Cron job problem

Imam na linux hostingu podesen cron job koji svakih sat vremena pokrece jednu skriptu.

uglavnom skripta izgenerira neke podatke, i na kraju koda se nalazi ovo

E sada fora je u tome sto cron job pokrene skriptu, i djeluje kao da sve odradi kako treba, ali file na in.php koji se nalazi na domena.com nista ne upise u bazu, a trebao bi upisati ove neke podatke u nastavku URL-a.

Moram napomenuti, da skripta koju pokrece cron job je instalirana na skroz nekoj drugoj domeni (i cron je podesen na toj domeni), ne na ovoj domena.com. Na domena.com zapravo prijavljuje svoj status.

Kada skriptu pokrenem ručno, sve se normalno odradi i upiše podatke u bazu, ali kada je cron pokrene, tada se ne upiše ništa.

Stavio sam da me cron obavjesti kad se izvrši, i dobijem na mail sljedeće:

Status: 302 Moved Temporarily
X-Powered-By: PHP/5.2.15
Location:
http://domena.com/in.php?db=0&h=0&rdate=1306821002&site=1103

Content-type: text/html

Sada mi nije jasno zasto ne upise te podatke u bazu kada cron pokrene skriptu, jel moguce da ne radi sa ovom header funkcijom?

Isprike ako sam postao u krivom podforumu, ako je potrebno neka moderator premjesti u PHP forum.

Pozdrav

Header funkcije se koriste za slanje HTTP headera browseru, kod crona browsera nema tj. skripte se izvršavaju preko CLI-a.

Probaj to napraviti preko curl-a

da i predpostavio sam da je to problem. Pokušati ću to napraviti sa curl-om. Ako netko zna napamet kako da curl odradi ovo bilo bi super da napiše. Nisam sa njim baš previše radio, pa da ne tražim ako je riješenje jednostavno :smiley:

E Odlično, hvala puno

ajd da oživim malo ovu temu nakon dosta vremena. Dakle ovo je funkcioniralo savršeno, i sada odjednom više ne radi.

Znaci imam file testiraj.php, kada ga pokrenem (cron ga pokrene) on generira neke podatke i treba ih poslati na neki drugi server koji to upisuje u bazu. Do sada je sa curl na ovaj nacin kako je to antelaca napisao radilo savršeno. U zadnjih par dana odjednom ne radi, iako nisam radio nikakve promjene.

Uglavnom provjerio sam skriptu na testiraj.php i onda podatke generira, ali ih curl ne posalje na tu drugu domenu. Testirao sam tako da sam tamo samo stavio ispis podataka koje posalje, i ispada da skripta ne dobije nista. Kada podatke posaljem putem header() onda sve uredno radi, ali tu ostaje onaj problem sto header() ne funkcionira sa cron job-om

Jel zna tko sto moze biti problem, predpostavljam da je se dogodila neka promjena na serveru, ali neznam u vezi cega da uopce kontaktiram support, jedino mozda da opisem situaciju i trazim objasnjenje…

Najvjerojatnije da je do servera i naravno da bi ih trebao kontaktirati u vezi problema kako si i naveo ovdje.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja