Cufon i SEO?

OK, malo sam trazio po netu i nisam nasao zadovoljavajuci odgovor (link) pa pitam ovdje:

Kako cufon style utjece na “citljivost” stranice? Da li cufon moze procitati npr. google kao tekst ili ga vidi kao … nesto drugo?
Naravno, to pitam da znam da li je tekst citljiv ako je pod cufon-om…

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.

( na navedenom linku su napisali da ne utjece na seo - ali mene zanima da li su mislili da li taj tekst se ne vidi - pa tako ne utjece ILI su mislili da se taj tekst vidi - pa tako ne utjece (negativno)) nadam se da sam bio jasan…

Ne znam zašto te dani odgovor ne zadovoljava kad je u njemu rečeno sve što je trebalo biti rečeno, drugim riječima kada bot googla, yahooa ili neki drugi dođe na stranicu javascript file koji generira cufon uopće nije aktiviran, samim time ne doaju se nikakvi tagovi na stranicu osim onih koje si ti napisao prilikom izrade stranice. Dakle tekst se vidi i tako ne/utjeće na čitljivost stranice za razne search botove.

Zanimljiva tema.

http://www.google.hr/search?q=index+saader&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hr:official&client=firefox-a#hl=hr&client=firefox-a&hs=SLq&rls=org.mozilla:hr:official&&sa=X&ei=YYA1TeXDBI7tsga566iICg&ved=0CCUQBSgA&q=index+sanader&spell=1&fp=cc11d8465beb7f1

Pogledaj prvi članak u google preview (ono povećalo kraj linka). Tamo se ne vidi H1. Doduše, mislim da nema veze sa SEO-om jer botovi gledaju različite stvari.

složio bih se da je zanimljiva tema, također koristim cufon ali samo za nazive modula, zamjenjuje mi h3 tagove.

E, to me zanimalo - jucer poslijepodne sam i ja dosao do takvog zakljucka ali nisam bio siguran pa ovo sto si napisao mi je samo potvrdilo…

Hvala!

hm, nisam siguran ali ako je cijeli tekst u pitanju, skeptičan sam.

Neznam za cijeli tekst ali npr. kao sto si i ti napisao da ih koristis ili kod stranice za koju sam dobio zadatak da je “provjerim” - gdje oni npr. cufon koriste kod glavnih kategorija i kod imena “savjetnika” (nepitajte…) google izgleda da definitivno vidi kao tekst - npr. probas stranicu pogleddati onako kako je google vidi ali iz cache-a (tj. kako ju je spremio) imas mogucnost da odaberes “text-only version”… sad se vidi samo text i lagano provjeris “sta” google vidi.
Isto tako kad testiram keyword density dobivam rezultate kao da i broji cufon…

E sad, nadam se da je to dobar nacin provjere ovakvog problema - ako netko ima drugih informacija ja bi ih molio da me isprave!

Pa kakve veze ima dali je jedno slovo ili cijela stranica, google bot ili bilo koji drugi kada dolazi na stranicu ne aktivira javascript, samim time ne aktivira se ni cufon ili slična skripta za zamjenu slova, a osim toga danas je @font-face zakon. Nema tu nekakve velike filozofije. Provijeri s Google webmasters fetch tool kako ti stranicu vidi google pa ćeš se uvjeriti i sam.
https://www.google.com/webmasters/tools/labs-googlebot-fetch-1

tnx. @CreatifCode iskreno nisam išao istraživati, neozbiljno moram priznat od mene, ali kad sam ga postavljao prije mislim dvije godine, fenomenalno se uklopio u nazive modula, segoe script mislim da je font.
Slažem se da je to jedna od dizajn stvari koja može veoma unaprijediti ‘doživljaj’ posjetitelja.

Što recimo kod ovakvog slučaja, isto mi se zanimljiv čini.

Tekst

Ovaj “Tekst” sakrijemo pomoću css-a i stavimo sliku. Dal to može znat?

[quote=“Gosaric”]Što recimo kod ovakvog slučaja, isto mi se zanimljiv čini.

Tekst

Ovaj “Tekst” sakrijemo pomoću css-a i stavimo sliku. Dal to može znat?[/quote]

koliko znam jedino ako uradiš u css-u text-indent: -9999px, (nemora biti taj vrijednost) i postaviš background-picture na sliku koju želiš koristiti jer, koliko ja znam, botovi ne učitavaju css pa bi onda on trebao vidjeti taj tekst. To je česta praksa kod stavljanja loga na stranicu u h1 tag, ja je koristim također i nisam imao dosad pritužbi.

Sve skupa onda izgleda ovako nekako:
[HTML]
h1 { text-indent: -9999px; background: url(tvojaslika.png) }

logo moje stranice

[/HTML]

evo jedan dobar link na tu temu:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja