Crvena upozorenja na Instant Articlesu

Ljudi, danima imam problem sa objavama. Do pre tri dana nisam imao faktički ni 3 crvene za godinu ipo dana, a danas imam po 10 dnevno ovakvih, naslov korektan, tekst korektan, on pali crvenu. Imam utisak da je neki veliki bag, da li se vama ovo dešava?

Kopirane vesti?
20000 karaktera

Nisu kopirane, normalno kao svaki dan što sam radio i poslednja tri dana sve crvene

Dešava se svaka četvrta tipa, ali u sekundi bude crvena, kao da ne prođe instant, kao da ima neku blokadu, tehnički je sajt odličan

Imao sam slična iskustva, sve što ste nabrojali, traje jedno mjesec do 45 dana i onda “izgubite pristup”.

Razlog: Community Standards for Intellectual Property

Čak su i agencijske vijesti sporne, jer ih koliko vidim FB stavi kao vlasničke onoga koji ih je prvi objavio na Instantima, a svi ostali su kopije!?!

Dakle, sporne su bile vijesti i za vremensku prognozu, a za neku smiješnu sliku ne!? Platim 3-4 agencijska pristupa, dakle kupim vijesti, ali očito džaba.

Koliko vidim FB želi lagano da nas sve sa IA prebaci na reklame u videu, iako su izmjenili box s obavijesti o isključenim IA, kao da žele da šaljem Appeal još 2-3 puta… ali ne želim, jer vidim u čemu je najvjerovatnije problem.

Postoje i drugi vidovi monetizacije…

Odmah da ti kazem da je ovo zivo sranje. Radio i jako se razocarao. Mizeriju plavacaju za tier 1 zemlje, mogu da zamislim kako je tek za domace.

A Kole ovo ti je 99% zbog ©

Ali vesti su autorske, prepricane fakticki kao moj izvor. potpuno je nebitno sta ubacim on sevne crvenu

Od uvek ti pises tekstove ili si kopirao?
Negde sam bio procitao da FB za kaznjavanje uzima zadnjih 600 objava. Tako nekako bese.

Meni su sve vijesti kopirane, ali opet jedino ako ima rijeci o se*u ili ubio,zatvor,tuzba i tako to vise ne prolazi. Politika i sport idu super

Pa u tome je fora, ovo je ogroman portal. Nikada nismo imali crvena upozorenja, doduše ovo su malo blaža od onih kada kršiš smernice zajednice, ove neobjavljene vesti nisu monetizovane. Ja sam ubeđen da je neki prolazni bag

Da, na ove riječi sam zaboravio… neko ih je ubacio u sistem i tako je kako je, za neke ima smisla, ali za neke bas i ne.

@Kole, javi kako je proslo, bas me interesuje

1 Like

Tacno, a onda nakon 2-3 mjeseca “sporno” je sve objavljeno, onda zaglibis skroz i nema smisla dalje se boriti s njima

Tako je:
npr: Stanivuković pita VSTV o slučaju Dragičević ----- crveni trokutic

POZORNICA KSENOFOBIJE: Karneval u Ljubuškom ismijavao tradicionalne bošnjačke i muslimanske nošnje — isto crveni trokutic

Eto uglavnom i ovi clanci su mi crveni …

Ne zelim da budem pesimista, ali to sam vec sve vidio… i posebno sam bio frustriran sto je i Vremenska prognoza imala crveni trokutic.

Ok, nije da totalno zaobilazim sistem, nego smo se stvarno dosta dugo pridrzavali Standarda koristenja, kada bi se koje upozorenje pojavilo ili cak i prije, a posebno frustrirajuce je bilo kada sve vise nije imalo objasnjenja, tj. “pa zasto i kako sada bas ovo nije u skladu s standardima”.

Da ovi IA Uslovi koristenja vaze generalno na FB, a ne samo na IA, 95% Stranica bi bilo off… ali nije, jer je FB “stegao” tamo gdje daje lovu :slight_smile:

hahaha znaci i za vremensku prognozu, bas si me nasmijao.
Ne mogu vise vjerovati sta ce oni uraditi od ovog kad su i za vremenske prognoze poceli stavljati.

Tako je i ja izbacim dosta naslova itd samo da prodje ali u pravu si.

Tako je, lose se pokazuju u zadnje vrijeme maximalno. I jos na sve slaba im je podrska. Prije 2 mjeseca slao sam im 3 puta pitanje za aplikacije a i dalje mi ne odgovaraju.

Ovo za Podrsku i jeste najveci problem, kao da zidu pisem, jedino sto sam uspjevao preko FB Administratora direkt provjeravati par stvari, ali i njih je tesko naci, jer “mi s Balkana volimo sredjivati stvari na taj nacin” :slight_smile:

Bas se napatiti oko njih… morati cu i ja tako pokusati, nije mi ni palo na pamet traziti ih… Ako imas link ili sta gdje mogu kontaktirati administratora da postavis, ako nije problem

Kao što sam rekao, bio je bag :slight_smile:

Vise puta sam imao isti slucaj, sve crveno ili dio i onda samo nestane…

A mozda i kod tebe jeste “bug”, napisi svakako tu daljnja iskustva s njima.

Pa ja sam ih trazio najjednostavnijom mogucom metodom - i oni imaju Pageove ili Grupe na kojima se okupljanju :slight_smile:

Eto kako ces, meni je prije par godina trebalo sat/dva, danas mozda malo duze