (matrice, pjesme bez teksta) pa bih Vas sve pitao posto sam ja jos mlad da bih to znao, da li postoji nacin da se zastitim od autorskih prava izvodjaca cije su te pjesme zaista. Nadam se da sam ovo dobro objasnio, ali ako nesto nije jasno pitajte pa cu Vam odgovoriti.

ako su te pjesme, matrice zasticene autorskim pravom tog izvodjaca ne mozes se zastiti jer bilo da se radi o pjesmi, instrumentalu, matrici ako je ona zasticena to je povreda autorskog prava.

Aha Ok, veliko hvala…samo da sam upucen…ali kako onda postoje svi ti mp3 download portali, ili su i oni ilegalni…Vidio sam neke koji ubace kao neku licensu (primjera, “ovaj fajl obrisati sa vaseg HD u roku od 24 sata…blabla”), da li se i ja mogu na neki nacin “ograditi”…?

Sve su to manje više gluposti… Tako bi se netko mogao “ograditi” od Zakona o sigurnosti na cestama… I što sad? Znači li to da on legalno može prekoračiti ograničenje brzine ili bilo koju drugu odredbu tog Zakona?

Vidi Zakon o autorskim pravima, kao i HDS ZAMP, a ovo bi ti moglo biti najzanimljivije, no imaj na umu da moraš imati registriranu djelatnost da bi uopće mogao početi s nečim takvim…

Ukratko, naknada za download glazbenih djela iznosi 12% od prihoda od maloprodajne cijene sadržaja, a minimalno 0,70 kn po distribuiranom djelu. No da ja sad ne filozofiram puno, pronjuškaj malo okolo :wink:

[quote=“Zmaj”]Sve su to manje više gluposti… Tako bi se netko mogao “ograditi” od Zakona o sigurnosti na cestama… I što sad? Znači li to da on legalno može prekoračiti ograničenje brzine ili bilo koju drugu odredbu tog Zakona?

Vidi Zakon o autorskim pravima, kao i HDS ZAMP, a ovo bi ti moglo biti najzanimljivije, no imaj na umu da moraš imati registriranu djelatnost da bi uopće mogao početi s nečim takvim…

Ukratko, naknada za download glazbenih djela iznosi 12% od prihoda od maloprodajne cijene sadržaja, a minimalno 0,70 kn po distribuiranom djelu. No da ja sad ne filozofiram puno, pronjuškaj malo okolo ;)[/quote]

E hvala na ovome, pronjuskat cu malo. To mi je bas i trebalo…

mozes li podijeliti sa nama tu stranicu ?

http://www.domace-matrice-com


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja