Čudne putanje requestova na serveru

Pozdrav,

imam stranicu koja postoji na 16 alias domena. I radio sam nekakvu analitiku gdje sam posebno popisivao neke parametre za svaku domenu sa koje bi se pristupilo stranici.
I ta analitika mi je pokazala da se pristupa mojoj stranici sa nekih domena koje su meni nepoznate. Zapravo su mi i poznate, i to su domene nekih drugih projekata koje imam na istom serveru/hostingu.

Da bi to malo rasčlanio…u svrhu da bolje popratim što se tu dešava sa tim domenama, ugradio sam funkciju koja samo zapisuje domene sa koje se pristupi stranici. Funkcija za dovhat url-a mi je:

function getURL() 
	{
	$url = (isset($_SERVER['HTTPS']) && $_SERVER['HTTPS'] === 'on' ? "https" : "http") . "://$_SERVER[HTTP_HOST]$_SERVER[REQUEST_URI]";
	return $url;
	}

… i trenutno imam logirano hrpetinu domena za analizu (jedno dva milijuna i kusur upisa ) … i jedno 7% upisa opada na domene koje se ne tiču ovog projekta.

Kako je to moguće?

Ovo je očito pitanje za administratore servera, ali prvo pitam tu…možda netko zna ponešto o tome, pa da budem možda nešto pametniji prije nego pitam njih.

Hvala.

vjerovatno neko traži sve stranice da određenoj ip adresi, reverse ip … vjerovatno je neko prije te ip adrese koristio za svašta … koji je hosting u pitanju?