Da imate 100.000€, u sta bi ste ulozili?

Evo jedna zanimljiva diskusija. Da imate 100.000€, u sta bi ste ulozili?

Da li biste ulozili u neki web biznis ili nesto “fizikanerski” ?

u hidroelektranu :smile:

Definitivno bi kupio nekakvu montaznu kucu i sl. i kupio mikročipove koje bi programirao i napravio ‘pametnu kucu’ koja bi vrijedila par mil. €
:stuck_out_tongue:

Otvorio bi sajt za oglasivace, kao exoclick, popads, adsterra, plugrush, a za ostatak bi otvorio par trafika/pekara :slight_smile:

U web biznis nikad ne bih uložio taj novac! A i fizikanerski isto tako, već bih stavio sve na račun u banci nek se množe par godina, dok ne bih našao nešto od čega bih imao zarade. 100k e nije neki novac i ko ne zna to ode kao i 1e. Meni jedino što je sigurno su nekretnine, izdavanje poslovnih prostora i stanova na nekim malo boljim lokacijama. Još ako dobiješ prostor u centru grada, koliko iznosi mjesečna rata onda? Mjesečna plata, da ništa ne radiš, imaš novac mjesečno.

1 Like

Automatsku autopraonicu :smile:

Odselio na thailand, ulozio u narkotike i poceo zivit kao lokalni thailandski narko boss.

Salu na stranu nemam pojma al sigurno nebi ulagao u webmastering u bilo kojem obliku jer takav biznis ovisi o previse stvari na koje nemozes utjecat. Nekad mi je jako zao sto radije nemam zemlju i prodajem krumpire na placu nego sto se sa webmasteringom bavim…prodavat krumpire je puno i lakse i sigurnije nego ovo.

Na kurve i bijelo bi ja to potrošio! :wink:

2 Likeova

Ja bih uložio upravo u web biznis, s tim novcem se da ući u ozbiljnije projekte i kupiti barem jednu poprilično ozbiljniju i sigurnu web stranicu.

S tim da bih rasporedio, jedna bi koštala oko 60k €, druga oko 30k i treća 10k. Po logici da se ne drže sva jaja u istoj košari, a čovjek bi mogao tri projekta gurati u isto vrijeme, uz pokojeg vanjskog suradnika ako je to potrebno.

Inače je valjda najgori mogući odgovor taj ‘‘stavit na banku nek se množi’’… na položenih 100k € od banke godišnje dobiješ oko 2400€… mjesečno ispadne da pokupiš oko 200€, to je neozbiljan novac za takvo ulaganje. Bolje je onda kupit dva stana od 50k € u Zagrebu, i za svaki dobivat mjesečnu rentu od oko 250€, što ukupno mjesečno ispadne 500€, svakako više od 200€.

točnije uložio. A ako šta ostane, to bi potrošio haha

30k uzeo jedan stan od 30m2 za izdavanje, 20k bih uložio u internet biznis, 20k bih stavio u banku na kamatu, 10k ostavio sebi u štek, 10k pokrenuo jedan mali offline biznis, 10k uzeo nova kola.

Vratija dugove

Post mora biti dugačak minimalno 20 znakova.

Napravio sušaru za kukuruz, kupovao kukuruz od seljaka po minimalnoj cijeni u oktobru, novembru a kada kukuruz poskupio onda bih ga prodavao. Mislim da bi na otislo možda oko 50k Eura.
Ili…
Pokrenuo webhosting/dedicated server biznis - iznajmljivanje mašina i to.

Mislim da bi bilo mnogo isplatljivljije ovo sa žitaricama. Brži povrat uloženog novca.

Ostalo, kupio poslovni prostor, kupio akcije Telekoma, vratio kredite familije.

ma kockarnicu ili javnu kucu najisplatnije otvorit, ne mozes propast nikad hahah :smiley:

1 Like

Potrošiš te pare na ta 3 sajta, i šta ti ostane za održavanje? Web stranica koja košta 60k €, sigurno će te i mjesečno koštati tonu para na servere, storage servere tipa cdn i slično… A da ne pričamo onda o servisima koji filtriraju trafik i štite te od mnogobrojnih napada tipa DDoS, Spam…
A usput računaj da godišnje barem jednom moraš izdvojit 10-20 000 eura programerima da imaš godišnji apdejt novih funkcija na portalu…

Ja da imam 100 000 eura kapitala, uložio bi to u neki lančani fast food na domaćem tržištu sa kojim bi pokrivao i domaće poljoprivrednike, a ne na uvožnju vanjskih produkata, zamisli otvoriš lanac restorana tipa McBurek :smile:
Izabereš iz svake države sa domaćih prostora 5 tradicionalno brzih jela, kombiniraš to sve, i otvoriš restorane u 3-4 velika grada po državi… Lahko je za IT i web stranice, to neće tako izumrijet, ali bogam zdrava brza hrana a i kvalitetna, to je teško pronaći :wink: Jer ljudsko biće uvijek mora jesti, tako da je to sigurno ulaganje novca…

2 Likeova

Ne znam, nekako on-topic. Jučer bvzv browsam po netu i slučajno naletim na fb profil nekakvih cigana, romi jel. I ti ljudi su doslovno bili bolesno bogati, znači žive al-pari nekakvim mini zvjezdama sa zapada. I onda vidim sliku gdje donose valjda tonu bakra i prodaju to. Pa se zapitah cemu ucit tolike programske jezike, borit se kao don kihote protiv algoritama i zarađivat neke mini cifre kad ovi sa tako primitivnim poslovima mlate tolike novce. Hebem ti IT i taj IM :smiley:

Pametno zboriš, ali de neka te uhvati netko kako kradeš, pa te slomiju ko vola u kupusu :wink:
Nama su gradu one rešetke sa ceste 50 puta do sad pokrali, cak i sa Crkvenih vrata brave…

Da imam toliko para, uložio bih si u kuću.

Da obnovim fasadu i preuredim prostorije.

S takvim razmisljanjem bolje da i nemate te pare :smiley:
Turizam … apartmani ili mini hotel … to je biznis. Imas nekretnine … para samo dolaze … odrzavanje i placanje osobe koja ce to cistit je minimalni trosak.

2 Likeova

Ja bih kupio benzinsku